Inlägg från: Viola |Visa alla inlägg
  • Viola

    Orientaliskt bröllop

    Kitkät, Lavelli,

    Nu när jag tänker efter så har i princip de flesta jag känner som har haft blommor i paketet inte varit fullt nöjda med brudbuketten. så det kan vara värt att beställa brudbuketten på annat håll... 
  • Viola
    Kitkät,
    Tack, jag hoppas att han inte glömmer oss...=(

    Jag har helt ärligt inte hunnit stämma träff med dokeratören/floristen. Men jag träffade honom en snabbis när jag var på besök i festlokalen för några veckor sen. Och han sa i princip att jag avgör hur jag vill ha det, men jag misstänker att han kommer vilja ses ca 2 gånger, av att döma hur han arbetade. Jag tror mycket beror på hur avancerat man vill ha det, ska jag ha akrobater hängandes från taket och träd som centerpiecesTungan ute så kanske jag behöver träffa dekoratören mer än 3 gånger...Ska man ha ganska "standard" så tror jag 1-2 ggr räcker gott och väl, där tom 1 träff är tillräcklig. Men det är bara vad jag tror. Sen jobbar alla dekoratörer/florister olika, vissa vill ses fler gånger, andra färre.
  • Viola

    ...Jag har däremot redan hunnit träffa arrangören 2 ggr...och minst en gång till kommer det bli. Tyst

  • Viola
    Kitkät,
    Haha, hoppas jag inte lät snofsig! Jag ska inte ha något avancerat vad gäller dekorationen. Ganska standard om jag jämför med andra bröllop, tror jag. I mitt fall är dekoratören och floristen samma person, så han sköter allt det estetiska. Dekorationen i kyrkan, festlokalen, blommor, belysning osv.
  • Viola
    Kitkät,

    Vårt första möte var en "introduktion", vi fick en offert, preliminärbokade ett datum. 

    Sen var jag där på ett möte för att klargöra vissa detaljer innan vi hundraprocentigt bestämde oss för dem, då jag var osäker över vissa grejer, jag fick en rundvisning, pratade om varmrätten med en av kockarna, sen tog de fram mat som jag fick smaka, främst meze. 

    Vi har dock inte betalat handpenningen än, arrangören tyckte att det inte vara bråttom med det, så han sa att vi kunde vänta tllls det att min blivande kommer tillbaks. Då är det tänkt att vi ska åka dit på en lördag och få provsmaka en varmrätt, sen vill jag gärna att min blivande ska få se hur det ser ut när det är dekorerat inför ett bröllop. Då vårat första möte som vi var där på var en vardag har inte han sett hur lokalen ser ut när det är dekorerat...
  • Viola
    Kitkät,
    Sen tar väl arrangörens jobb mer eller mindre slut...Jag ser ingen anledning till att träffa honom mer än 4 ggr. 3 kanske räcker.

    All dekoration sker via en tredje part.

    Likaså bil, musik, foto, osv. 
  • Viola
    kitkät skrev 2013-05-16 00:38:47 följande:
    Mm, vi kommer nog också bara träffa arrangören en-två gånger till. Handpenningen är betald! Filmkamerateamet har vi träffat. Men vi kan behöva träffa dom igen och gå igenom dagen mer detaljerat. 

    Bilen har vi ju bokat via ett annat företag. Och två fotografer som ska ta porträttbilder på oss vid Gripholms Slott. Jag gillar inte dom syrianska fotografernas fotostil, så vi bokade två svenska fotografer till just det.
    Bröllopstårtan är beställd, den kommer se ut som jag visade ovan! Vi träffade konditören och provsmakade olika smaker. Handpenningen är betald. 
    Bandet har vi bokat men ännu inte träffat. Handpenningen ska betalas snart.

    När vi träffar arrangören nästa gång så ska vi kryssa för vilka mezarätter vi vill ha, vilken varmrätt och planera dekoration! Det är typ allt som är kvar av det vi behöver planera via dom! Och det räcker nog med en träff till det!  

    Nu när jag ser det framför mig så inser jag att vi inte har alls mycket planering kvar att göra vad gäller själva festlokalen! Skönt! 
    Gud vad sköööönt det låter!!

    JAg har inte betalat någon än... Ska ta tag i allt sånt i juni tänkte jag.

    Handpenning till frisör, fotografer, sångaren, bilen osv.

    Vi ska nog också ha två fotografer, den ena är Elias Sado som har Åby, han kommer även sköta videografin. Sen har vi även prel. bokat en svensk fotograf som kommer ta våra porträttfoton samt fota vigseln. Erika Gerdemark heter hon, hennes foton är extraordinära. Först hade vi tänkt ha henne heldag+kväll, samt en separat videograf, men priset skenade iväg och helt plötsligt stod foto+video för 1/4 av bröllopskostnaden, vilket var galet. Så vi kom på lösningen att Erika får fota i ca 4 tim, sen får Elias Sado ta över. Dock har jag inte kollat detta med Elias, vilket jag kanske borde göra nu när jag tänker efter. 
  • Viola
    kitkät skrev 2013-05-17 01:45:35 följande:
    Jag blir lite orolig när ni säger att det är SÅ viktigt att träffa dekoratören, men jag förstår inte riktigt varför det är så viktigt att träffa han? Kanske jag borde prata med George på Panorama och fråga om det, men vad jag förstått så är det via Panorama som vi tar dekorationen!
    Men här pratar ni om att träffa dekoratören flera gånger och gå igenom prover etc. Då blir jag lite orolig och tänker att det kanske är jag som är knäpp, men jag kommer verkligen inte på något som jag känner att jag vill ta direkt med dekoratören! Goli, jag hade heller aldrig hört talas om att man ska träffa en dekoratör, men det kanske är vi som har missat det bara! Haha.  

    Jag har ju tänkt att vi vill ha lokalen som den är, men jag vill ha andra gardiner (gillar inte dom som är nu, jag vill ha vita draperier istället) och det är ju Panoramas ansvar. Och så vill jag inte ha så mycket dekoration förutom på gästborden (typ lite ljus i kandelaber med blommor kanske) och såklart brudbordet! Brudbordet vill jag ha väldigt simpelt, jag vill inte ha massa krimskrams runtomkring! Lokalen är otroligt vacker som den är, så jag vill inte smycka ut den för mycket. Och då känns det inte som att jag behöver träffa en dekoratör för det. (Anledningen till att jag skriver "jag" är för att min fästman inte bryr sig ett dugg om dekoration). Eller vad tycker ni? Borde jag be om att träffa dekoratören ändå? 

    Pagnie,
    Vilken paraply har du köpt? Visa! 

    Goli,
    Har ni hört talas om IKEA HANDLA - kort? Det ansökte jag och brorsan om när vi flyttade till en gemensam lägenhet som studenter och behövde handla möbler på avbetalning. Vi hade inte heller någon inkomst, men det gick bra ändå. Och ingen behöver gå i god för en! Kolla upp det! Då får ni ett IKEA HANDLA - kort som ni drar när ni handlar era möbler, upp till 60 000 kr. Det är räntefritt i 6 - 12 månader, ni bestämmer, beroende på hur ni lägger upp delbetalningen! Det är riktigt smidigt att bara dra kortet när man handlar! Här kan du läsa mer om det: secure.ikea.com/ms/sv_SE/customer_service/han...

     
    Är det ett paketpris ni har fått av Panorama? Där blommor och dekoration ingår? Hos mig är det inte så, utan vår florist/dekoratär får vi välja själva och betalar honom, vi har valt en man som oftast brukar sköta dekorationen i den festlokalen. Som arrangören sa "om något går fel med det estetiska så är det dekoratören/florsiten som ska hållas ansvarig, går något fel med servitörerna eller maten så är det jag som är asnvarig". Något i den stilen...
  • Viola
    KätTungan uteFör att svara på din fråga så tycker jag att du ska träffa arrangören/dekoratören om du tycker att det behövs, du har ju redan gett direktiv på vad du vill ha till arrangören? 
  • Viola
    Lavelii skrev 2013-05-17 10:31:44 följande:
    Lite snabbsvar här

    Men det behöver inte vara SÅ viktigt att träffa dem, om du VET att dina önskemål går från George till de som dekorerar? För jag antar att det inte är han även om det är han det går genom?

    I vårt paketpris "ingår" dekoratör/florist osv... Det är till Afram vi betalar och Afram betalar i sin tur till de olika involverade; fotograf, dekoratör, bröllopsbilar osv... Han har ett avtal med dem, där så fort vi betalar handpenning (till Afram) så har han (enligt sig själv) ett kontrakt med alla dessa där det står att de ska finnas till vårt förfogande (som jag antar att Panorama osv också har). Men Afram själv (såvida jag inte ber honom om råd/hjälp/stöd) sköter inte kontakten mellan oss. Han förmedlar deras uppgifter till mig... han kontaktar dem och ser att vi har kontaktat dem, och han håller kontakt med mig för att se att allt går rätt till och gör det inte DÅ tar han kontakt med de olika personerna. Om jag VILL så är det klart att jag kan säga till honom "sköt du allt", då gör han ju de.

    Men jag vill veta vilka alternativ jag har kring blommor, dukning osv... Jag vill kunna diskutera eventuella ändringar i deras "sätt" att duka upp borden (t ex massa flaskor sprit på bordet...som det brukar vara på våra bröllop) eller vilket centerpiece som ser bäst ut osv...

    Vill också kunna få upplagt olika alternativ med blomarrangemangen på borden... ser det finare ut med hög/låg vas, kandelabrar (det finns olika) osv...

    Så, jag tror väl att det har att göra med en själv egentligen... vilket "behov" man har. Behöver inte alls vara super viktigt att ha den kontakten, beroende på vad er arrangör säger också. Er verkar ju inte anse att det är superviktigt annars hade de nog sagt det till er också eller?

    Blir också lite fundersam i för sig... sätter jag för stor vikt vid det kanske?!?! Skrikandes
    Hallåj!

    Jag tror mycket handlar om hur petig man är med exakt vad man vill ha och hur detaljinriktad man är. Jag känner att jag kanske är ganska petig, detaljinriktad, velig och lite jobbig (haha), så jag misstänker att mycket är det som avgör antalet gånger jag kommer träffa floristen/dekoratören.
Svar på tråden Orientaliskt bröllop