• Fru The

    Partnerskap??

    Hej!

    Är det fler än vi därute som tänker ingå partnerskap? Vill gärna komma i kontakt med några för att kunna bolla idéer och tankar inför den stora dagen. Kan vara roligt att höra hur andra löser saker då man ändå gått från normen.

    OBS!
    Tråden är till för vänskaplig chatt, INTE påhopp eller annat otrevligt! Här diskuteras INTE rätten till kyrklig välsignelse eller dyligt. Vill ni diskutera det så får ni starta egen tråd!

  • Svar på tråden Partnerskap??
  • Fru The

    Brud 2006 - nu lycklig fru!

    Jurist! Wow, kanon ju! *Ska genast lägga ifrån mig lagboken*

    Jag har alltid sagt gifta mig.. *rycker på axlarna* Vem springer egentligen runt och säger att jag skall registrera partnerskap?! *skratt* Då gör man verkligen skillnad på sig själv ju.

    Och hur många säger att de ska viga sig då? Eller ingå borgligt äktenskap? Det skulle jag vilja se.. *skrattar*

    Lagboken får säga vad den vill. Men jag blir gift den 7 juli nästa år och vad det sedan står på papper och så spelar liksom ingen roll! Jag blir fru och jag längtar!

  • Ascaris

    Ett nytt par...

    Min älskade friade till mig i lördags =)

  • tågjäntan

    Vad jag vet har inte svenska kyrkan ännu bestämt om de juridiskt ska förätta vigslar för samkönade par. Jag tror diskussionen pågår för fullt. SEdan finns det en del församlingar och präster som förättar en välsignelseakt i kyrkan för dem som har ingått partnerskap borgerligt.

  • Fru The

    tågjäntan

    Jo, kyrkan har bestämt sig för att inte viga samkönade par. Det är därför som välsignelseförordningen håller på att tas fram. Och det är inte bara en del församlingar som utför välsignelsen, utan alla i Svenska Kyrkan! Det har domkapitlet bestämt. Sedan är ingen präst tvingad att välsigna om de kan hitta en ersättare...

  • mrztigger

    nu när tjejen är hemma sitter hon vid datan rätt mycket och kollar runt. det är verklgien jättekul att hon ox¨å intresserar sig för bröllopet men det känns nu som att hon tatt över lite. och hon kan vara förj*vlig när hon vill ha det på ett visst sätt. så nu är det bråk lr bara luta sig tillbaka och låta henne bestämma. hoppas hon får ett jobb snart..

    jag är itne så elak som det låter, e bara lite känslig... just nu... behövde bara skriva av mig lite..

  • sexydoktor

    till The. grattis till det utmärkta datumet jag har samma datum.
    hoppas att er dag blir lika trevlig som vår.

    tänkte om vi skulle hjälpa varandra lite med planeringar tips o ideér så hör gärna av dig på msn the_rosen_@hotmail.com

  • Ascaris

    Tack tack =)

    Om vi bara visste när vi kan slå till... Jag röstar personligen på sensommaren 2008, men sedan finns det några smarthuvuden som absolut tycker att vi ska vänta tills jag avslutat min utbildning om 3 1/2 år, vilket är aaaalldeles för långt fram i tiden enligt mig! Dels är det ekonomin som väl är sådär när man tar studielån, sen har man inte särskilt mycket tid över för bröllopsplanerande när man pluggar medicin... *hrrm*

    Men man kan faktiskt tända eld på snö bara man ger sig f-n på det Augusti 2008 ska det bli! *ler*

  • Ascaris

    Förresten... i Kanada kan man GIFTA sig, inte reggas! Det var någon som undrade tidigare..

  • Ascaris

    Måste bara skriva igen - Det finns en bild på frieriet på www.qx.se (alltså vanliga qx). Kolla "mingelbilder från regnbågsfesten"

Svar på tråden Partnerskap??