• Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 8 Sep 16:08
    243985 visningar
    289 svar
    289
    243985

    Svampinfektion The NEVER ending story!!!

    Jahapp, nu har man gått och fått svampinfektion igen! Närmare bestämt 14-e gången på 10 månader. Det betyder att jag sammanlagt har gått runt med svampsmärta i 70 dagar. (har oftast kli-svid-smärta i genomsnitt 5 dagar varje gång)
    Har fått rådet att använda pevaryl(som svider som attan) eller canesten otaliga gånger, det har hjälpt men svampen har ändå kommit tillbaka..
    Trodde ett tag att det kanske berodde på mina p-piller så för ca. tre månader sedan tog jag min sista tablett och då fick jag svamp 2 ggr följande månad istället för 1. Jag vet själv att svampen hos mig inte beror på p-piller för jag åt p-piller i fyra år innan jag träffade min fästman. Hade aldrig legat med någon annan innan honom och så fort vi började ligga med varandra så fick jag mina svampproblem.
    Det verkar nästan som om det är sex som gör att jag får svamp, är det någon annan här som också känner att sex eller oralsex leder till svamp?

    Är så innerligt trött på dessa svampinfektioner!!! I canestens informationsblad står det att "de flesta kvinnor får en eller ett par svampinfektioner under sin livstid" LYCKLIGA DEM säger jag!!!
    Jag gör liksom allting "rätt" använder en massa glidmedel, tvättar mig bara med vatten eller olja, tvättar underkläder på hög temperatur, använder mjölksyra, har t.om slutat med socker och äter knappt något bröd alls.

    Fick i alla fall 2 diflucan tabletter utskrivna. Använde den ena och kokade alla mina underkläder, hade inte sex i 10 dagar och smörjde in mig med canestenkrämen i 10 dagar, (samma med min kille) efter instruktioner av läkaren. Läkaren kom med förklaringen att jag måste ha haft kvar svampsporer i mig "längre in" som canestentabletterna inte nådde och därför fick jag upprepade svampinfektioner och att jag inte smörjt mig tillräckligt många dagar med krämen. Och att vi smittade varandra fram och tillbaka.
    Det kändes bra i sammanlagt 24 dagar, men nu har svampen kommit tillbaka igen. Inte helt oväntat.
    Det känns som om olika gynekologer säger olika saker, min gynekolog i min förra stad sa att jag skulle smörja mig med olja och försöka låta svampen läka ut sig själv, medan min nuvarande gynekolog sa att jag ska smörja mig med kräm i 10 dagar istället för 6 för att "all" svamp ska dö. Men svampen är ju för satan inte utanpå underlivet utan INUTI, jag kan smörja hur mycket som helst utan att svampen egentligen dör när svampen är inuti.
    Nu ska jag i alla fall ta nästa diflucan tablett och behandla mig med canesten samtidigt, efter instruktioner från gynekologen.. PUST!

    Men min fråga är i alla fall, om någon med svampproblem har lust att svara,
    hur många gånger i veckan har ni sex, och tror ni att svampen beror på sex/oralsex?

  • Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!
  • cissig
    Äldre 20 Nov 15:14
    #0

    Usch jag vet mkt väl hur det är att prata med näbbiga sköterskor eller inte ens komma fram. Eller få beskedet "att vi har en tid om två månader"

    Man kan ju bli galen.

    Svamp förstör så mkt..
    Men försök ge dieten en chans, senast idag pratade jag med en sköterska på kvinnokliniken och hon sa att hon har fått höra fler och fler som har blivit hjälpta av det och att det är väldigt nytt för sjukvården att svampen kommer från magen. Men att de tror på det.

    Har du varit hos en biopat någon gång Shannon?

  • pickol­ina
    Äldre 20 Nov 15:16
    #0

    Finns det inte fler ställen du kan vända dig till då???

    Vilken tur man har ibland, att man bor i en stor stad med ett stort utbud...

    Stackare!..

  • Johann­aringe­r
    Äldre 20 Nov 16:49
    #0

    Kvinnokliniken där jag bor är faktiskt riktigt bra, när man väl kommer fram vill säga... Ringde dit idag, men det var tydligen personalmöte hela förmiddagen, de öppnade igen klockan 13.00. Ringde 13.10.. "Vår telefonkö är nu fylld, vänligen förök imorgon igen". No shit! Klart man måste vänta, att jag inte tänkte på det...

    Postitvt är i alla fall att svamphel*etet verkar ha gett med sig idag. Hurra!! Exakt 7 dagar har det gått, då det kan vara mitt ihärdiga behandlande, eller så är det att jag faktiskt struntade i pevarylen och bet ihop, som du, underbara Shannon sa :)

    Måste ge alla tjejerna här en eloge för att ni stöttar varandra så bra :)

  • bjatch
    Äldre 20 Nov 19:42
    #0

    Shannon
    ta det lugnt... du kan faktiskt ringa min gynekolog och få tid hos honom. Jag menar det här har ingenting med kön att göra. Svenska sjukvården suger.

  • Shanno­n
    Äldre 20 Nov 21:08
    #0

    min svärmor ringde till akuten här och gav mig luren, fick prata med en irriterad sköterska som sa att "kronisk svamp inte är akut" med extremt förvånad röst.. jaha? men hon har i alla fall satt upp mig på en tid och jag ska få brev när det är dags.. undrar hur lång tid det tar..
    jag är helt röd där nere och har stora sprickor som blöder, men jag tror svampen äntligen är borta.. när jag tänker efter så har det tagit ungefär lika lång tid att få bort svampen utan att behandla (förutom med xylocain) som att behandla med canesten & pevaryl.. tror jag tänker göra samma sak nästa gång.. kanske jag tränar upp mig immunförsvar då...
    cissig: nej, jag har inte varit hos någon biopat, men jag har en bok där det finns en massa info om hur man blir av med candida ur kroppen (diet)
    Johannaringer: hoppas du aldrig behöver få svamp igen, jag tror nästan du var allergisk mot pevaryl, tur att svidet är borta!!!
    bjatch: ja, jag ringer nog till din gynekolog om jag inte får nån hjälp här i falun...

  • pickol­ina
    Äldre 20 Nov 21:22
    #0

    Shannon
    Det var precis vad jag upptäckte sist oxå!.. Förr, när jag hade kroniska besvär så gick jag alltid till gyn för att kolla orsaken och få behandling. Sista 10åren har jag ju nästan aldrig haft några problem och de få ggr jag haft det så har jag anv receptfria medel, som jag är så emot.. Men sist kände jag att jag vägrade anv dessa medel och orkade inte gå till gyn, utan väntade ut besvären...och erfarenheter är att besvären varken blev värre eller höll i längre utan behandling..så varför ska man då behandla alls kan man ju undra?.. *s*

    Det är superbra och superskönt att smörja med vitt vaselin regelbundet när man är röd och har sprickor..

  • pickol­ina
    Äldre 20 Nov 21:26
    #0

    Fast som jag skrivit så många gånger, jag vet inte ens om jag haft svamp dessa gånger.... Jag kom ju på mig själv och det var därför jag vägrade att behandla mig med receptfria medel sist. Jag vet ju så väl att det inte alls behöver vara svamp bara för att man har de klassiska symptomen.

  • Shanno­n
    Äldre 20 Nov 22:04
    #0

    men även om det är svamp så verkar det som att kroppen kan "övermanna" infektionen inom en vecka (eller två) jag tror nästan det är bättre att låta kroppen läka ut den själv, jag tror man skapar antikroppar mot svampen på det sättet.. får se vad som händer om en månad igen.. tror jag tänker börja använda xylocain som behandling

  • pickol­ina
    Äldre 20 Nov 22:14
    #0

    Yes.. Att man behandlar är ju för att minska besvären och förkorta tiden. Svamp läker annars ut av sig själv... Men som sagt, min erfarenhet var lika som din (om det nu var svamp) besvären försvann inte fortare eller var mildare när jag behandlade med receptfria medel än när jag "behandlade" enbart med vitt vaselin... MEN vitt vaselin skadar inte slemhinnorna som de andra medlen gör och ökar därför motståndskraften inför framtiden... :)

  • cissig
    Äldre 21 Nov 10:09
    #0

    Shannon: Jag tycker dina besvär verkar fruktansvärda och rekommenderar dig starkt att gå till en biopat. Man ska inte ta alternativmedicinen för given, särskilt inte när man ser hur den svenska sjukvården beter sig. Där är det aldrig tal om att hitta underliggande faktorer eller arbeta främjande, utan bara bota problemen för stunden, vilket inte ger något resultat i längden.

    Det är viktigt att använda svampmedel samtidigt som dieten för att det ska ge bästa effekt. Då hjälper man medicinerna med dieten.

    Själv har jag nästan aldrig använt svampmedel och det har alltid läkt själv även om det varit riktigt jobbigt. Detta eftersom den första jag kom i kontakt med var på ungdomsmottagningen där de enbart rekommenderar olja och ALDRIG mediciner. De är de enda jag har hört rekommendera detta, men jag tror på dem!

Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!