Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Det är ju en mer lagom mängd :) När vi kom hem till oss igår, så var det kanske ca 15cm som hade kommit och det är ju mer hanterbart, men det kändes lite trist att åka från ett sådant sagoland med massvis med snö, för det är ju samtidigt väldigt mysigt :)


  • daniiel

    Det är så frustrerande, vårat internet funkar i typ 2min, sedan försvinner det. Har varit så i flera dagar nu. Vad "handikappad" man blir :P haha

    TheD - Skönt med jullov, vi har jullov hela familjen i år och det ska bli så mysigt :) Om inte den sista tentan redan varit, så önskar jag verkligen lycka till på den! :)

    Chicita - Nej, så jobbigt och tråkigt med fingret! Och just att dom inte hittar något, vad knölarna är. Jag hoppas verkligen att det ska bli bättre snart :)

    Ikväll smäller det, äntligen julfesten och jag kommer vara så snygg i den röda V-ringade klänningen! Tack Chicita, så otroligt mkt! :D


  • daniiel

    Vad mysigt att gå på bio, speciellt om du ska jobba så mkt. Att få en stund för sig själva i biomörkret med en bra film :)

    Julfesten igår var en höjdare! Vi hade jättekul :D Maten var inte alls bra och underhållningen var skrattretande, men sällskapet var väldigt bra och det är ju huvudsaken :) Maken var dock besviken över att han inte kunde knyta flugan (vem sa att han skulle ta en färdigknuten?), men han har ett år på sig att öva nu :P Och slipsen han valde isället är snygg. Klänningen blev toppen!

    Jag ber om ursäkt för våra konstiga miner och stökiga lägenhet :P



     


    Och underhållningen var som sagt inte den bästa, så maken och en kollega tog saken i egna händer och entrade scenen :P



  • daniiel

    Det var den roligaste utekvällen på länge :) Vi konstaderade att det var säkert 5år sedan vi stannade ute så pass länge och inte gnällde över hur tråkigt det var och/eller hur gärna vi ville gå hem :P

    Haha men så bra att det ser ut så! Ser dock nu att man inte ser så mkt av lägenheten, vilket nog är tur. Det är helt fruktansvärt ostädat, ligger saker överallt. Jag som vill göra jul hemma! Vid det här läget brukar det vanligtvis vara fullt av tomtar och glitter hemma, men i år är det som att andan gått ur mig. Vi får förhoppningsvis upp granen innan helgen.

    Dottern klädde iaf sin gran i fredags :)



  • daniiel
    Nikkita - Är ni klara med huset? Vad skönt för er! Och jag tycker nog ni hunnit julpynta riktigt bra ändå. Vi har inget hus att renovera eller ta hand om och vi har bara fått upp dotterns gran än så länge. Både maken och dottern ligger med feber nu, men förhoppningsvis ska vi hinna till helgen :)

    Vad roligt med tema på julfesten! Låter roligt att ösa på lite med sminket :) Jag har aldrig mkt smink. Bara lite puder, rouge och mascara :P Jag har ögonskuggor i alla möjliga färger här hemma, men dom används bara när jag och dottern sminkar varandra på skoj hehe
  • daniiel
    Chicita - Vad roligt att du får vara kvar och det är klart att man får klaga även om man tycker om sitt jobb :) Det är ju jobbigt att jobba 11 dagar av 13, inget konstigt med det. Förstår att det ska bli skönt att vila över jul :)
  • daniiel

    Oh, inte illa :D Haha jag har alltid varit ledig hela jul och nyår och hela sommaren, så jag vet inget annat. Jag har ju dock däremot aldrig haft ett jobb :P Kan dock tänka mig att det känns som lyx, jag vet ju hur glad maken är över 2 veckors jullov i år :) Vad ska ni hitta på över nyår då? :)

    Tyvärr funkar det inte bättre. Måste logga in mellan varje tråd. Har bara gett mig fasiken på att skriva lite här ikväll, så jag står ut :P


  • daniiel
    Chicita - Så söt vovve ni har! Och så hemskt stilig med fluga :D

    Jag hoppas att ni alla haft en härlig jul :) Vi har haft det bra, lite sjukstuga och övernattningsgäst ett par dagar. Vi har dock jullov hela familjen i två veckor, ja nu är det ju snart bara en vecka kvar iofs, men det är skönt att få rå om varandra lite :)

    Den värsta kylan ute (vi har haft kring 25-30 minus) verkar ha lagt sig och vi har nu bara kring 10-15 minus. Funderar på att hinna ut och åka lite skridskor snart och dottern ska iväg med morfar på lördag och åka slalom :) Vintern är roligare när man kan vara ute och nyttja och njuta av den.
  • daniiel

    På tal om inget alls, men jag vill ju hemskt gärna flytta. Drömmen vore ett hus i området just ovanför dotterns skola, där alla hennes vänner bor och där vi länge velat bo. Det kan vi dock bara drömma om. Finns inte en chans att vi får lån till det. Vi har råd att bo där, men man måste ju ha råd att köpa också :P

    Nu bor vi i en 3a på 95kvm, som tyvärr har väldigt dålig planlösning, dyr hyra, endel mindre trevliga grannar, är i extremt dåligt skick, det glipar tex 1-2cm i balkongendörre, rätt ut, blir svinkallt och vi kan inte nyttja halva vardagsrummet på vintern. Väldigt dåliga fönster, vitvaror och ytlagren är nötta och fula. Dn ligger lite för långt från dotterns skola och vänner också tycker vi. Vi vill gärna hitta en ny lägenhet som är mindre eller lika stor och billigare eller med samma hyra, men med bättre planlösning och läge.

    Jag blev så glad när jag loggade in på mejlen idag och såg att vi fått erbjudande om en lägenhetsvisning, tills jag insåg att det var på en lägenhet som ligger lika långt ifrån skola och allt och som är ca 5-10kvm större och ca 2500kr dyrare per månad. Blöööh! Blev lite besviken.. Nåja, innan 2014 ska vi ha nytt och bättre boende!


  • daniiel
    Chicita skrev 2012-12-27 20:19:45 följande:
    daniiel ja det där med boende är bra jobbigt när det inte är som man önskar.
    Om man inte trivs hemma så blir så mycket annat lidande också... 
    Ja, det håller jag verkligen med om. Jag känner att vi haft sån otur med våra boenden också, att vi aldrig riktigt hittat rätt. Det började med när vi först flyttade ihop, en etta på 25kvm med delad dusch i källren 5 våningar ner och bara en husvagnskyl, första morgonen i lägenheten fick vi reda på att jag var gravid. Då fick vi panik och flyttade till en 2a ca 1,5mil utanför stan. Där bodde vi tills dottern var ca 6 månader. Köpte då en 3a inne i stan, men grannarna var avskyvärda och vi var konstant i kontakt med störningsjour och polis, utan att det blev bättre. Vi hittade då en hyres 3a, men efter bara ca 2-3 månader i den, så visade det sig att lägenheten var full av mögel. Något hyresbolaget vägrade erkänna, dom skyllde på att kvinnan som bodde där före oss "var afrikan och använde ju så konstiga kryddor, det kanske satt i tapeterna". Då snabbflyttade vi till första bästa lediga 3an, men det blev inte heller speciellt långvarigt då hyresvärden var vedervärdig, riktigt riktigt dålig. Det enda vi fick tag på då var en stor 2a, men dottern var ju 3-4år och behövde eget rum. Köpte då ett bostadsrättshus ca 1,5mil utanför stan, men redan efter första veckan insåg vi att alla grannarna låg i bråk med varandra och att husen skulle köpas lös. Vi var inte intresserade av det, så behövde ju få sålt snabbt, så blev bara kvar där från juni till oktober. Då var det här den enda lediga lägenheten i stan vi fick tag på. Den är allt annat än bra och jag känner ju att det tar på krafterna faktiskt att inte trivas här, det är väldigt tråkigt.

    Oj, nu blev det långt, men kort och gott - jag håller med dig som sagt! hehe
Svar på tråden BT-Veteraner