• dala82

    Ert bästa kakrecept!

    Hej på er!
    Vet inte om det finns ngn tråd om detta, hittade ingen iallafall...

    Ska baka till min brors student på fredag. Har lite idétorka och är lite trött på de "gamla vanliga" kakorna jag brukar göra. Har ni ngt favoritrecept som ni vill dela med er av? Kakor, muffins, annat...Jättetacksam för alla tips jag kan få....:) :)

  • Svar på tråden Ert bästa kakrecept!
  • lokatt

    den här är mumsig! tar lite tid, men... har du en bra "nöt-hackar-slav" ( ) så blir det inte så farligt. värt besväret brukar _jag_ tycka.

    Mobackas kaffekaka

    175 g smör eller margarin
    1 msk snabbkaffepulver (eller vanligt kaffe)
    2 dl socker
    3 ägg, gulor och vitor separerade
    100 g nötkärnor
    ¾ dl vetemjöl
    100 g choklad

    Smält smöret i en kastrull, rör ner kaffe, socker och äggulorna - en i taget.
    Hacka nötterna grovt, tillsätt dessa tillsammans med mjölet. Vänd till sist ner de till hårt skum vispade äggvitorna.
    Häll smeten i en väl smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda i 175 grader, ca 35 minuter. Låt kakan stå ett tag innan kanten lossas.
    Smält chokladen i vattenbad och ringla eller bred över den kalla kakan.

  • Kanadensisk brud

    Jag sag en som sag jattegod ut pa arla.se
    Rabarbertarta hette den. Har dock inte provat den annu :)

  • Hallonsylt

    Här kommer mitt absoluta favoritkakerecept. En fantastisk banan-chokladkaka som alla brukar älska.

    Banan-chokladkaka
    75 g smör
    2 1/2 dl socker
    2 msk mjölk
    1/4 tsk salt
    1 tsk vaniljsocker
    2 ägg
    2 mogna bananer
    100 g mörk choklad
    2 1/2 dl vetemjöl
    1 tsk bikarbonat

    GÖR SÅ HÄR:
    1. smält smöret i en kastrull. Låt svalna
    2. Blanda det med socker, mjölk, salt och vaniljsocker.
    3. Dela äggen och blanda ner gulorna.
    4. Mosa bananerna blanda ner detta i smeten.
    5. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten.
    6. Vispa till sist äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
    7. Häll blandningen i en väl smord bröad form. Grädda 30-40 min i 175 grader.

    Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

  • Blomstra

    Ett förslag på lite annorlunda muffins är att när man fyllt ca 1/4 - 1/3 av formen med smet kan man lägga i några Ahlgrens bilar eller Polly och sen fylla på med lite mer smet. Grädda sen som vanligt.

    Men det passar kanske inte på ett studentfika...

  • dala82

    Oj oj oj tack för era snabba tips. Låter supergott! :)

    Skulle också gärna vilja ha tips på småkakerecept! Kakmonsteret vill ha mååånga kakor...

  • dala82

    Japp där har jag varit och har skrivit av båda recepten. :) Låter supergott!! Ska testa dessa på torsdag och om de är goda ska jag göra ngn av dem till fredagen.

  • dala82

    Tack så länge tjejer. Skriv gärna in fler tips! Ska gå och sussa nu...godnatt! :)

  • Jenca

    Det här är en väldigt god och enkel kaka att göra.

    2 ägg
    2 dl socker
    2 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1 dl kokande vatten

    Glasyr:
    75g smält smör
    1 dl socker
    1 msk vaniljsocker
    1 äggula

    + kokos

    Vispa ägg och socker pösigt.
    Tillsätt mjöl, bakpulver och vatten.
    Häll i en rund smörad och bröad form.
    Grädda 20-25 min i 175 grader.

    Blanda glasyren i en kastrull och låt sjuda ihop långsamt, under omrörande.
    Häll på glasyren medan kakan fortfarande är varm.
    Strö över kokos.

Svar på tråden Ert bästa kakrecept!