• Netta79

    Finländska brudar!

    Hejsan, hoppsan!

    När jag hittade den här tråden var det ju som att dyka rakt ner i ankdammen :)

    Jag är Nykarlebybo från början, har nu studerat och jobbat i Åbo ett antal år, men är nu på väg att efter bröllopet i augusti flytta till Esse. Hem till det ljuva Österbotten, alltså :)

    Jeppo har ju figurerat en hel del här, min syster bor i Jeppo, så jag är ju bekant med många ställen där :)

    För oss är det bara lite på tre månader kvar till bröllopet, mycket kvar att göra...

  • Netta79

    Ell

    Vi gifter oss i Nykarleby kyrka. Samma helg som det är Juthbackamarknaden... Så du är från Esse, då tror jag att jag vet vem du är, åtminstone till namnet. Jag kollade in lite vilka brudpar som ska gifta sig i Nykarlebytrakten den här sommaren och som är registrerade här. Man är ju lite nyfiken, kan ju vara nån man känner :)

    Jag har köpt min klänning från Boutique beauty i Vasa. Har nån annan det? Hur är deras prisklass? Min klänning blev nog lite dyrare än jag tänkt, men mamma betalade så därför gick det.

  • Netta79

    Ell:
    Jaha, det regnar där uppe. Det gör det inte i Åbo ännu, men det kanske kommer hit också. Sku vara bra med all pollen.
    Ja, min blivande är från Esse, vi ska faktiskt bo i samma hus som hans föräldrar. Det är ett hus med två lägenheter, du vet, sådär som man hade förr i tiden, en mindre lägenhet för typ fammo/faffa eller mommo/moffa och en större för sin egen familj. Men vi ska bo i den mindre lägenheten. Du vet säkert vem min blivande är, du kan ju söka oss i sökfunktionen :)

  • Netta79

    Ell:
    Jag tror nog att han är lite äldre än så. Han är nämligen lika gammal som jag, alltså född 1979. Jag känner för övrigt en del av dina släktingar, tror jag. Om du nu är den jag tror :)

  • Netta79

    Ja, inget regn här i Åbo heller, men just nu är jag bara glad över det, för jag ska vara ledare på ett litet familjeläger i helgen och vill absolut inte ha regn imorgon, för då kan man inte leka utelekar.

    Ell:
    Jo, just de med gröna fingrar :) Men jag tror mig också ha träffat tre andra som enligt min blivande borde vara dina syskon. En stjärnskådare plus lillebror och storasyster (som vissst studerat i Åbo) eller är jag helt ut och flyger nu?
    Min blivandes syster har ganska just flyttat in i nybyggt hus, men bodde förut i samma hus som Esse fysio. De pratade alltid om Jossgårka, tror visst vägen hette så.

  • Netta79

    Ell:
    Jo, det tog ett tag för dem att få sitt hus färdigt, men så gjorde dom själva i princip allt som bara går att göra själv. De är ju ganska händiga, både min blivande, hans far, hans svåger och svågerns pappa. Tror att de hjälpts åt rätt mycket. Och fint blev det :)
    Idag skickar vi ut våra inbjudningskort. Fast många ska vi ge direkt i handen nästa helg när vi är hemma.

  • Netta79

    lyckligaste bruden: Jo, vi har gjort dem själva. Mest är det nog jag som limmat, men visst har även min m2b gjort en del. Han var borta förra helgen, så då fick jag det mesta gjort samtidigt som jag tittade på hockey :) Har inga foton dock, borde nog plåta lite. De är i varje fall av handgjort naturvitt papper, en vikt A5:a, men inte vikt riktigt på mitten, utan vecket är ca 2 cm längre mot vänstra kanten. I högra kanten har vi sedan en bård med rosa hjärtan. Sen limmade vi dit silver-vita band i kanterna. Texten inuti kortet och hjärtana printade vi på färglaser. Utanpå klistrade vi köpisklistermärken där det står "Inbjudan". Rätt så enkla kort, men vi är jättenöjda, var en lång process innan vi var överens :)
    Vi har inga barn. Vi bor inte ens ihop före vi gifter oss och barn kommer nog först senare.

    netateta:
    Hittills har nog jag gjort det mesta av sånt som ska göras: boka kyrka, festlokal, fotograf och frissa. Men det beror till viss del på att jag har fast telefon och det har inte han. Men sen i all annan planering är han nog med: maten, gästerna, programmet o.s.v. Inbjudningskorten gjorde nog jag mera på, en också han. Med gästlistan har det varit rätt jobbigt, dels p.g.a. att hans mamma är lite väl omtänksam.... Men nu är den klar! Nu kan vi inte ändra oss mera, korten är delvis utdelade.

  • Netta79

    Vi har bjudit lite på hundra gäster och tror att antalet som tackar ja hamnar strax under hundra.

    aquawoman: Tiimari har faktiskt rätt mycket bra papperssaker. Vi köpte våra handgjorda papper därifrån och dessutom kuverten, enda stället som hade rätt storlek!

    Förresten, när ska ni alla gifta er? Vi verkar vara i ganska olika skeden i planeringen. Vi gifter oss 19.8.2006

  • Netta79

    Ell: Nja, inte blev det SÅ många inbjudningskort. Typ 60. Många är ju par och familjer. Flytljus, ja, det kunde ju vara nåt... Får jag stjäla tipset? Fast det är svårt med 19.8. Jag har inte helt koll på hur mörkt det är då. Kanske man borde ha nån typ av facklor utomhus när det blivit mörkt... Blir det inte varmt inomhus med en massa ljus? Man vill ju inte att syret tar slut och nån gammal släkting tuppar av :)

    Idag köpte jag ett par paket servetter för att testa. Min m2b tyckte speciellt om en sort, så de ska jag försöka hinna och köpa mera av imorgon (tur att man har flextid på jobbet:)). Så vi har servetter på klart :)

  • Netta79

    Här är en som absolut ALDRIG hejar på Sverige i nån sport överhuvudtaget. Fotboll sku väl vara undantaget om det finns nåt sånt. Kul att Lordi vann, även om jag tycker att de ser helt vedervärdiga ut! Bronset i hockey är bra gjort, men nog är det galet att Sverige vann igen. Har en rikssvensk på jobbet och det kommer att vara olidligt när han dyker upp här, tror han är ledig idag.

    Annars, ASG, jag har också letat som en galning efter BRA axelbandslösa bh:n. Jag tycker att många inte alls sitter bra på mig, de liksom spänner på fel ställen, och det beror inte på att jag har för stora bröst. Nåväl, på Sokos hittade jag en som satt otroligt bra, så bra att jag köpte två :) Så jag rekommenderar Sokos.

    Var på ett bröllop i helgen. Det är första bröllopet sen vi bestämde att vi ska gifta oss och nog var det annorlunda än tidigare bröllop! Vi kollade ju ALLT! Hur länge olika saker tar, i vilken ordning man gör saker, osv.

    Okej, nu MÅSTE jag jobba!

Svar på tråden Finländska brudar!