Inlägg från: Mustikka |Visa alla inlägg
  • Mustikka

    Orientaliskt bröllop

    kitkät skrev 2013-03-13 14:42:28 följande:
    Ni är helt underbara, Mustikka & goli. Jag älskar att ni lägger ner tid på era uppmuntrande inlägg till mig. Jag kan fortfarande inte släppa den andra klänningen riktigt, så jag har lagt ut min klänning till försäljning. Och om jag har tur så blir den såld snabbt! Det är en dyr klänning, som kostar ca 20 000 kr i butik. Jag fick den lite billigare och nu så har jag lagt ut den för 12,000 kr, men kan tänka mig att ge den för 10,000. Vi får se hur det blir med det!
    Jag ska prata med min kära mor snart och se vad hon har för goda råd att ge mig. Kanske åker jag till Drottninggatan igen på onsdag och provar den ena klänningen igen, den dom hade i butik, Mori Lee 1867 och sedan bestämmer mig om jag ska välja den eller be dom beställa den andra till mig, Mori Lee 1915. Dom är i samma modell exakt, förutom att den ena har mer kristaller än spets och den andra har mer spets än kristaller! :) Vilken av dom två tycker ni är snyggast?
    Här kan ni se mer detaljerade bilder av dom: 
    www.bestbridalprices.com/images/morilee/s2013...
    www.bestbridalprices.com/images/morilee/f2012...
    Oj jag måste säga att jag förstår dig verkligen, det är ju ganska svårt båda liknar varandra men endå inte och båda är jätte vackra. Jag gillar att den första markerar midjan lite mera, den lixom har det där lilla extra i klänningen men sen tycker jag bättre om fallet på den andra klänningen, den har en mer rundare form på släpet. Men det kan också bara vara på bilden. 
    Hmm svårt val, baksidan på den andra klänningen tycker jag är finare än den första, så mitt val hade varit den andra klänningen. Men hade jag varit du så skulle jag beställa den första bara för att få reda på hur den sitter. Om du inte köper den så fick du ju alltid köpa den andra =)

    Tror det blir lättare för dig att prova båda klänningarna =)
    Håller tummarna för dig att du får klänningen såld. Sätt på blocket och tradera kan också fungera, men där är det lite svårare att få den såld tycker jag. Ett tipps är också att på blocket kan du köpa en månads visning. Då är din klänning alltid med på topp. Efter en vecka låg min klänning på sidan 70 lixom, så det lönar sig att betala lite och chanserna blir större att få den såld då. =) 
  • Mustikka
    goli skrev 2013-03-14 19:15:12 följande:
    Kitkät, det hoppas jag verkligen att vi gör! Och det är så himla roligt att ha lärt känna dig och Pagnie här, och nu Mustikka också, och tänka sig att det hela började med en fråga om en bröllopslokal! Skrattande Er tänker jag inte släppa ur siktet, så det så! Ganska roligt att vi lärt känna varandra på nätet för om vi hade träffats in real först så hade vi inte haft tillfället att komma varandra så nära, tror jag iaf. Så det finns positiva saker med internet oxå! Och efter bröllopet ska vi fortsätta hålla kontakten, så får ni komma upp till Sollefteå och hälsa på mig och lära mig att åka skidor, hahaha! Och så ska vi snacka om att starta upp vårt företag!
    Ni tjejer är så himla mysiga, kan bara tänka mig hur värmhjärtade och trevliga ni är in real life. Vi gifter oss och kommer vara fruar, tror inte frågorna slutar här, vi bli fruar och har en massa annat att planera och få råd om. 
    Goli Pagnie och Kitkät som jag sa innan, jag hade varit en virre höna utan er. Inte ens mina tärnor har stått ut med mig och det är ju dem som ska hjälpa en i vägen, man kan säga att ni har blivit mina virtuella tärnor och jag verkligen längtar efter att få höra om er vackra bröllopsdag, kommer helt säkert tänka på er och le under min dag =)

    Kitkät 
    Wooooho jag håller alla tummar och tår för att du ska få den såld, vad glad jag blev nu och tror faktist att den kommer säljas, den är väldigt fin och du har den för ett riktigt bra pris.  Min klänning är "nästan" såld hade några intressenter men de backa för dem hade för långt att åka till södertälje, en del bluffare som vill få klänningen skickat till nigeria lr usa också, dem ska man passa sig för dem jäklarna. Men en kvinna i Finland ville köpa den in till sin butik faktiskt, skulle få pengar om hon fick den såld. Så hon höjer priset en del och ger mig vad jag begärde för den =) Åker och hämtar den under påskhelgen. 
  • Mustikka

    Pagnie jag beklagar sorgen, det är verkligen ledsamt när någon går bort sådär. Kan förstå att det inte är lätt för någon av er just nu. <3

  • Mustikka
    goli skrev 2013-03-14 19:43:23 följande:
    Hahaha, Kitkät, har själv aldrig ens provat men det vore kul. Får mig att tänka på första gången jag provade rullskridskor. Fick dem av min kusin och var helt överlycklig. Jag satte på mig dem, gick ut i trappuppgången för att rulla ut och testa dem och det gick knappt 3 sekunder innan jag ramlade, landade på min arm och stukade handleden! Ska försöka undvika det när jag provar skidor. Glad Vad kul att folk hör av sig ang klänningen! Hoppas oxå du får den såld snart och hoppas det går bra för Mustikka oxå.

    Flickor, jag o fästmannen satt o diskuterade tårtor precis ocj kom på en sak. Vi båda råkar älska cheese-cake (riktig cheese-cake, inte ostkaka!) och tänkte hmmm, tänk om vi skulle ha cheese-cake tårta? Med smakerna vit choklad och passionsfrukt. Vad tror ni? Tror ni det går att göra det i form av en tårta? Är det ens populärt i Sverige?
    Hahahaha förlåt skrattar inte åt att du stuka handleden utan det påminner mig om min första tid med rullskridskor. Jag skulle besegra nedförsbacken, armarna flög runt och runt, skrek som en dåre och krockade med full fart med ett träd. Där låg jag med darriga ben och fula skrapsår. Skidor fick jag inte åka, mina föräldrar vet hur klantig jag är så jag fick stanna hemma. Kanske tur det :P

    Och jag tycker att cheescake låter som en toppen idé, om ni gillar det så går allting så länge viljan finns. Letade upp lite bilder på hur en sådan kan se ut. Nu är den inte den vackraste men ni ser på ett ungefär hur det kan se ut om man dekorerar lite fint. Tycker du ska köra med vad ni två tycker om. Man kan inte glädja alla och dessutom tror jag inte de andra inte skulle äta den. Vem gillar inte cheescake?? 


     
  • Mustikka
    kitkät skrev 2013-03-14 20:02:42 följande:
    goli,
    Haha. Det var ingen rolig upplevelse du fick första gången du åkte skridskor. Med det sagt så vill jag säga dig en sak... Håll dig borta från skidor så besparar du dig själv brytna kroppsdelar innan bröllopet! 

    Och vad gäller cheesecake... Mums! Cheesecake är min favoritbakelse! Jag tror absolut att det går hem, och smakerna vitchoklad/passionsfrukt är ju en jättebra kombo.
    Populärt att bjuda på cheesecake på bröllop i Sverige? Nej, det skulle jag inte vilja påstå. Men det gör ju idén mycket bättre! Det blir något nytt och inte som på alla andra bröllop. Jag tänkte samma sak med våra cupcakes. Det är inte populärt, men det är ju det som är charmen med det!  

    Om ni vill ha en våningstårta, alltså flera tårtor på varandra, så nej då går det inte! Cheesecaken är för mjuk i sin konsistens för att kunna stapla flera lager på varann. Men, det är inte många som behärskar konsten att ens stapla riktig tårta på varann i våningar, eftersom det krävs en viss skicklighet i det. 
    Och du vet tårtorna som du ser på bröllop, som är i våningar? Det är inte äkta tårta, det är bara översta våningen som brudparet skär i som är äkta tårta, resterande våningar är frigolit typ. Resten av tårtan finns i köket och skärs upp i bitar till gästerna under tiden! :)  

    Men om ni vill ha tårtan i ställningar, så kan ni få cheesecake i tårt-form! Såhär t ex. Nu är detta vanliga tårtor, men det är ställningarna som jag vill visa exempel på. 


    Förvånad Vad är det för lila blommor?? Jag är kär vad fina dem är och skulle passa perfekt till mitt lila tema :D
  • Mustikka
    kitkät skrev 2013-03-14 22:22:45 följande:
    Mustikka,

    När får du hem din ring då, som du beställt? Du måste visa den här sen och jag hoppas att du blir jättenöjd!

    Vad gäller blommorna på tårtan... Är inte det tulpaner? Jag är usel på blomsorter, men det är en vild gissning!

     
    Jag åker dit och hämtar den i april, får fjärilar i magen av bara tanken har längtat sååå. Det är såhär det ska kännas med ringen, Pappas ring får jag iaf och kommer alltid bära den och ge i arv men ville ha något eget också =) Haha du är så söt tulpaner är det nog inte, tulpaner, rosor och orkidé är typ det enda jag känner till.
    Nu ska det googlas hahah :D 
  • Mustikka

    Hahaha det blir rätt kaosit nu men roligt att alla är inne.  Måste lägg dem på minnet och snacka med floritsten Tack, dem är så vackra. 

  • Mustikka

    Hmm men hade för mig att våra tårtor som hade frigolit inte ingick. Vi har riktiga tårtor, kanske inte i våning men inte bryr jag mig heller riktigt. Vill ha äkta tårta och det känns superdumt att betala extra för en frigolit tårta!! 
    Tjejer vad säger ni om Blåbärsmousse vit chokladmousse och vaniljkräm i tårtan?  

  • Mustikka
    Pagnie skrev 2013-03-14 22:37:50 följande:
    Missade du att jag skrev vad det var?
    Hahahah Yepp
  • Mustikka
    kitkät skrev 2013-03-14 22:45:15 följande:
    Det låter jätte gott med ditt smakförslag Mustikka. När ska ni dit och prata detaljer med dom? 

    Föresten, min släkting var på bröllop på Panorama i fredags och hon fick i uppdrag av mig att analysera allt och ta bilder etc. Hon tog bilder på maten och det var upplagt jättefint! Hon sa att maten var jättegod! Så nu kan jag slappna av på den fronten, då vet jag att maten är god och då behöver jag inte provsmaka den ju. 

     
    Pagnie tur att någon kan blommor sitter och googlar på dem nu, Funderar på att med sådana i min bukett =D
    Sååå fiina.

    Blåbär är min favvo, mustikka betyder blåbär på finska, och lite sådär halft gulligt att det blir vitt och blått som finlands flagga inuti tårtan hehe. Lite småtöntig får man vara :D

    Kitkät
    Vad skönt att veta, skulle ni få smaka på maten? har ni valt maträtten ännu?
    Var på dop i Mona lisa och deras mat var riktigt smaskens, så jag är nöjd vid den fronten också, de hade kyckling och småpotatisar, super gott det är förmodligen det vi också ska välja =) 
Svar på tråden Orientaliskt bröllop