Inlägg från: Viola |Visa alla inlägg
  • Viola

    Orientaliskt bröllop

    Tjejer,

    Ja, vi känner samma sak ang våra vigselringar, vi kommer ha relativt matchande, släta vigselringar...diamantringen är mer som en present.

    Angående vitguld, som sagt vitguld och vitguld kan skilja sig, sen handlar det om hur man sliter på ringen och hur ens kroppskemi reagerar med rhodiumet. Men helt ärligt så håller vitguld sig bäst när det kommer till glans, metallen är hårdare, så den repas inte lika lätt som platina.

    Lavelli, vilket sammanträffande! Våra ringar kommer också vara från USA, från New York (tror jag...beroende på vilken han köpt). Först hade vi tänkt att beställa dem någon gång efter sommaren och få den skickat till min farmor och farfar eller min faster i USA, för att slippa tullen till Sverige, men så kom han på att det inte finns någon tull i landet han bor i, så han valde att beställa ringen nu innan han flyttar hem till Sverige igen.

    Kitkät, ja, han la det som krav, att jag måste gilla alla lika mycket, så jag itne blir besviken, men det är såklart att smyckesfreaket inom mig brinner lite extra för en av dem, även om jag kommer bli kär i ringen oavsett vilken det blir, innebörden och symboliken i ringen betyder mycket mer för mig än själva ringen.

    Första ringen på listan är en ganska smal ring, med små stenar halvvägs runt ringen, ingen "mittensten". Ring nr 2  är en solitärrring med en briljantslipad sten, inga småstenar på skenan. Tredje ringen är en briljantslipad diamant, med en baguettslipad diamant på varje sida av stenen. Cool

  • Viola

    Åh, kan inte ni visa bilder på era ringar? SkrattandeSkrattandeSkrattande

    Pagnie,


    Jag tycker definitivt att du ska ha den längre slöjan, tänk att det är den enda gången i ditt liv som du kommer bära en slöja, så slå på stort tycker jag! En längre slöja är så himla vackert!!
    Goli,

    Vad din möhippa låter minnesvärd! Det är sånna dagar man kommer minnas tillbaka till. Dagar som är fyllda av kärlek, glädje och skratt. Glad jag blir för din skull. Jag längtar dock inte till min möhippa, haha...nervöst.
  • Viola
    kitkät skrev 2013-04-29 19:02:15 följande:
    Viola, 
    Detta är min förlovningsring:


    Vad fin den är!! Skrattande Vad ska du ha för vigselring?
  • Viola

    Lavelli,

    Ja, jag förstår dig. Vi har inte heller gått den traditionella vägen på så sätt, vi har inte ens förlovat oss än, eller haft någon formell trolovning, men planerar bröllop. Hehe. 

    Jag får en mental bild av hur du beskriver den...Låter jättefint!! 

  • Viola

    Tjejer,

    Vi kommer ha en "förlovnng" i juni. Det har liksom inte funnits tid till det innan. Det kommer vara en väldigt informell grillfest på mina föräldrars gård på midsommarafton, jag och han kommer ha gått till kyrkan dagen innan för en liten ceremoni med prästen som även kommer viga oss. Vi kanske blir 30 pers på grillfesten, våra närmsta familjer, någon morbror från hans sida, min sida, lite vänner till mig. osv. som sagt, väldigt informellt.

    Varken jag eller han är speciellt traditionella i den bemärkelsen, hade vi fått välja, så hade vi åkt till Armenien i en vecka, med våra närmsta familjer. Åkt runt lite, haft middagar, gift oss i en fin kyrka, haft en liten fest efteråt. Han frågade mig senast igår om vi inte kunde göra det, hehe, jag sa att han får övertala sina föräldrar, mina är lätt på. 

  • Viola

    Lavelli, Kitkät,

    Vad jag förstår era dilemman!!!!! Ett tips är att skriva ut "inga barn" med bättre formulering, och sen ta det privat med de familjerna vars barn du vill ska närvara. Så kommer nog jag göra. Det är liksom självklart att mina småkusiner ska vara med, men kanske inte så självklart att mina vänners eller hans kusiners småbarn ska komma.

    AAAh, det här med att trampa på tår, herregud säger jag bara, jag trippar på mina tår runt alla. Min egen familj OCH hans familj. Min familj vill inte under några omständigheter att bröllopet ska vara i Södertälje. Hans familj kan bara tänka sig Södertälje. På så vis börjar det...haha. Skippar jag en armenisk tradition så blir min sida förolämpad osv. Jag försökte göra alla till lags ett tag, men insåg att det inte gick, då satte F ner foten och sa att det blir där det passar OSS bäst. 


    Guuud, vad det dividerades fram och tillbaks.

    Jag längtar också tills det att gästlistan ska skrivas, F har sagt att han inte vill ha mer än 300 gäster, Tyst, realistiskt  lär det dock bli 350 som minst tror jag...Mig spelar det ingen roll, jag har ändå "bara" 100-130 pers från min sida. Det är hans sida som är enorm, bara de är ca 400. Jag är nog ganska mesig när det kommer till sånt här, han är väldigt bestämd, så han får lösa den biten själv.

    Det hade varit så skönt att få åka iväg med våra närmsta...även om  det här "stora" bröllopet kommer bli kul och jag kommer älska det i slutändan och inte vilja ha det ogjort, så vill en stor del av både mig och honom ha något väldigt intimt och litet för att fira vår kärlek...Det är det allra viktigaste, och det är så himla lätt att hamna i den här bröllopshetsen, där allt ska vara stort, dyrt, pampigt och perfekt....Det blir liksom lätt fokus på fel saker. Så där har ni mina tankar kring bröllopet...hehe.
  • Viola

    Nej men det är en förlovningsceremoni, vi tänkte ha den dagen innan vår gillfest/förlovningsfest.

  • Viola
    Lavelii skrev 2013-04-30 11:28:52 följande:
    Och i vårt fall tjatade alla om att bröllopet måste vara i Cleopatra (för den anses som finast och mest exklusiv I guess?!) och vi båda var benhårda på att bröllopet kommer bli där VI vill ha det (dessutom var Cleo fullbokad 100000 år innan! haha...). Speciellt min fästman har varit riktigt duktig på att tysta ner folk som ska komma med sina åsikter om lokal osv! Nu får vi ju en nyrenoverad lokal ist som ändå kommer behålla sin charm och ha det ljust och fint på väggarna så som jag vill ha det. Plus högt i tak! LÄNGTAR!!!!!
    (Dock fick jag höra att de har uppstått lite problem med renoveringen... inget jag väljer att oroa mig över dock, men hade jag varit brud i maj månad så hade jag nog varit lite nervös).

    Håller med dig i det sista du skrev. Det är väldigt lätt hänt att fokus hamnar fel tyvärr.
    Och även om jag förstår vad du menar med att bara åka iväg med den närmsta familjen (vi har också ibland lekt med den tanken) så vet jag att iaf vi kommer ångra att inte få ha vår fest! Detta är en gång i livet liksom!! Och det känner ju uppenbarligen du med redan...bara försök vara hårda med hur ni vill ha det. Stort eller ej så kommer det ändå bli intimt när ni känner att ni får det som ni vill (i största mån iaf...några kompromisser här och där får man väl alltid göra...)
    HAHA!! Vad är det med Cleopatra??? Det är där F's familj vill ha, så de hade preliminärbokat det i hopp om att vi skulle ändra oss!! 

    Men som F säger "den som betalar, den bestämmer"...hahaOskyldig...Jag har börjat anamma det tankesättet lite mer, så det gör att jag vågar sätta ner foten, lite iallafall. Men visst är det en del kompromissande.

    Och jag förstår deras vilja att ha det i Södertälje, jag gör verkligen det, men varken jag eller F har någon speciell relation till Södertälje, jag har liksom varit där sammanlagt 3 ggr. Även om Cleo är vackrare än Märsta, så har vi alltid älskat lokalen/kyrkan i Märsta, han som driver stället har lite mer "vår" vision, prästen är jättetrevlig, kyrka/festvåning är i anslutning till varandra, mycket närmre oss än Södertälje, osv. Det har liksom känts som att det är där vi ska gifta oss ända från början, trots att det finns finare lokaler i Södertälje.

    Er lokal låter jättefin, lyxigt att ha en nyrenoverad festlokal!!! Skrattande Vet ni hur den kommer se ut? Vad är det för problem som uppstått med renoveringen? Vilken kyrka ska ni vigas i?
  • Viola
    kitkät skrev 2013-04-30 12:11:27 följande:
    Jag förstår din frustration, Lavelii. Ibland blir jag som sagt trött på vårt folk, för man kan aldrig vara ärlig känns det som, då trampar man någon på tårna! Man måste hela tiden tassa på tår för att inte kränka någon. Och jag är så trött på det! Nu när det gäller något så stort som vårt bröllop då känner jag att vill vi inte ha barn, då ska vi också vara tydliga med det och vill någon känna sig kränkt, ja då får dom göra det! Då är det deras problem. 
    Jag är så trött på att alltid tänka på hur saker och ting uppfattas av folket.
    Min mamma tycker också att det inte är så fint att vi skriver hur många inbjudan gäller på korten, men jag kände vi måste göra så för att undvika missförstånd angående vilka som verkligen är bjudna etc. I många familjer (t ex familjevänner, föräldrars kusiner etc) så har vi enbart bjudit föräldrarna, även om barnen är vuxna. Och då vill vi att det ska vara tydligt. Samma sak med familjer som har småbarn som vi har uteslutit, det vill vi också ska framgå tydligt. Och jag ser ärligt talat inte vad som är fult med det, det är bara vårt folk i så fall som är lättkränkta!
    Min vän och hennes man (också syrianer) har fått flera kort där det står just hur många inbjudan gäller och dom har då aldrig reagerat negativt på det! 

    Haha, märker ni att jag är irriterad nu?  

    Jag tycker absolut att du ska skriva på korten att ni vill ha barnfritt bröllop. Jag skulle aldrig lita på att föräldrarna lämnar barnen hemma om man inte skriver så. Även om många tycker det är skönt att lämna barnen hemma när dom är små, så finns det säkert många som gärna tar med barnen eftersom dom tycker det är kul att barnen får följa med på bröllop. Och då kommer ni få ett bröllop kryllande av barn! 
    Vad är det som gör att du tvekar på om ni ska skriva med det eller inte? Det står ju på alla kort i princip, så det är ju inga konstigheter! Och om det är vissa barn som du vill ha med, så kan du ju prata direkt med deras föräldrar!
    Jag tror du har rätt, hellre att ni överkommunicerar än att det ska bli missförstånd och det dyker upp massa barn på bröllopet. Om 3 år kommer inte "X"  minnas att hennes son inte var med erat bröllop, MEN DU kommer minnas att det sprang runt barn på erat bröllop och störde...Så du gör helt rätt tycker jag! 

    Min väninna hade räknat med ca 550 gäster på hennes bröllop, gissa hur många som dök upp? 680 pers, och det var rena dagiset under vigseln och festen. Barnen sprang runt brudparet under vigselakten.

    Sen tror jag det är skillnad på vilka och hur många man bjuder också, är det många barnfamiljer? Från min sida kommer det vara väldigt få barnfamiljer, kanske 2? Hans sida många fler, så då får det stå "inga barn".

    Antalet bjudna från varje familj på korten....Hmm...jag är obestämd på den punkten. Vi får se hur jag gör, min sida har jag koll på, hans sida har jag itne så bra koll på, jag vet ju hur det är, jag blir själv bjuden på bröllop (till människor som jag aldrig träffat) genom min svärmor, till släkt som inte står de speciellt nära...Jag kan tillägga att jag inte går, MEN jag vet hur det är i våra kulturer, jag vill under alla omständigheter undvika sånna gäster på mitt bröllop...Så om det krävs att det ska stå antal så får det helt enkelt göra det.
Svar på tråden Orientaliskt bröllop