• lyckligastebruden

    Finländska brudar!

    Finns här flera blivande brudar som bor i Finland?? Det skulle vara kul att höra era erfarenheter och tips! :)

  • Svar på tråden Finländska brudar!
  • Princessa

    oj..så ni betalar alltså 250 000 för allt då? + tomt då åxå, eller?

  • aquawoman

    Halloj!

    Lillkillen sover så nu akn jag dyka in i bröllopsplaneringens härliga värld igen.

    Värst vad ni har diskuterat hus här idag Vi har satt vårt husprojekt på is ett tag. Kände att orken sinade redan innan vi ens började ta tag i allt som husbtgge innebär. Så för att spara på krafterna så tar vi det lilla lugna ett tag på den fronten.

    Vi bor i Jakobstad så du Ell bor väl ganska nära oss då antar jag (ifall du inte bor norr om Kokkola förståss).

    Tack för linktipsen...skall gå å kika vad de har att erbjuda. Vad gäller inbjudan och andra "trycksaker" så har jag kollat att det lönar sig (med hästlängder) att kopiera upp allt sådant hos en kopieringsfirma! Mycket billigare och slutresultatet lika snyggt (beroende på stilen man vill ha förståss).

  • Ell

    Ojoj, vilken liv denhär tråden haft sedan jag kikade in senast! :)

    Igår skrev vi alltså under husavtalet, vårt hus kommer vecka 7 2007! *yey* :D Det är ett Sivo 50 (simons nyckelfärdigt) Vi är helnöjda, försäljaren är oerhört flexibel och saklig, bättre service kan man aldrig få! 170 000 blir själva huset, så det är ju "lite" dyrare än ert, lioness! :) till det kommer ju tomt, grund, avlopp, garage och annat smått o gott, så vi ska ta ett lån på 250 000 idag.
    det bästa är ju att jag får ha min blivande man hemma varje kväll, istället för på bygget... :) Han är inte det minsta intresserad av att bygga heller, att bygga övrevåningen och garaget räcker gott o väl till för honom! Och det verkar ju som om totalkostnaden inte blir dyrare än ert, lioness? Om jag förstått allt rätt?

    aquawoman: vi bor i Jeppo. :D min blivande bodde här när han träffade mig, och jag o min dotter flyttade hit i augusti. Jag som alltid sagt att jag ALDRIG skulle flytta till Nykarleby med omnejd, men man ska aldrig säga aldrig. :) så ni har också barn? hur gammal är er pojke?

  • lyckligastebruden

    Ell: jag har också hört att kundservicen är bra på Simons, och att de är flexibla med betalningsraterna också. Jag drömmer också om hus, men det blir nog inte av ännu på ett tag.

  • Lioness *förlovad*

    Njaa, totalkostanden blir nog under 250 000 ? eftersom vi gör ALLT själva, men kring över 220 000 ? går det nog ändå. Usch vad massor med pengar det rör sig om... :(

  • aquawoman

    Här skiner solen! Aah så härligt!

    Men till saken. Är det någon här som har tips varifrån man kan köpa/beställa dukar och servetter (typ Duni) billigt?! Samma sak gäller också andra dekorationsattiraljer. Nu tänker jag alltså på finska sidor eller butiker eftersom portot blir för högt från Sverige antar jag.

  • aquawoman

    Yes!

    Jag har ikväll äntligen lyckats åstadkomma något!
    Nu är sångaren till kyrkad fixad (måste bara hitta en väääldans fin låt.Ideer?) och toastmastern likaså!

  • tjejen0

    världens finaste låt: Cajsa-Stina Åkerström och Åsa Jinder, Av längtan till dig! :) tycker i varje fall jag!

Svar på tråden Finländska brudar!