Jag hittade det! Gjorde det på en matlagningskurs med jobbet.
Jordärtskockssoppa med ruccola och laxrulle (10 pers)
900 gram Jordärtskockor - finhackas
6 st Schalottenlökar - finhackas
50 gram Smör
Vätska till soppa:
6 dl Torrt vitt vin
4 msk Kycklingfond
6 dl Vatten
6 dl Mjölk
3-4 dl Crème Fraiche
Salt och peppar
200 g Färsk Spenat - Mixa i soppan
3 dl Mousserande vitt vin - Avslutning
20 skivor Rökt lax - Till laxrullen
400 gram Crème Bonjour - Laxrulle smet
80 gram Ruccola - Finhackas
10 st Dillkvistar - Garnering
Finhacka jordärtskockorna samt schalottenlöken. Bryn sedan i kastull med smör tills det har mjuknat något. Slå i vin, fond, vatten, grädde, mjölk och låt sjuda i ca 8 min. Tillsätt sedan crème frache samt salta och peppra.
Sjud sedan soppan i ca 15 minuter, avsluta med att tillätta spenaten och det mousserande vinet och mixa soppan slät med mixerstav.
Täck en skärbräda med plastfilm. Fördela laxskivorna över plasten så att de ligger tätt men inte för mycket omlott.
Lägg crème bonjouren i en stor bunke och rör om ordentligt så att den blir smidig och lättarbetad. Bred sedan ostkrämen över laxskivorna i ett jämnt lager. Fördela den finhackade ruccolan över krämen.
Utnyttja sedan plastfilmen när det är dags att rulla ihop laxrullen. Den ska vara tät som en rulltårta. Lägg i kyl till servering.
Vid servering värms soppan, laxrullen skivas upp i sneda bitar och placeras i mitten av skålen.
Lätt som en plätt och bra att förbereda. Trevlig färg av spenaten också. Vill minnas att vi gjorde något slags bröd gratinerat med parmesan ill. Väldigt enkelt typ färdig mördeg på rullen skuren i avlånga bitar, på med parmesan och in i ugnen.