• Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 8 Sep 16:08
    243982 visningar
    289 svar
    289
    243982

    Svampinfektion The NEVER ending story!!!

    Jahapp, nu har man gått och fått svampinfektion igen! Närmare bestämt 14-e gången på 10 månader. Det betyder att jag sammanlagt har gått runt med svampsmärta i 70 dagar. (har oftast kli-svid-smärta i genomsnitt 5 dagar varje gång)
    Har fått rådet att använda pevaryl(som svider som attan) eller canesten otaliga gånger, det har hjälpt men svampen har ändå kommit tillbaka..
    Trodde ett tag att det kanske berodde på mina p-piller så för ca. tre månader sedan tog jag min sista tablett och då fick jag svamp 2 ggr följande månad istället för 1. Jag vet själv att svampen hos mig inte beror på p-piller för jag åt p-piller i fyra år innan jag träffade min fästman. Hade aldrig legat med någon annan innan honom och så fort vi började ligga med varandra så fick jag mina svampproblem.
    Det verkar nästan som om det är sex som gör att jag får svamp, är det någon annan här som också känner att sex eller oralsex leder till svamp?

    Är så innerligt trött på dessa svampinfektioner!!! I canestens informationsblad står det att "de flesta kvinnor får en eller ett par svampinfektioner under sin livstid" LYCKLIGA DEM säger jag!!!
    Jag gör liksom allting "rätt" använder en massa glidmedel, tvättar mig bara med vatten eller olja, tvättar underkläder på hög temperatur, använder mjölksyra, har t.om slutat med socker och äter knappt något bröd alls.

    Fick i alla fall 2 diflucan tabletter utskrivna. Använde den ena och kokade alla mina underkläder, hade inte sex i 10 dagar och smörjde in mig med canestenkrämen i 10 dagar, (samma med min kille) efter instruktioner av läkaren. Läkaren kom med förklaringen att jag måste ha haft kvar svampsporer i mig "längre in" som canestentabletterna inte nådde och därför fick jag upprepade svampinfektioner och att jag inte smörjt mig tillräckligt många dagar med krämen. Och att vi smittade varandra fram och tillbaka.
    Det kändes bra i sammanlagt 24 dagar, men nu har svampen kommit tillbaka igen. Inte helt oväntat.
    Det känns som om olika gynekologer säger olika saker, min gynekolog i min förra stad sa att jag skulle smörja mig med olja och försöka låta svampen läka ut sig själv, medan min nuvarande gynekolog sa att jag ska smörja mig med kräm i 10 dagar istället för 6 för att "all" svamp ska dö. Men svampen är ju för satan inte utanpå underlivet utan INUTI, jag kan smörja hur mycket som helst utan att svampen egentligen dör när svampen är inuti.
    Nu ska jag i alla fall ta nästa diflucan tablett och behandla mig med canesten samtidigt, efter instruktioner från gynekologen.. PUST!

    Men min fråga är i alla fall, om någon med svampproblem har lust att svara,
    hur många gånger i veckan har ni sex, och tror ni att svampen beror på sex/oralsex?

  • Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!
  • bjatch
    Äldre 18 Nov 17:18
    #0

    Annars finns det en jättebra gynekolog i Uppsala som jag skulle rekommendera starkt!!

  • Shanno­n
    Äldre 18 Nov 17:40
    #0

    har hon/han hjälpt dig med kroniska svampproblem?

  • kackel­maja
    Äldre 18 Nov 18:17
    #0

    Jag gick till en jattebra gyn i Orebro, Bjorn heter han, tar en pa allvar och engagerar sig i att testa olika mediciner och varianter for att forsoka komma tillratta med problemet, om du vill kan jag luska reda pa vad han hette i efternamn samt tfn nummer.
    Han bytte axa mina diflucan mot en annan receptbelag tablett.. den kan jag verkligen rekommendera, det innehaller ett annat svampdodande medel, inte fluconazol.. Hette nagot pa P.. tabletterna ar rosa och bla, tas 2 morgon o 2 kvall.. Va d sjutton var det nu de hette igen..

  • kackel­maja
    Äldre 18 Nov 18:21
    #0

    Asch inte P.. SPORANOX heter de! Testa de kapslarna ett tag som variation om du atit mkt diflucan! Innehaller itrakonazol, funkar pa samma satt som diflucan dvs hindrar svampen att fa faste (urk..)

  • martin­ibrude­n
    Äldre 18 Nov 21:33
    #0

    ursäkta men jag hittar inte testet ni pratar om! Och jag är inte morgontrött eller så ;)

  • martin­ibrude­n
    Äldre 18 Nov 21:35
    #0

    och bara för att jag skrev det här så hittade jag ju det. Tror inte jag orkar göra det..spotta i ett glas och spara det känns äckligt. Ha det så bra.

  • pickol­ina
    Äldre 18 Nov 21:36
    #0

    Nästan längst ner på sidan..använd länken... Ska se om det fungerar att klippa och klistra..var ju en bild med så det kan bli knäppt...

    You can try this simple free test at home to see if you have a potential problem:

    First thing in the morning, before you put ANYTHING in your mouth, get a clear glass. Fill with water and work up a bit of saliva, then spit it into the glass of water. Check the water in about 30 to 45 minutes. If you have a potential problem that THREELAC may help with, you will see strings (like legs) traveling down into the water from the saliva floating on the top, or "cloudy" saliva will sink to the bottom of the glass, or cloudy specks will seem to be suspended in the water. If there are no strings and the saliva is still floating after one hour, you probably have normal levels of yeast under control. THREELAC would then be used to maintain good bowel flora.

  • pickol­ina
    Äldre 18 Nov 21:36
    #0

    Ah, du hann före.. hihi

  • bjatch
    Äldre 19 Nov 12:10
    #0

    Shannon
    jag har inte kronisk svampproblem längre. Jag har däremot haft samlagssmärtor och han är den enda som brytt sig öht

  • bjatch
    Äldre 19 Nov 12:11
    #0

    Shannon
    förresten, badar du ofta?

Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!