Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Haha och jag tycker nästan förkylning är värre, så jag tycker verkligen synd om dig. En magsjuka är jättejobbig, men går oftast över väldigt snabbt, på bara en dag eller två. Förkylning däremt kan bli så väldigt utdragen och mina förkylningar leder alltid till bihåleinflammation och sånt, så blir inte sällan hemma 2-3 veckor. Hoppas du slipper sånt iaf :) Känner dock nu att jag nog har en ögoninflammation på gång och det hoppar jag gärna över, suck.

    Vad bra, tack återigen, du är väldigt duktig på rim :) Jag kan inte rimma mer än på dotterns nivå, bil - pil :P

    Det är lite pirrigt, jag ska göra min första moussetårta imorgon haha Några tips?


  • daniiel
    Chicita - Nej, vad typiskt att du skulle få det just då, då han var bortreste! Ja, eller typiskt att du skulle få det öht. Vinterkräksjukan är helt vansinnigt jobbig och jag hoppas och ber om att vi slipper den. Vi hade ju dock den där vattenparasiten här för något år sedan, samma som i Östersund. Kryptosporidium eller vad den heter. Det var faktiskt värre än vinterkräkisen och vi hade det alla tre samtidigt, med en toalett. Det var.. spännande. Då hade man dessutom över 40 graders feber och värk i hela kroppen. Fy bubblan! Men vad snällt av grannen att ta ut hunden :) Det känns ju verkligen inte så lockande att vara borta en lite längre stund från hemmet när man har magsjuka.

    Det är en väldigt enkelt botten, man gör den på krossade chocolate chip cookies och smör, typ som man gör en botten på digestive till cheescake va? Man trycker ut den i en springform och låter det stelna, så botten har jag gjort redan ikväll. Imorgon ska det göras en hallonmousse, vit chokladmousse och sist ett lager hallongelé. Jag tänkte göra hallonmoussen på morgon, sedan vit chokladmoussen på eftermiddagen och sist gelén innan jag lägger mig på kvällen. Då hinner alla lager stelna mellan varandra och hela tårtan hinner stå över natten till på söndag. Det kan nog kanske bli bra? Jag antar att springformen kommer hålla allt på plats?

    Hallonmoussen gör man på hallon, florsocker, gelatin, vispad grädde och vispade äggvitor. Vit chokladmoussen ska dock göras på vit choklad, äggulor och vispad grädde. Varför är recepten så olika?
  • daniiel
    TheD - Jag håller med om att det måste vara väldigt frustrerande att det blir ändrade planer sådär. Tyvärr är inte jag heller varken läkare eller sköterska och såvida det inte handlar om exakt de mediciner som dottern fått under alla hennes operationssvängar, så är jag inte till någon hjälp :P Förmodligen inte ens då hehe

    Jag håller dock tummarna för att det ska gå bra för dig :)
  • daniiel

    Ååååh... jag orkar inte ens tänka på tårtan... det blev bara fel. Fel, fel fel. Jag hittade inget recept på vit chokladmousse som inte var med grädde och äggula, så jag gjorde ju efter det. Först hallonmoussen då, den blev alldeles för gummiaktig, trots att jag följde receptet till punkt och pricka. Sedan chokladmoussen.. den blev dessvärre alldeles för lös. Den är som mjukt vispad grädde i konsistensen, trots att jag även där följde receptet till punkt och pricka!

    Nåja, vi gjorde lite maränger också och dom blev iaf tokbra! :D


  • daniiel

    Jag kunde inte hålla mig, utan var tvungen att tjuvkika lite på tårtan och hör och häpna, den ser faktiskt bra ut! :D Inte som en köpes, sådär konditorisnygg, men betydligt bättre än förväntat! Nu får den stå i kylen till imorgon, då den ska fraktas och dekoreras :)


  • daniiel

    Vad snällt av dig att jobba istället, den första födelsedagen är ju väldigt speciell faktiskt :) Du har det du gör i veckan då iaf hehe Blir extra skönt med en ledig dag sen :D

    Själv har jag just lagt ett bud på den röda klänningen i 50-tals stil från Ellos till julfesten, så håller tummarna nu! Annars vet jag inte vad jag gör.. går i jeans och sweatshirt? :P


  • daniiel

    Vad roligt att slå in paket! :D Jag har börjat slå in julklapparna här hemma, det är nog inte lika många dock :P Och jag vet precis vad du menar med såna skjortor, men att du orkar sitta och vika massa såna :P

    Haha hade ju varit skitkul att slå in saker, som behövs. Kul överraskning :D Ni får kanske ha det i åtanke och se om tillfälle ges en annan dag :)


  • daniiel

    Ja, det kanske du har rätt i iofs, jag tänker bara att det skulle vara småpillrigt och jag har egentligen inget tålamod för sånt :P

    Helg, efter en hel veckas förkylning. Jag och dottern har legat sjuka i sängen hela veckan. Idag ska vi dock våga oss ut och gå och handla. Överraska maken med fredagsmys och laga en god middag och baka :)


Svar på tråden BT-Veteraner