Inlägg från: Viola |Visa alla inlägg
  • Viola

    Orientaliskt bröllop

    Hej Tjejer!

    Vilken fin tråd ni har, hoppas det är lugnt att jag smyger in här. Jag planerar ett syrianskt/armeniskt bröllop nu i höst, en del grejer som sångare och fotograf är bokade, dock är vi inte riktigt ense om vilken festlokal vi vill ha. Så vi har väl fastnat i planeringen kan man säga. 

    Goli, Vilken mardröm!! Är det Danny som har White Palace? Jag träffade honom för ett par veckor sedan, om något så gav han ett väldigt seriöst och tryggt intryck, han verkar vara väldigt mån om sina kunder, så jag hoppas på att han löser det på ett eller annat sätt. Jag håller tummarna för dig. 

  • Viola

    Goli, Ja han blev väl bara glad över att det har löst sig, för honom är det en affär, för dig är det ju mycket mer personligare än så, det är ju ditt bröllop, det är så mycket mer som står på spel för dig om något går fel. Hursomhelst, vad SKÖNT att det löste sig!!! Kitkät, Goli, Tack för tipsen tjejer! Ja, alltså jag har träffat Danny men också Alfons i Märsta (Mor Johannes). Cleopatra är också ett alternativ i dagsläget. White Palace står som nr 1 på min lista, ganska överlägset, MEN kyrkan som finns i anknytning till festvåningen kommer inte funka för oss och det har visat sig vara problematiskt att hitta en svensk kyrka som är villig att hyra ut en kyrka till oss på de villkoren att våra syrianska och armeniska präster ska genomföra vigseln. Sen är det liiite känsligt för en del familjemedlemmar med kyrkan som är avskärmad med en "provisorisk vägg". Jag har dock inga problem med det alls och preliminärbokade lokalen, men fick i efterhand höra klagomål, så jag avbokade den, men det kändes verkligen tungt. Danny verkar vara SÅ sjukt duktig och maten har jag hört massa gott om, han är verkligen en välbehövlig frisk fläkt i den här branschen. Datumen vi tittar på nu är 26 okt och 16 nov. (16 nov har vi bokat sångare och fotograf). Mor Johannes och Cleopatra är lediga de datumen än så länge och prel-bokade. Men vi ska försöka spika något i veckan. Herregud! säger jag bara, att planera bröllop är så mycket mer komplicerat än vad jag trodde, alla i ens närmsta omgivning har så otroligt mycket åsikter och man ska försöka hålla alla nöjda, det gör mig galen! Hursomhelst, Fotografen är Elias Sado (Åby foto) och sångaren är Hamo. Klänning var jag och provade i veckan, jag hittade inget jag kan tänka mig, men jag kom iallafall på vilken silhuett jag vill ha, det är alltid något. Hehe.

  • Viola

    Aaaah! Kan man inte redigera inlägg? Allt blev så himla ihoptryckt trots att jag försökte med radavstånd! Det var iaf till er båda Kitkät och Goli.

  • Viola

    Kitkät,

    Ah, okej, jag ritade en bild i Paint istället så du får se, du får visualisera alla bord i festlokalen. 

    När vi var där på möte med Danny så var det en vigsel som skulle äga rum i kyrkan där (de skulle inte ha bröllopsfesten där), så jag, min väninna och mamma ställde oss vid dörren som entrar kyrkan från festvåningen, så ser vi att brudparet är på väg mot OSS, för att gå igenom där och vi fick snabbt flytta på oss. Men de gick liksom bland alla bord, vilket kanske inte var idealiskt.

    Men det är SÅ himla synd för de som behöver en kyrka till vigseln, jag kan tänka mig att de tappar en del kunder som är i behov av en kyrka i samband med bröllopsfesten, jag är en av dem iaf, samtidigt känner jag att det är jättetråkigt, för jag hade verkligen velat ha festen där. Aja, nu är det att sluta älta och blicka framåt istället. 



     
  • Viola

    Kitkät, 

    Ja för att svara på din fråga, det är att det anses lite olämpligt av min fästmans familj (jag och min familj är mer än okej med det). Jag tror helt enkelt av att döma av hela utförandet och själva kyrkan, att det inte var planerat att det skulle vara både en festlokal och en kyrka vid bygget. Utan det ena eller det andra tillkom vid ett senare skede, oavsett så är festvåningen i sig verkligen perfekt, det är snarare när man behöver kyrkan som "problemen" dyker upp. 

  • Viola

    Tack tjejer!! verkligen! Jag tror jag har lagt White Palace åt sidan, dessutom är nitt datum redan taget där. Men oavsett så är det nog för komplicerat att hitta en syriansk kyrka relativt nära (förutom hallonbergen), och den är väl inte i det finaste laget. Hälften av gästerna är från Södertälje och andra hälften från västra sidan av Stockholm, så jag försöker vara någorlunda schysst mot dem genom att ha kyrka/lokal antingen nära varandra eller i anslutning till varandra oavsett om det blir i Södertälje, Märsta eller någonannanstans. Vi får se om jag lyckas.

  • Viola

    Kitkät, Hmm, undrar vilken det kan vara? Jag känner igen det, den är relativt ny? Kanske 3-4 år gammal? Minns att jag var på en väninnas vigsel i en otroligt vacker (vit) kyrka i Södertälje.

  • Viola

    Herregud, jag börjar ledsna på mig själv, har inte fått in det här med att man inte kan redigera inläggen efter att man publicerat dem så ha tålamod med mig och mitt spammande. Vi hoppas på att kunna hålla oss till 300 gäster, jag vet däremot inte om det är en realistisk siffra, men jag skulle tro att vi iallafall blir 350pers. Hur många gäster ska ni ha?

  • Viola

    Kitkät, Denna? Hm...intressant, min väninna gifte sig där mars 2010, om jag inte minns fel. Vad skönt för er del! Med ett inte alltför stort bröllop. Jag är armenie (från Iran) och min blivande är syrian. Jag har inte så överdrivet mycket folk från min sida, fördelningen i dagsläget är ca 120 från mig....resten från hans sida, ja och den siffran är nog egentligen oändlig om tillåtelse ges, haha! Hur gör ni med präst?

Svar på tråden Orientaliskt bröllop