• June20

    2008 Sommarbröllop, tråd 2

    Som sagt vi e en hel hög av 080808 brudar! ;) o en sån e jag med(om inget annat händer).
    Lanzara 1/3-08
    MrsNyberg2B 14/6-08
    MsNordqvist 8/8-08
    lillithsmamma 8/8-08
    Bride Aug-08 8/8-08
    June20 080808

    Vi väntar 1 år för att han måste plugga klart o vi har inte pengar pga han e student o ja e arbetslös *suck* fortfarande. Jag vill verkligen betala lite mera själv av bröllopet men han kommer säkert vara den som betalar 85% av hela allt, men han klagar inte ialf för jag e den som planerar ALLT inkl va han ska ha på sig tydligen...han verkar inte bry sig för mycket alls spec när det kommer till skorna eftersom han verkligen hatar finskor hehehe...Sen ska han jobba ett år o ja försöka hitta jobb med el spara någon hundralapp från min a-kassa så vi kan få ihop dem där 53000 ungefär, lagt en maxbudget på 55 ialf- mera vägrar ja lägga samt maxbudget på 5-6000 på klänningen.
    Har dumpat Kungälvs färstning som vigselplats pga kostnader för oss/gäster för taxi samt att den var inte så romantisk i historien-mest krig o död o torrtyr på det stället huuua! Letar nu en ny plats. Letar efter alternativ catering/hyra lokal nu ifall nåt händer el att vi vill spara minst 5000 på maten istl för att ha fest på restaurang som tänkt innan med full service. Vi får se helt enkelt.
    Förlovningen sker nu i sommar när han fått pengar från sommarjobb, när vet ja ej el hur :D *flinar* ska bli intr!
    Klänningen är bestämd helt o allt, nu gäller det bara o spara o sen gå o boka den o inhandla tyget till sömmerskan.
    Sen har ja ideér över dekorationer, tårtan,inbjudningar etc men inget exakt.
    Funderar på att bjuda hela gästlistan på hemmagjord smörgåstårta dagen efter hemma hos oss.
    Min anledning för 080808 o fredag: vi tyckte om datumet-enkelt! Sen att det var en fredag var bara en bonus-mera tid o träffas på helgen sen efter om folk stannar i stan. Jag kunde lika bra gift mig på en annan dag i veckan så länge det var 080808.
    :D ja det var oss det!

  • June20

    Sanasol: konstigt att du upptäckte det så sent?! inte märkt något alls innan el e du inte alls nåt för smycken i vardagen ens? Samt ovanlig allergi har aldrig hört tals om den förns nu och tycker det e lite synd med...svårt o hitta smycken då liksom.
    Sen undrar jag vad kommer ni få betala för DEM ringarna då? :O platina e ju det dyraste du kan få tag på ju.

    MrsNyberg2B:
    ja här e min långa lista! precis som Lanzara sa så kan mycket ändras innan det är dags som idag så försvann min plan A för festlokalen! :( de typ tar inte emot så små bröllop/fester som 25pers på den restaurangen o de krävde typ 10 000 i lokalhyra BARA för festvåningen pga detta! Hamngatan sucks!!! Så nu har ja ialf sprugit o letat andra 1700tals valv i taket på annat hål där dem för hoppningsvis e lite trevligare o inte låsas vara fina i kanten.

    1) jag tror våran vigselplats kommer vara ledig 080808 så jag bokar nog festlokalen först o sen ser om vigselplats e ledig(troligtvis) så nu ska ja bara hitta rätt lokal samt så planerar ja boka den ev redan nu i sommar! först till kvarn liksom!
    2)Klänningen tänker ja beställa 1år innan ja kommer varken kunna gå upp el ner så mycket att den inte kommer passa mig för det är en reglerbar korsett(äkta korsett).
    3)Budgeten-först valde vi saker vi tycker om o sett sen räknar vi på vad det kommer kosta o ser om vi anser det är inte värt så mycket el om vi känner att kasta ut lite mera på tex ringarna el nåt...just nu ligger vi på 53 men ja har sagt max55000 inte ett öre mera men jag har redan sänkt den pga billigt skoinköp redan samt andra ideér.
    4)Låtar-vi ska INTE ha nåt sing along på bröllopet...tycker det inte passar in i våra släkten riktigt vi träffas inte ens på midssommar o äter o sjunger! inga direkta julsånger heller då det inte finns småbarn mera omkring. Andra låtar så som vigsel o dans: ska ha den där klassiska brudmarchen-vet inte namnet på den...nån som vet? sen ska tärnans fästman sjunga på ryska o spela gitarr...på festen tänkte vi ha CD med olika coola aktuella låtar o lite blandat med 80tal. Vi är ju 80tals barn.
    5) försöker skippa all sorts transport genom att man faktiskt kan gå imellan vigselplats o festlokalen samt hotel, beroende på vart man bor. OM jag får som jag vill o planerar nu. Bra för oss o för gäster.
    6)Har redan köpt halv ok skor på DinSko nu men misstänker att dem vill ja ta av senare-kanske drar med ett par tofflor? ;)
    7)Vi ska inte göra egna löften då vi bara tycker det e förbaskat pinsamt, för OSS 2 just, läsa sådant....lite för smörigt för våran smak. Men annars tycker jag att får någon till ett orginellt sådant så är dem väldigt fina men vi kan bara inte ha sånt.
    8)vi ska borligt JA!
    9) 1 tärna-min bästa vännina, 1 marskalk- m2bś bror. Mest av att det ser lite tomt ut o sen vill dem vara det o jag vill ha en sådan tradition ialf kvar. Tärnan måste hålla reda på mitt släp o slöja med...:/ ska nog ta av mig slöjan så fort vi gjort vigsel,foton o anlänt till festen sen åker den av, kan ju sätt amig på den el snubbla när man dansar för ja vill ha en riktigt lång en :D

  • June20

    oj oj ! :) ska du ha många diamanter på eller? flera i rad? trappa? design?

  • June20

    Lanzara:
    Jo jag har skrivit ner i praktiskgt taget alla saker ner till ev taxi om man måste ha det för något men det tror jag inte just nu då ja vill förska planera in vigse o fest på gångavstånd från varan. Men som sagt skrivit en hel del....jag var rädd att det skulle bli en förbaskat hög budget enligt min smak pga saker vi ville ha på bröllopet så därav skrev jag på den nästan diekt när jag hade börjat titta på saker o upptäckte hur mycket visa grejer kostar. Det blev en 72000 från början sen 65, 60 o nu max på 55000 men den gränsen övergår jag inte helt enkelt mera...men nu verkar vi ju sjunka lite ialf.
    Jag har satt en resa på 20 000pap plus minus beror på vad hotel/flyg kostar just då vi ska ha det. Sorrento Italien.

    MsNordqvist - Turkost, lime, gammelrosa/ljung och creme/pärlvitt
    MrsNyberg2B - Lime, vitt och cerise
    lillithsmamma - silvergrå,svart, ivory och vitt
    June20 - Lime/grönt,cream/vit o guld.

  • June20

    Lanzara:

    Jag ska också göra alla inbjudningar, plasceringskort o tackkort själv o ja tänker def gå till Panduro. Räknar med 300-500kr för dem matrial jag vill anvd då jag bla ska anvd mig av tryckta papper som det står Wedding på hela sen klistra på ett ytterligare papper med texten, vika ihop med sidanband runtom samt genomskinliga kuvert i plast istl för vanliga kuvert.
    Plaserings korten ska ja bara köpa ett stoooooort ark(vet inte vad dem kallas i stlk men ca 50*40cm) o klippa i små rutor.
    Tackkorten ungefär samma som MsNordqvist sa hon skulle göra.
    Jo o så har vi menyer för gästerna som är bara A4 printade o vikta på mitten(detta kommer inte gäster att tag med förutom om dem heter mamma...och jag då).
    Beställer man från ett föetag går hela fadderallan på 1500-2000kr men ja kommer ligga på totalt för allt papper ca650-700kr.

    50 000 räcker LÄNGE för en sådan resa ni ska på precis som hon sa det kommer inkl ALLT i 2v liksom.
    Vi nöjer oss med Italien för jag har velat se Sorrento,Napoli, Pompejii o Vesuvius ganska länge nu samt m2b har aldrig ens vart i Italien. Våran drömresa hade annars vart til Japan men det tar vi en annan gång o sparar till o har som en 2a honeymoon utan barnen(som ev kommer finnas då).

    Varför ska du skämas för at du e bara 18 föresten? har du fått skit för de?

    Ska ni enbart spara ihop till bröllopet? el ska ni ta ut lån?

    Vi ska bara spara om vi nu inte hinner o spara dem sista 5-10 000 så kommer vi låna dem men inte ett öre mera då vi e typ allergiska mot lån hehehe....

    Kanske du hade tittat på en "frockcoat" också det ordet e inte det enklaste o komma ihåg eller en "Nehrurock" ännu värre ord! Tom så svårt att jag hade hört att den FINASTE herrbutiken i GBG hade inte ens vetat vad det var för något o hade då ingen till uthyrning/försäljning! SHOCKING! då dem funnits i GBG sedan många många mååååååånga år tillbaka, minst sen 1950 talet el ännu senare så är det väldigt konstigt.

    Måste bara påpeka att nu e ni damer oerhört snabba i fingarna igen o skriver jätte mycket hahahahaha...hinner inte med alls, var tvungen o läsa igenom 4sidor nu! :O

  • June20

    Finns det inte stämplar som man kan köpa i sina bokstäver i någon slingrig skrivstil? då kan man ju stämpla på dem en i taget. Fast testa först så att du lägger dem först i bokstavsårdning o sen är det ju också snyggt när man lyckas "hänga den ena på den andra".
    Tex jag o min m2b har B o S, då skulle ja kunna sätta Bet lite uppåt i vänster sida o sen Set lite neråt höger sida så att toppen av Set har hängt sig som en krok på Bets understreck/böjd....svårt o förklara men ni förstår nog vad jag menar....

  • June20

    Lanzara: ja berätta det e inte ofta man får höra saker om m2b el vad dem säger :)

    ...samt så undrar jag är ni religösa el har bara visa regler för det där med inte bo sambos/dela säng grejen? bara undrar...

  • June20

    Blivit lite mera svartjobb för mig nu i helgen bara pga att en person blev akut sjuk o ja fick hoppa in, vet inte riktigt vad som hände med henen då ja bara fick veta att hon va väldigt dålig, svimmade nästan 2ggr o var likblek-jag hann inte ens se henne innan hon drog från jobbet o ja kom dit nån timme senare!
    Undrar just om ja ska jobba nästa vecka också pga detta..inte så bra pga kunderna kräver visa grejer o ja kan inte hjälpa dem med det så ja inte e utbildad till det(för övrigt vill ja inte lära mig just den delen heller...hör inte till den arbetsbiten jag är utbildad till el vill jobba med ens).

    Hade tänkt att gå till ett spec café imon o äta våfflor :P hehehe....får se om de e noe goa, ska också fråga om man kan hyra cafét för fest ;);) o vilken fest kan det vara dåååå?

  • June20

    MrsNyberg2B:
    present/inredningsbutik med lite andra saker extra för attkunna hålla butiken igång så det går runt. Jag är mera spec på inredning/present biten igentligen.
    Är utbildad inom hotel/rest men tycker inte det är kul för fem öre så ja utbild mig inom handel med så nu vill ja jobba med tex kläder,accessoarer,guld/silver/smycken,skor,present,inredning, spec butiker som inriktar sig på tex nån spec vara el varor från ett vist land som The Englishshop(jobbade där 3mån tills de kom på att de har för dåliga inkomster o gjorde sig av med hela personalstyrkan!! de nästa sålde butiken).
    Hade vart grymt o ha sin egen butik som i liten storlek då med helst accessoarer men det finns många hinder i vägen tyvärr. Kanske senare i livet.

    För övrigt kan ja säga att min m2b sa precis igår att han tyckte om att höra hur det lät när jag sa: my husband....när jag skämtade lite men han menade allvar själv :D sånt e alltid skönt o kul o höra...

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 2