• lyckligastebruden

    Finländska brudar!

    Finns här flera blivande brudar som bor i Finland?? Det skulle vara kul att höra era erfarenheter och tips! :)

  • Svar på tråden Finländska brudar!
  • Ell

    Netta79: Jag tror också att det blir ganska fort mörkt redan i augusti...vi kommer att satsa på många värmeljus, om det blir för varmt kan man ju öppna fönstren eller dörren en stund i pauserna eller så. Men vi har ju inte lika många gäster som ni, så det blir väl inte lika varmt heller. :)

    aquawoman: bra länktips du hade där, ska kolla in sidan närmare när jag kommer hem. :) Det såg mycket lovande ut för en pysselfantast som jag! :D

    ASG och jen79: välkomna till tråden. :)
    ASG: var gifter ni er?

    USCH vad det är kallt! Höll på att frysa ihjäl när jag gick till jobbet idag. :( Men snart kommer väl sommaren på riktigt, får man hoppas. :)

  • Ell

    aquawoman: glömde skriva att idéerna om värmeljus i urgröpta äpplen var ganska bra, för ett höstbröllop! Och mosslöpare med ljusburkar på, det låter supermysigt!! Jag håller på och försöker samla inspiration och komma på vad vi ska ha för bordsdekoration, vi har några vaser/glas i form av hjärtan, som vi ska fylla med silverfärgat dekorationsgrus och ha ett färgat värmeljus i varje. Men utöver det vet jag inte... :)

  • Ell

    ASG: förlåt, jag upptäckte nyss att du skrivit tidigare i tråden också. inte lätt att komma ihåg alla nick! :) Hur långt har ni kommit i planeringen?

    Idag slog det mig att det är ju bara maj kvar, sen är det sommar en månad, sen är det semester en månad, och sen är det plötsligt bara en månad kvar till bröllopet!! Hjälp! :D Nej men allvarligt, det känns som om man inte kan tänka "det där gör vi senare, vi hinner ju nog" så länge till, förrän man plötsligt inser att det inte finns något "senare" längre. :)
    Jag är annars en sådan person som gör allt i sista minuten, men jag tänkte bryta mina vanor nu när det gäller en så viktig sak som bröllopet. :)

  • ASG

    Ell:
    Tja... inbjudningskorten är som sagt utskickade... har bokat kyrka, partytält, fotograf, frissa, blommor, tårta, frack (han ska hyra), och
    köpt klänning, slöja, tiara... tycker nog vi har det mesta på klart iaf vad vi skall ha, men nog finns det ju en massa kvar att göra ännu ändå...

    Annars; är det nån som har nåt bra tips på var man hittar fina skor som inte har just nån klack? :)

  • Lioness *förlovad*

    ASG, jag såg ett par snygga sandaler på K-kenkä häromdagen. Billiga var de också, just under 40?. Men kanske inte de festligaste precis, men om du vill använda dem fler gånger kanske de ändå är ett alternativ? De var ljusbruna/beiga med ganska låg klack, en bred rem (eg, två ssmala om satt ihop) över fotryggen, öppen tå och en rem runt vristen och bakom hälen. Hmm... Jag förklarar kanske inte så bra? ;) De hade också en annan snygg sandal, men den hade klack och var dessutom babyrosa (och mycket dyrare).

  • jen79

    netaneta: bara så där av nyfikenhet; varför valde ni september, eller höst överhuvudtaget? Jag har stött på väldigt mycket rynkade näsor å höjda ögonbryn när vi meddelade datumet. Typkommentar: "men varför gifter ni int er på sommaren?"

  • aquawoman

    Netateta: vi gifter oss också i Pedersöre kyrka! (9 september). Har du/ni funderat på några blomsterarrangemang i kyrkan eller andra delaljer kring vigseln. Den är ju lite "konstig" med altaret sådär mitt i...jag tycker att det känns bakvänt.
    Har varit på några bröllop där och aldrig vetat var man skall sätta sig!
    Men vacker är den ju!

  • netateta

    jen79: Det är först och främst en kompromiss, jag ville ha vinterbröllop och min m2b ett sommarbröllop så det blev höst... sen händer typ inget roligt på hösten så varför inte göra något roligt! Vi fyller båda år i början av året och har även då vår dag när vi träffades och vår förlovningsdag så det kändes rätt att gifta oss på hösten... varför har ni valt hösten? Ingen har klagat på vårt val av årstid...

  • netateta

    Aquawoman: Vi har tänkt att kanske ha två blomsterpelare på varsin sida om trappan upp till altaret med blommor i samma färg som brudbuketten... desto mer har vi inte filosoferat ännu, men det kommer säkert... Men några andra blommor tror jag inte att det blir, det är ju oss gästerna ska titta på och inte en massa blommor ..förutom de på altaret...

Svar på tråden Finländska brudar!