• lyckligastebruden

    Finländska brudar!

    Finns här flera blivande brudar som bor i Finland?? Det skulle vara kul att höra era erfarenheter och tips! :)

  • Svar på tråden Finländska brudar!
  • aquawoman

    Hej allihop!

    Jag var faktiskt in å kikade i helgen, men ni var upptagna med inbjudningskort å annat så jag surfade endast omkring lite grann...

    Vi har en pojke på 1 år. Ska bli kul att hålla reda på den "rackaren" under bröllopet, har redan nu fart på så det räcker. Vet ej än vem som ska få "äran" att ta hand om honom på bröllopsdagen

    Jag har lite skissat på vår idé till inbjudan och fått ganska fria händer från m2b eftersom han tycker jag har bättre öga för sånt....vilket ju självklart stämmer Tror att det blir mossgrönt papper med guldfärgad text "Vi gifter oss" på framsidan och fastlimmat naturvitt papper (som är bränt i kanterna) innuti....
    Tänkte börja jaga de billigaste pappersgrejerna och andra detaljer under kommande veckan och sätta igång med de ca 63 inbjudningarna så småningom. Vi har som plan att sända ut dem/ge dem i början av / mitten av juni.

    Min m2b är med på "sidan om", han försöker så gott han hinner att ge tips å idér samt stötta mig Än så länge har denna arbetsfördelning varit ok.

  • Netta79

    Vi har bjudit lite på hundra gäster och tror att antalet som tackar ja hamnar strax under hundra.

    aquawoman: Tiimari har faktiskt rätt mycket bra papperssaker. Vi köpte våra handgjorda papper därifrån och dessutom kuverten, enda stället som hade rätt storlek!

    Förresten, när ska ni alla gifta er? Vi verkar vara i ganska olika skeden i planeringen. Vi gifter oss 19.8.2006

  • Lioness *förlovad*

    Inga barn här, det får bli i ett senare skede. :) Bröllopet planerat till juli 07, men just nu samlar jag bara idéer, vi planerar inte aktivt utan all energi går till att bygga vårt hus.

  • Ell

    Vi gifter oss den 9:e september i höst, spännande, det är ju inte ens fyra månader kvar nu! :)

    aquawoman: ja det kommer att bli spännande med eget barn med på bröllopet, man vet ju aldrig vad de lyckas ställa till med... :) ska er kille vara "näbb"? Vår flicka kommer att vara brudnäbb tillsammans med sambons lillasyster, hon fyller 11 snart. Jag tror inte vår flicka skulle våga gå själv, så det är bra om "bonusfaster" går med och håller handen. :)

    Netta79: Du får göra många inbjudningskort då. :) jag har också köpt det mesta från Tiimari, jag håller ju på med en massa saker till dukningen. Dessutom har jag köpt en massa små värmeljus och "flytljus" i exakt rätt nyans därifrån, billigt är det! Snart ska jag åka iväg till NiruNaru i Vasa, jag är på jakt efter något fint snöre eller band att knyta om godisaskarna med. :)

    Sköt om er!

  • netateta

    Vi ska gifta oss den 30 september... och igår fick vi hämta hem brudklänningen så nu hänger den majestätiskt i garderoben...

    Hmm, det går lite dåligt med inbjudningskorten, inte riktigt någon inspiration känns det som...

    Åt min m2b har jag sagt att det verkar som om det är jag som "gör" mest men det är nog helt självvalt, vill ha koll på allt! Däremot säger ju han att är det något han inte gillar så hojtar han nog till... och det har han faktiskt gjort!

  • Netta79

    Ell: Nja, inte blev det SÅ många inbjudningskort. Typ 60. Många är ju par och familjer. Flytljus, ja, det kunde ju vara nåt... Får jag stjäla tipset? Fast det är svårt med 19.8. Jag har inte helt koll på hur mörkt det är då. Kanske man borde ha nån typ av facklor utomhus när det blivit mörkt... Blir det inte varmt inomhus med en massa ljus? Man vill ju inte att syret tar slut och nån gammal släkting tuppar av :)

    Idag köpte jag ett par paket servetter för att testa. Min m2b tyckte speciellt om en sort, så de ska jag försöka hinna och köpa mera av imorgon (tur att man har flextid på jobbet:)). Så vi har servetter på klart :)

  • jen79

    Halloj alla brudar! Ska gifta mig den 30 september, d va visst nån annan här som sku göra d oxå? Vi gifter oss i St katarina kyrka i Karis, så Raseborgsbruden: HEJ! Säger väl plask i ankdammen snart!

  • aquawoman

    Halloj å gääsp!

    Vi har varit i bastun hela familjen å snart slocknar nog jag lika fort som det gick för lillkillen

    Ska skriva några rader innan...

    Tiimari blir det nog också för vår del, men tänkte kolla med en internetfirma som heter www.slojddetaljer.se (finns en finsk version också men kommer inte ihåg adressen så man kan knappa sig fram från den svenska sidan) som lär ha mycket billiga saker. Tänkte ändå kolla med Tiimari innan så att jag vet vad jag vill ha och vad det kostar där.

    Vårt bröllop blir också den 9.9 (så som Ell) och gästantalet ca 150 (har kanske skrivit det redan).

    Netta 79: tror nog att det blir ganska så mörkt fram emot 8-9 tiden, för helgen därpå så är det ju venetziaden och då har jag för mig att det blir ganska snabbt mörkt.

    Vi kommer att ha facklor utomhus och hittade en spännande idé nånstans om att gröpa ur äppel så att ett värmeljus får plats och ha dem i en stor bunke av mässing eller dylikt! Såg jättesnyggt ut!

    Vi kommer att ha små "ljusburkar" på borden, dvs barnmatsbrurkar, modell större (de har vi redan börjat samla på)
    med strukturerat papper (orange/rött)omkring. Söta, billiga och dekorativa.

    Burkarna skall stå på en löpare av mossa (lär finnas att köpa i blommaffärer) och om vi har råd och ork skall det pysslas i en el-ljusslinga i varje "mosslöpare".

    Oj, oj förstod ni ens något av detta??!!

    Ha det så bra!

  • netateta

    jen79: Då gifter vi oss på samma dag! Vi gifter oss i Pedersöre kyrka i Jakobstad...

  • ASG

    Hejhej... ska väl delta med lite svammel här jag nu oxå... :)

    Vi gifter oss 15.7, och skickade ut våra inbjudningar strax före vappen. Gjorde nog våra själva vi oxå. Eller jag ;) Hos oss har det nog mest varit jag som planerat, jag började ju fundera på det redan för ett år sedan typ, men nu på sistone har nog m2b börjat engagera sig mer i planeringen oxå...

    Några barn har vi inte ännu...

Svar på tråden Finländska brudar!