den här är mumsig! tar lite tid, men... har du en bra "nöt-hackar-slav" (
) så blir det inte så farligt. värt besväret brukar _jag_ tycka.
Mobackas kaffekaka
175 g smör eller margarin
1 msk snabbkaffepulver (eller vanligt kaffe)
2 dl socker
3 ägg, gulor och vitor separerade
100 g nötkärnor
¾ dl vetemjöl
100 g choklad
Smält smöret i en kastrull, rör ner kaffe, socker och äggulorna - en i taget.
Hacka nötterna grovt, tillsätt dessa tillsammans med mjölet. Vänd till sist ner de till hårt skum vispade äggvitorna.
Häll smeten i en väl smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda i 175 grader, ca 35 minuter. Låt kakan stå ett tag innan kanten lossas.
Smält chokladen i vattenbad och ringla eller bred över den kalla kakan.