• lyckli­gasteb­ruden
    Äldre 26 Apr 18:59
    63082 visningar
    394 svar
    394
    63082

    Finländska brudar!

    Finns här flera blivande brudar som bor i Finland?? Det skulle vara kul att höra era erfarenheter och tips! :)

  • Svar på tråden Finländska brudar!
  • Prince­ssa
    Äldre 11 May 17:15
    #0

    jag vill åxå ha lite regn nu! Så man slipper ha dåligt samvete för att man sitter här och hänger i stället för att göra vettiga saker ute! Såg ut som att det var på gång, men det verkar ha försvunnit!

  • Ell
    Äldre 12 May 10:17
    #0

    Netta79: ja NU vet jag. :) Jag hittade nämligen en annan Essebo i sökfunktionen också, och trodde jag hittat rätt person. Men jag vet vem din blivande är (tror jag ju åtminstone) . :D Om jag tänker på rätt person så har jag bott granne med hans storasyster i "Essebo" för några år sedan...kan det stämma? :) Vilka av alla mina släktingar känner du då? Kanske de som kommer från familjen med gröna fingrar? :D

    Princessa: ja jag känner igen det där med dåligt samvete för att man inte är ute och tycker det är härligt att solen skiner. :) Igår borde jag ha fixat lite med mina blommor och växter där ute, men jag orkade inte. De får klara sig några dagar ännu. :)

  • Liones­s *förlo­vad*
    Äldre 12 May 11:19
    #0

    Inget regn i Vasa idag iallafall, det kommer väl om en vecka när min semester börjar... :(

    Håller annors med om att det inte skulle vara helt fel med en regnskur eller två så att allt damm spolades bort.

  • Netta7­9
    Äldre 12 May 11:25
    #0

    Ja, inget regn här i Åbo heller, men just nu är jag bara glad över det, för jag ska vara ledare på ett litet familjeläger i helgen och vill absolut inte ha regn imorgon, för då kan man inte leka utelekar.

    Ell:
    Jo, just de med gröna fingrar :) Men jag tror mig också ha träffat tre andra som enligt min blivande borde vara dina syskon. En stjärnskådare plus lillebror och storasyster (som vissst studerat i Åbo) eller är jag helt ut och flyger nu?
    Min blivandes syster har ganska just flyttat in i nybyggt hus, men bodde förut i samma hus som Esse fysio. De pratade alltid om Jossgårka, tror visst vägen hette så.

  • Ell
    Äldre 12 May 13:33
    #0

    Inget regn här heller, men det blåser lite kallt...

    netta79: nej du är inte alls ute och flyger! :D Min äldre storabror, som inte skådar stjärnor mera, vad jag vet, han ska också gifta sig i sommar, med en tjej från K:stad. Två bröllop i familjen med en månads mellanrum! Undra om mamma blir nervös...?! :D

    Och jag tycks inte heller vara ute och flyga, för det är just precis på Jossgårkvägen jag bodde för några år sedan, då min dotter föddes. :) Jag minns att de började såga bräder till sitt hus då, så det har ju tagit ganska länge att bygga klart...?

    Kul att man tror att man är den enda finlandssvenskan här, och sen dyker det upp hur många som helst! :)

    Just nu sitter jag och hör på Diktatorn i X3m i bakgrunden, det har blivit så låg klass på det programmet tycker jag. :( ganska smaklösa programledare.

    Nu blir det till att stänga datorn, låsa dörrarna o promenera hem, via dagis, och sen bara njuta av att det är fredag. :D Ha en riktigt trevlig helg!

  • Netta7­9
    Äldre 15 May 11:34
    #0

    Ell:
    Jo, det tog ett tag för dem att få sitt hus färdigt, men så gjorde dom själva i princip allt som bara går att göra själv. De är ju ganska händiga, både min blivande, hans far, hans svåger och svågerns pappa. Tror att de hjälpts åt rätt mycket. Och fint blev det :)
    Idag skickar vi ut våra inbjudningskort. Fast många ska vi ge direkt i handen nästa helg när vi är hemma.

  • lyckli­gasteb­ruden
    Äldre 15 May 13:20
    #0

    Hej! Här har det varit lugnt i helgen, ser jag... :)

    Netta79: kul att ni skickar era inbjudningskort! :) Vi ska skicka våra nästa vecka, har vi tänkt, om vi får dem klara tills dess! Hur ser era ut? Har ni gjort dem själva?

    Nu tänkte jag köra en liten gallup: hur många av er har barn? :)
    Vi har en dotter på 4 månader.

  • netate­ta
    Äldre 15 May 14:10
    #0

    Lyckligastebruden: vi har inga barn, dock en kanin

    Jag håller på att göra våra inbjudningskort nu och hoppas kunna skicka iväg dem den här veckan om allt går vägen... men jag har sån "ångest" för jag vill ju ha dem perfekta... där är min m2b helt underbar, han har gått och sagt hela helgen att "älskling, de är helt underbara, passar perfekt till vårt gulliga bröllop men framför allt är de personliga..." Vad skulle jag göra utan han?

    Hur är det med er andra, känns det likadant för er som för mig, att bruden står i och gör mest och tar de mesta bekymren? Inte för att jag klagar, jag bara undrar...

  • Netta7­9
    Äldre 15 May 15:06
    #0

    lyckligaste bruden: Jo, vi har gjort dem själva. Mest är det nog jag som limmat, men visst har även min m2b gjort en del. Han var borta förra helgen, så då fick jag det mesta gjort samtidigt som jag tittade på hockey :) Har inga foton dock, borde nog plåta lite. De är i varje fall av handgjort naturvitt papper, en vikt A5:a, men inte vikt riktigt på mitten, utan vecket är ca 2 cm längre mot vänstra kanten. I högra kanten har vi sedan en bård med rosa hjärtan. Sen limmade vi dit silver-vita band i kanterna. Texten inuti kortet och hjärtana printade vi på färglaser. Utanpå klistrade vi köpisklistermärken där det står "Inbjudan". Rätt så enkla kort, men vi är jättenöjda, var en lång process innan vi var överens :)
    Vi har inga barn. Vi bor inte ens ihop före vi gifter oss och barn kommer nog först senare.

    netateta:
    Hittills har nog jag gjort det mesta av sånt som ska göras: boka kyrka, festlokal, fotograf och frissa. Men det beror till viss del på att jag har fast telefon och det har inte han. Men sen i all annan planering är han nog med: maten, gästerna, programmet o.s.v. Inbjudningskorten gjorde nog jag mera på, en också han. Med gästlistan har det varit rätt jobbigt, dels p.g.a. att hans mamma är lite väl omtänksam.... Men nu är den klar! Nu kan vi inte ändra oss mera, korten är delvis utdelade.

  • Ell
    Äldre 15 May 16:39
    #0

    Ja det har varit lugnt i helgen. :)

    lyckligastebruden: jag har en dotter på 4 år, som jag fick i ett tidigare förhållande. :)

    netateta: här hos oss är det nog också mest jag som engagerar mig i bröllopsplaneringen. Inte för att han inte vill planera, utan mest för att han inte vet vad som behöver göras. Men vi har använt BTs planeringsverktyg, så han också kan hänga med i vad som ska ske när. :) vi gör på samma sätt med husplaneringen också, vi har en lista så att jag ska veta vad som är på gång med grunden och alla avlopp och saker. :) Vi har gjort små askar att sätta godis i, åt gästerna, och han har tålmodigt suttit med mig och ritat o klippt o limmat...med en öl inom räckhåll. :D

    Netta79: era inbjudningar låter ju jättefina! :) hur många gäster ska ni ha?

Svar på tråden Finländska brudar!