• Svampinfektion The NEVER ending story!!!

  Fre 8 sep 2006 16:08 Läst 184016 gånger Totalt 288 svar
  Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Fre 8 sep 2006 16:08

  Jahapp, nu har man gått och fått svampinfektion igen! Närmare bestämt 14-e gången på 10 månader. Det betyder att jag sammanlagt har gått runt med svampsmärta i 70 dagar. (har oftast kli-svid-smärta i genomsnitt 5 dagar varje gång)
  Har fått rådet att använda pevaryl(som svider som attan) eller canesten otaliga gånger, det har hjälpt men svampen har ändå kommit tillbaka..
  Trodde ett tag att det kanske berodde på mina p-piller så för ca. tre månader sedan tog jag min sista tablett och då fick jag svamp 2 ggr följande månad istället för 1. Jag vet själv att svampen hos mig inte beror på p-piller för jag åt p-piller i fyra år innan jag träffade min fästman. Hade aldrig legat med någon annan innan honom och så fort vi började ligga med varandra så fick jag mina svampproblem.
  Det verkar nästan som om det är sex som gör att jag får svamp, är det någon annan här som också känner att sex eller oralsex leder till svamp?

  Är så innerligt trött på dessa svampinfektioner!!! I canestens informationsblad står det att "de flesta kvinnor får en eller ett par svampinfektioner under sin livstid" LYCKLIGA DEM säger jag!!!
  Jag gör liksom allting "rätt" använder en massa glidmedel, tvättar mig bara med vatten eller olja, tvättar underkläder på hög temperatur, använder mjölksyra, har t.om slutat med socker och äter knappt något bröd alls.

  Fick i alla fall 2 diflucan tabletter utskrivna. Använde den ena och kokade alla mina underkläder, hade inte sex i 10 dagar och smörjde in mig med canestenkrämen i 10 dagar, (samma med min kille) efter instruktioner av läkaren. Läkaren kom med förklaringen att jag måste ha haft kvar svampsporer i mig "längre in" som canestentabletterna inte nådde och därför fick jag upprepade svampinfektioner och att jag inte smörjt mig tillräckligt många dagar med krämen. Och att vi smittade varandra fram och tillbaka.
  Det kändes bra i sammanlagt 24 dagar, men nu har svampen kommit tillbaka igen. Inte helt oväntat.
  Det känns som om olika gynekologer säger olika saker, min gynekolog i min förra stad sa att jag skulle smörja mig med olja och försöka låta svampen läka ut sig själv, medan min nuvarande gynekolog sa att jag ska smörja mig med kräm i 10 dagar istället för 6 för att "all" svamp ska dö. Men svampen är ju för satan inte utanpå underlivet utan INUTI, jag kan smörja hur mycket som helst utan att svampen egentligen dör när svampen är inuti.
  Nu ska jag i alla fall ta nästa diflucan tablett och behandla mig med canesten samtidigt, efter instruktioner från gynekologen.. PUST!

  Men min fråga är i alla fall, om någon med svampproblem har lust att svara,
  hur många gånger i veckan har ni sex, och tror ni att svampen beror på sex/oralsex?

 • pickol­ina
  Visa endast
  Tor 16 nov 2006 21:01 #0

  Jag försökte äta ungefär så förut och efter det klarar jag knappt av lukten av ägg... *s* Nej, den typen av kost är ingenting för mig. Det där beror ju så otroligt mkt på smak osv... Nu har jag dock inga problem så jag äter det jag gillar istället och lever gott... :) Men om man hittar en diet som passar en själv och som får en att gå ner i vikt samt på bättre så är ju det toppen! Jag tror inte på att säga att en diet är bra eller dålig, för det beror på vem som följer dieten helt enkelt.

 • Shanno­n
  Visa endast
  Fre 17 nov 2006 15:40 #0

  hehe jag tycker dieten låter helt okej, förutom att jag kommer att få pasta och potatisabstinens :)

  jag har haft svamp nu i 4 dagar, försökte testa att smörja och låta skiten "läka ut" av sig själv men nu har det blivit värre och jag blöder t.om... har ringt till kvinnokliniken men jag kommer inte fram.. så jag får vänta tills på måndag.. vägrar att köpa canesten igen! har smörjt med xylocain nu för att inte känna smärtan...

 • pickol­ina
  Visa endast
  Fre 17 nov 2006 16:42 #0

  Sist jag fick problem.. Det var när jag skulle testa att börja med p-piller igen.. :( Hur som helst, så fick jag problem -som ett brev på posten. Jag orkade inte gå till gyn, så jag vet inte om det var svamp eller obalans..för de ger exakt samma symptom för min del. Jag vägrade även att köpa receptfria medel och dessutom eventuellt felbehandla.. Så jag smorde som attans med vitt vaselin, för att dämpa svedan/smärtan något..det blev bara värre och värre och jag trodde jag skulle bli tvungen att ge med mig och ringa gyn till slut... Det var hemskt, som det oftast är... Men, efter ungefär 1-1,5 vecka så var det borta... :)

 • Shanno­n
  Visa endast
  Lör 18 nov 2006 12:58 #0

  mm.. jag känner inte så mycket smärta nu pga xylocain krämen, men svampsymtomen är fortfarande de samma... tänker ändå ringa på måndag... om ingen svarar då så tänker jag se till att jag får vitaklenz och det andra medlet hemskickat från england..
  visste ni att diflucan är receptfritt i england?

 • pickol­ina
  Visa endast
  Lör 18 nov 2006 13:10 #0

  Ja det är nog smart, att ringa dvs..
  Nej det visste jag inte. Jag är inte förvånad dock, det är helt andra regler utomlands och ofta har de dessutom MYCKET mer effektiva mediciner/krämer osv än vi har i sverige. Vilket är suuuperskönt när/om man behöver när man är utomlands. Värsta mirakelmedlen har dem... Mot allt mellan himmel och jord...

 • Lör 18 nov 2006 13:15 #0

  pickolina
  varför ska det vara så? tycker all form av sjukvård är bättre utomland, ändå betalar vi tonvis med skatter för att få bra sjukvård/medicin etc.

 • pickol­ina
  Visa endast
  Lör 18 nov 2006 13:18 #0

  bjatch
  Ja det har jag undrat över många gånger oxå... :(

 • Shanno­n
  Visa endast
  Lör 18 nov 2006 15:10 #0

  jag är extremt sårad och sur på gynekologerna.. eller så kanske det är sjuksköterskorna... de tar en inte på allvar. känns som om man måste ha klamydia för att de ska bry sig...

 • Lör 18 nov 2006 16:04 #0

  Shannon
  var bor du?

 • Shanno­n
  Visa endast
  Lör 18 nov 2006 17:01 #0

  just nu bor jag i falun

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll