• Bejby

    vestibulit

    Jag orkar inte mer... =( Jag tror jag har vestibulit! Jag har ont efter sex, jag har inte ont med annat, tex fingrar eller även under sex. Bara efter sex. Det svider och brinner. Jag har haft kronisk svamp, men har fått (får) behandling med flukonazol. Svampen har varit borta i ungefär 2-3 månader, men smärtan finns kvar. Vad ska jag göra? Vad har ni som har/haft vestibulit gjort? Har ni blivit bra? Snälla hjälp mig, jag står inte ut längre. Vad har hjälpt er? Har ni blivit 100% bra?

    kramar

  • Svar på tråden vestibulit
  • nenne78

    En sån där rabbit har jag hört ska göra underverk... Så jobba på! *styrkekram*

  • Agouza

    Jag är faktiskt nästan helt symptomfri nu efter 8 års h-ete. Det började som svampinfektioner och sen...

    Jag fick en kanonbehandling hos neuro-sexologiska (det heter faktiskt det, impotenta män och gråtande tjejer i väntrummet, ryyyys) på Akademiska i Uppsala. Jag var kroniskt spänd, så jag fick göra avslappnings- och knipövningar med div hjälpmedel som ökade i strl allteftersom jag bemästrade dem. Samt MASSOR med glidmedel.

    Det viktigaste är sen att skynda långsamt och inte köra penetrering på en gång, när man sen ska lära sig ha sex igen. hjärnan måste vara med, liksom det mentala, så att man inte omedevtet spänner sig och förebreder sig på att det ska göra ont.

    Numera så MÅSTE jag ha glidmedel när jag har sex, men det är ju inget som stör. Kan dock inte rekommendera vattenbaserade (typ Klick), det torkar och blir som hårgelé. Jag kör oparfymerad barnolja.

  • martinibruden

    Jag har ofta svamp! Har candida just nu. Tagit fluconazol och väntar på bättring. Usch! Jag är rädd att det här är en början till vestibulit. Har nämligen börjat få ont vid penetrering. Stackars vi tjejer som lider av det här.

  • pickolina

    Malin22

    Intressant, det du skrev... Jag har extremt torr mun, torra ögon, torr i näsan och torra slemhinnor slidan... Jag har blivit undersökt för en typ av reumatisk sjukdom som ger dessa symptom men det har jag inte... Ingen har någonsin kunnat förklara varför jag har dessa problem. Dessa problem är konstaterade då jag gjort salivtester och ögonvätsketester flera gånger.

    Hur som helst... Jag har ju kopplat att min torra hy har ett samband med mina eksem men aldrig att de torra slemhinnorna oxå kan beo på det... Det är frsta gången jag hör det resonemanget. Konstigt att inte läkarna reagerat. Hur som helst, INTRESSANT!..

    Att jag är en "torris" är ju konstaterat men jag har aldrig fattat varför... *s*

    Gällande mina torra slemhinnor i slidan, vilket gav en massa besvär, så fick jag rådet att smörja in mig med vitt vaselin dagligen. Det är en vit tub som finns att köpa på apoteket. Hur som helst, efter det har mina besvär försvunnit helt. Numera smörjer jag inte dagligen utan bara vid behov...

    Om du inte testat det så rekommenderar jag dig verkligen att göra det!

    Har en kompis som oxå gör detsamma och det fungerar jätte bra för henne med...

  • Bejby

    Agouza: Jag bor också i Uppsala själv. Hur kom du i kontakt med dem? Var det svårt att få tid? Kostar det mycket pengar? Jag känner mig väldigt desperat just nu och antar att ni förstår mig! =) Var du tvungen att ge upp p-piller också?
    Till skillnad från de flesta tjejer så hatar jag inte mina p-piller, jag trivs med dem och känner att jag inte vill vara utan dem faktiskt. Får bra hy/hår, mår bättre och har jämnare humör, har inte pms och mensvärk längre och mensen är otroligt regelbunden och bra! Dessutom har de förbättrat min ämnesomsättning så jag bränner mer fett och är smalare, och blir knappt sugen på nåt sött!!! Så som ni förstår skulle det kännas jobbigt att sluta med dem =/ Dessutom så började inte mina svampinfektioner i samband med p-pillerätande, snarare att jag började på universitet och mycket mycket stress (tror jag var anledningen iaf)
    oj förlåt att det blev så mycket =)

  • Malin22

    pickolina,

    tack för tipset! just nu fungerar ACO:s intimcreme väldigt bra men skulle jag vilja prova ngt annat ska jag definitivt köpa vitt vaselin! har hört flera lovorda den...

    ingen av de läkare jag gick till varken som barn eller vuxen kopplade helelr ihop min torra hud med min torra slemhinnor, det var jag själv som drog den slutsatsen och fick det senare bekräftat på en "hud-sida" på nätet www.huden.nu/dermatologen jättebra sida!

  • Malin22

    Bejby,

    om dina besvär inte uppstod i samband med att du började äta p-piller kommer dom förmodligen inte upphöra om du slutar med dem, så du kan nog vara lugn!

  • Rugbytjej

    Pickolina:

    En dum fråga kanske... Smörjer du insidan av slidan också (alltså "inuti") eller bara vid mynningen och insidan av blygdläpparna? Jag hade fruktansvärda problem med svamp under början av året (tror att det berodde på avslutad antibiotikakur, men inte helt säker) och slemhinnorna var så sköra att det gjorde ont att ha sex under lång tid. Nu är allt bra igen! Gissa hur glad jag (och min pojkvän) är. I vilket fall som helst så läste jag då i en tråd att du rekommenderade vitt vaselin och köpte det. Smörjde in runt slidmynningen då och då, men tror inte att det var det som hjälpte så mycket, utan slemhinnorna har nog helt enkelt äntligen läkt. Däremot känns det bra att smörja in sig emellanåt och jag undrar alltså därför hur du gör. (Oj vad långt det blev )

    ps. Jag använder inte p-piller. Har kopparspiral för jag vägrar låta hormoner bestämma vem jag ska vara och hur min kropp ska fungera.

  • pickolina

    Malin22

    Ja jag har väl oxå dragit den slutsatsen, att jag är en torris helt enkelt..på alla sätt och vis... :)
    Hmmm, hittade ingen info om eksem/torra slemhinnor. Var stårdet på sidan???

    Rugbytjej

    Jag smörjer mig bara på utanpå...
    Från början, när slemhinnorna var jätte sköra så smörjde jag morgon och kväll... Sedan minskade jag allteftersom. Nu smörjer jag mig bara om jag känner mig torr eller märker att huden/slemhinnorna börjar bli irriterade och det brukar alltid hjälpa. Innan så ledde alltid den irritationen till svamp eller medicinering för fel bakterieflora men nu när jag anv vaselinet så behövs det aldrig, det utvecklas aldrig till något... :) Är överlycklig att min gynekolog berättade att jag har väldigt torra slemhinnor och tipsade om vaselinet. Vid det laget hade jag haft problem i många år och gått på medicinering i princip konstant i flera år... :(

Svar på tråden vestibulit