• lyckligastebruden

    Finländska brudar!

    Finns här flera blivande brudar som bor i Finland?? Det skulle vara kul att höra era erfarenheter och tips! :)

  • Svar på tråden Finländska brudar!
  • Ell

    Hej allihop!

    Igår räknade vi ut totalkostnaden för hus, tomt, garage m.m. och det blev 205 000 €. Så nu har man lån tills man är 50 år, typ...:)

    aquawoman: tack för länkarna, man kan aldrig ha för många av dem. :) kul att du hittat sångare och toastmaster! Är det en man eller kvinna som ska sjunga?

    Härligt att det äntligen blivit varmt! :D

  • Ell

    Oj, nu ser jag att mitt euro-tecken blev till en massa skumma tecken... :)

  • Princessa

    Blir det alltid över 200 000 euro när man köper nytt hus (element) ? När man räknat in alla kostnader..?

  • Ell

    Princessa: min sambos arbetskompis har nyss flyttat in i sitt nya älvsbyhus, och totalkostnaden där blev 110 000. Tomten fick de gratis av föräldrarna. Så vissa hus är dyrare, vissa billigare. (i den summan ingick grunden) Personligen skulle jag absolut inte välja ett älvsbyhus, men smaken är ju olika.

    Idag har jag skrivit ut blanketten för hindersprövning från nätet, vi får ju skicka in den nu snart. :) *spännande* dessutom har vi gått igenom allt vad vi har kvar att skaffa/göra inför bröllopet, vi har stått stilla på stället nu ett tag, när det har varit så mycket asia med huset. Vi har dubbelkollat budgeten, den håller. :) Hur långt har ni andra kommit i planeringen? *nyfiken*

  • Princessa

    Ell, jag vill inte heller ha ett älvsbyhus. Tycker de är lite för enkla i utseéndet och så tycker jag inte om deras planlösningar. Skulle kunna döööda för ett matilda-hus från teritalo!!! ...nästan :)

  • aquawoman

    Ååh vilken vacker helg det har varit! Nu har jag räfsat och krattat och pysslat ute så jag är alldeles slut

    Tankarna och planerna kring bröllopet har ändå inte vilat. När du Ell pratade om budgten måste jag erkänna att vi inte ens har en....ojojoj...vi kör lite på intuition och räknar efterhand. Vi har dock fördelen att vi själva och mina föräldrar har jobbat lite med festarrangemang tidigare så vi "tror" oss ha ett hum om vad saker å ting får kosta

    Min bror har lovat att fixa en riktig Caddilac (skrivs det så?!?) från 1967 i min favoritfärg metallgrön (färgen var nästan viktigaste för mig ) så snart får vi kryssa av det från planeringen.

    Men mer återstår...

  • Ell

    Princessa: jag håller med, älvsbyhusen är lite för enkla och planlösningen inget som passar mig o min familj, dessutom har man så otroligt dåliga möjligheter att göra tillval. (vi har fått ändra lite på planlösningen och lägga till en köksö i vårt hus) Däremot tycker jag att nästan alla Terihus har så många "onödiga kvadratmetrar", alltså ytor som inte används till något, bara samlar damm o ska städas. :) Det Sivo-hus vi valt är lagom kompakt, bostadsytan är utnyttjad i minsta vrå. Men smaken är olika, som sagt. :)

    aquawoman: kul att ni ska åka cadillac! :D vi kommer troligtvis att åka med en gammal "bubbla" till och från bröllopet (vigsel o fest på samma ställe) men vi är inte 100 % säkra än. :) hade vi haft festen på ett annat ställe än vigseln, då skulle vi nog satsa mer på transporten, det är ju lite häftigt att åka iväg från kyrkan i en häftig bil. :) Vilken kyrka gifter ni er i?

    Helgen har ju varit fantastisk, sol o värme för hela slanten. Jag har varit ute flera timmar varje dag, vilket känns i näsan o ögonen, jag är pollenallergiker. :( alltid hittar man ju något att klaga på! :D

    Ha det gött!

  • morsian-brud

    Här e ännu en finlänsk brud..vi bor i sverige, men gifter oss öster om helsingfors!

    Någon annan därifrån?alla ser ut att vara från långt "uppåt"..

    Gäster e inbjuden ca 80 o färgerna vitt och vinrött.

    klänningen håller jag på att få uppsydd i estland, den blir SUPER fin!

    nu morsan har kommit me nya "problemer" jag har inte tänkt några blommor till matbordet..typ decoration...men nåt måste vi hitta på! har nån enkla ider , vilka kan man göra själv me billig penning? Har tänkt röd ros me nåt vitt (huntukukka??)..har någon erfarenhet av oasissvamp?kan man köpa det själv, e det lätt att använda?

Svar på tråden Finländska brudar!