Inlägg från: Mustikka |Visa alla inlägg
  • Mustikka

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie skrev 2013-03-14 22:46:48 följande:
    Och mustikka jag la ju till och med in en fin bild. hur missar du? Tror jag får lägga ner. jag måste nog vara osynlig.
    Flört
    Bilden missade jag inte faktiskt haha, tror mina ögon blev så kära att jag blev lite blind där. De inte du som är osynlig Pagnie utan är linsbärare så är ett blindstyre for real hahah! 
  • Mustikka
    kitkät skrev 2013-03-14 22:54:20 följande:
    Mustikka, 

    När var ni på dop där? Vad skönt att kunna släppa det... Var du nöjd med lokalen som helhet under dopfesten? 
    Vi har inte blivit erbjudna att provsmaka maten ännu och jag kommer inte be om det heller... Jag litar på att det är bra! Vi har heller inte valt maträtter ännu, men det blir nog stekt småpotatis, kycklingfile & sås med wokade grönskaker kanske? :) Jag skulle vilja ha såsen i en liten, liten "skål" bredvid tallriken, istället för att dom häller över den på maträtten, jag tycker det ser slafsigt ut då. Det ser mer lyxigt ut när såsen är för sig i en liten "skål".  
    Lokalen var sådär, det var ju inte så mycket folk, runt 100 så halva lokalen var intredd. Det var rätt mysigt faktiskt endå :) och tror det blir ännu finare vid bröllop. Vi var där i januari så det var inte så länge sen. Vad smart idé med såsen, perfekt för dem som inte vill ha sås eller kan äta den heller. ska nog tjuva din briljanta idé :P
    De hade dessutom 10 smårätter precis dem vi skulle ha, det var såå mycket mat att jag börjar undra om man borde ha så många smårätter. Man blir alltid supermätt innan maten kommer. 
  • Mustikka
    Pagnie skrev 2013-03-14 22:58:42 följande:
    hahaha okejdå.
    men missade du mina inbjudningskort också? vill ju ha ett utlåtande från alla experter. har slitit arselet av mig bokstavligt talat så måste verkligen få godkänt av er flickor ;)
    Ert godkännande är det som är värt mest. hihi
    Svarade jag inte på dem? såg dem nog och tyckte dem var super fina. Du är ju jätte duktig Pagnie, hur gjorde du med texten bröllop? skrev du det själv? 
  • Mustikka
    Pagnie skrev 2013-03-14 23:00:06 följande:
    hum undra om det finns sådana. annars kan man ju ha en per bord eller något. skulle inte det fungera?
    nää inte en per bord lite tråkigt om alla måste skicka runt den. Tror säkert att det finns, dem har ju det mesta. =)
  • Mustikka
    Pagnie skrev 2013-03-14 23:06:40 följande:
    haha nej jag säger ju det. jag är osynlig eller du lbindstyre. either way. hihi

    nej jag köpte en stämpel på panduro. sen stämplade jag med embossingfärg och hade över silverfärg som vi smälte så de blev upphöjda och silverblanka. jättefint blev det. köpte stämpeln och visste inte riktigt vad jag skulle ha den till men detta blev jättebra.
    På samma sätt gjorde jag stämpeln med monogramet som min kära man gjorde. blev jättenöjd faktiskt. trodde aldrig att det skulle bli så bra.
    Oj det låter avancerat. Får jag fråga vad varje kort kostade på en ca? 
    Men kan tänka mig att allt var värt det, Den är väldigt fina, visste jag att du vore så duktig hade jag skickat mina till dig också hahah! Hälften av mina är färdiga, snart ska vi skicka till min sida av släkten. Pappa tyckte vi skulle vänta med att skicka in dem ännu till april åtminstone. 
  • Mustikka
    kitkät skrev 2013-03-14 23:08:05 följande:
    Pagnie & Mustikka, 

    Jo, man skulle faktiskt kunna ha en såsskål på varje bord. Men jag syftade på såna små "skålar", jag vet inte vad dom kallas, men man kan få såna på typ finare restaurang om man t ex beställer en kötträtt! Då får man en mini-skål med sås på tallriken, så får man själv välja om man vill ha såsen på maten eller inte!
    Och jag tänker att det finns många som är laktosintoleranta och kanske inte vill ha sås.

    Mustikka, var det 10 smårätter på dopet alltså? I vårt paket så ingår 10 smårätter, men om man vill ha 12, så kostar det 25 kr extra per person, så i vårt fall blir det typ 25x220, vilket blir en del! Men jag har funderat på om 10 smårätter räcker? Men om du säger att det kändes mycket så räcker det säkert! En familjevän har jobbat på olika cateringfirmor och arbetar fortfarande med det ibland och han berättade att det finns många smårätter som tyvärr slängs väldigt ofta, för att dom inte är så populära, t ex mhamara. Han ska hjälpa oss att välja ut 10 rätter, för han vet vad som går åt och vad som brukar slängas. Han tyckte i alla fall att 12 smårätter är onödigt mycket!
    Men är det så för er också att dom räknar nötter och salladsfat som smårätter?  
    Japp så var det, och det var massor, de kom in hela tiden med nytt så vi tänkte ha 10. Innan ville vi ha 12 men
    12 smårätter är för mycket, det blir för trångt dessutom. Vi tyckte det blev lite trångt med 10 redan.
    Vi vill välja bort dem där bruna bollarna, va heter dem? dem är ganska torra. Mhamara är min favorit haha gluffsar alltid i mig den. Men är osäker på om nötterna och salladsfaten ingick som smårätt. Har för mig att det inte gjorde det men det kan hända att det är så, ska iaf få reda på allt när jag åker om några veckor, längtar som bara den att få äntligen börja planera med dem lite.

    Kallor vet jag att jag skulle vilja ha i min bukett men mer vet jag inte, kanske rosor och något mer fint, floristen får slå ihop något och visa "prov" eller bilder om dem har, =) 
  • Mustikka
    Pagnie skrev 2013-03-14 23:22:20 följande:
    haha ja det tog lite tid. i morgon när jag är ledig så ska jag sitta med dom och skriva klart adresserna. så åker dom på måndag. Jadu bra fråga.
    Alltså själva korten med papper och det och tryck alltså texten och så fick vi ju gratis av mammas kusin som jobbar på tryckeri.
    stämpla och så gjorde vi ju själv. Kuverten köpte vi på panduro 70 kr för ca 500.
    Men som sagt jättesvårt att säga något tal så. Men för bara korten, inte speciellt mycket. 600 kr för 70 kort kanske. något sådant. som sagt gör ju det mesta själv så det kostar bara med stämpel, färg och pulver samt snören. så inte så där jätte mycket.
    Lite som oss då, ni hade tur ni med =) Vi fick kortpapper och tryck gratis av svärfar. Han gjorde allt på jobbet, klippte och fixade med tryck. Köpte bara brev och snören samt ringklistermärkena. Tror allt det gick på 800 kr. Och vi hade 150 kort tror jag =) Lönar sig att laga själv om man kan och har tid.
  • Mustikka
    kitkät skrev 2013-03-14 23:25:32 följande:
    Mustikka,

    Bruna bollar, du menar kebbe trabousie? Jag tror dom heter så.. Det är sent på kvällen nu, min hjärna halvsover! Föresten, jag vet inte om jag frågat dig förut.. Men pratar du arabiska eller syrianska? 
    jaaa kebbe är det haha, glömmer alltid bort namnet. Jo det är faktiskt sen kl är 00.30 här. FInland är lite efter med allt haha! Pratar syrianska men ingen arabiska, men vill lära mig arabiska det är konstigt att vi inte lärt oss då mamma är född i syrien! Själv då?
  • Mustikka
    Pagnie skrev 2013-03-14 23:28:15 följande:
    sorry flickor men efter 15 timmar på akuten så är det dags för mig att slänga in handduken och sova. sängen skriker bokstavligt talat efter mig och jag måste verkligen få sova.
    Godnatt på er. sov så gott.
    Oj det var läng, duktig tjej,
    Sov så gott. Natti natti Solig
  • Mustikka

    Det är nog dags för mig med att sova. Känner hur jag sakta sjunker ihop.
    Det var roligt att nästan alla var inne samtidigt =D'

    Förlåt Goli nu har du massor att läsa igenom i morgon. Men du saknades här det ska du veta =)

    God natt tjejer Solig

Svar på tråden Orientaliskt bröllop