Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Här brukar det serveras paj till kräftorna, ofta västerbottensostpaj :) Tror att det brukar serveras någon soppa som förrätt också, om man vill ha det. Typ fisk- räk- eller kanske kantarellsoppa. Kräftorna i sig är ju inte så mkt mat :P Någon sallad kanske, alltid gott med lite grönt tycker jag :) Någon form av vitlökssås, tex tsatsiki eller aioli, är gott till kräftor tycker jag.


  • daniiel

    Haha ja, själv har jag bara varit här på ca 1,5år också, men är ju gift sedan snart 1år tillbaka, så jag ger mig själv rätten att hänga här bland "veteranerna" för lite annat snack också ;D Väldigt trevligt initiativ Chicita! :)

    Nu tar jag med mig dottern och hunden och åker ut till stugan en natt och det ska bli så mysigt! Hoppas att ni alla andra får ett bra veckoslut också :)

    Och TheD, det är absolut inget fel med att vara Fru Kontroll, det är jag också! :P Hur ska man annars vara säker på att saker och ting blir gjorda? Och att de blir gjorda på rätt sätt haha


  • daniiel

    Vad kul att ännu fler trevliga tjejer hittat hit! :D

    Chicita - Självklart håller även jag tummarna för dig, att det inte ska vara MS. Men jag förstår det där med att inte veta vad det är och ibland känns det nästan då som att det får vara vad som helst, bara man får veta. Så att man får en förklaring, en anledning till att man mår som man mår osv.

    DD - Hur mår du nu? Har såret blivit bättre?

    1700tal - Kan inte låta bli lite bröllopsrelaterat, men hur går det för er? Det börjar väl dra ihop sig nu? Hur mår du och hur känner du inför allt nu?
    ______________

    Nu är vi hemma från stugan igen, dit vi åkte för att få lite lugn och ro och så dottern skulle få bada lite.. Vi hann inte vara där i mer än en timma innan det kom en stooort åskväder. Det kom hagel lika stort som spelkulor och himlen lyste vit av blixtar och det mullrade på och ösregnade i flera timmar. Vi tänkte att nu måste åskan vara nära. Stugan ligger på en ö just utanför Skellefteå och när sedan kikade in på lokaltidningens hemsida, så var det en kille i Skellefteå som hade filmat när blixten slog ner

    och tydligen var det inte den enda blixten som hade slagit ner i närheten. Tack gode gud att det inte slog ner på ön!


  • daniiel
    Niini skrev 2012-08-04 10:15:16 följande:
    Hujj, låter inget vidare! Hade två väldiga åskväder här också förra helgen - gick sådär 8 blixtar på varje knall så det var lite svårt att avgöra hur långt borta det var. Många i grannkommunerna hade iaf haft strömavbrott, vilket vi slapp då vi bor inne i stan. Jag var mest rädd för maken som inte var hemma i säkerhet utan ute på svensexa :P
    Kom några muller imorse också för den delen, men var nog bara något tillfälligt. Regnet står som spö i backen nu, tur man får sitta inne o gosa med hunden. Är inte ett dugg avis på maken som är ute på ännu en svensexa ;)
    Nej, usch, vad otrevligt. Kan tänka mig att du var extra nervös då, du hade förmodligen ingen aning om vad han gjorde då :P Det blev inga strömavbrott här i krokarna, men mobilnätet låg nere ett tag.

    Jag gillar egentligen åska och jag är inte rädd för det, men när vi är ute på ön så tycker jag inte om när den är för nära. Det står en hög mast på lilla ön med ett vindkraftverk på, så är lite rädd att blixten ska slå ner i den. Ja, även för att allt som är där ute drivs på gasol, så vill inte ens tänka på hur det skulle bli om åskan slår ner. Plus att vi har ju bara båten att ta oss därifrån i om det skulle behövas och med tanke på att med åskan kommer vinden, så vill man inte gärna åka ut på havet då :P

    Kikade just på radarbilden på SMHI och ser att det är påväg regn hitåt också. Jag vill inte! Vi ska på dop idag, utomhus, så vill helst slippa allt sånt :P Speciellt för den familjens skull, trist om det skulle regna, även om de har ordnat så det går att stå under tak.

    Haha har han ännu en svensexa? Är det olika kompisgäng som ordnat då? :)
  • daniiel
    Niini skrev 2012-08-04 10:15:16 följande:
    Är inte ett dugg avis på maken som är ute på ännu en svensexa ;)
    daniiel skrev 2012-08-04 10:22:28 följande:
    Haha har han ännu en svensexa? Är det olika kompisgäng som ordnat då? :)
    Neeej.. men.. vad dum jag är. Ni är ju redan gifta! Det vet jag ju. Han är på svensexor för några andra antar jag då? :)
  • daniiel
    Niini skrev 2012-08-04 10:26:20 följande:
    Jo, förra helgen var det en barndomsvän o idag är det en som vi brukar umgås en del med. Augusti blev fullsmockat! Inte ett enda bröllop på hela sommaren o plötsligt dimper två inbjudningar ner. Den 11:e o den 18:e :D Ganska trevligt sätt att avsluta sommaren :)
    Jaha, men gud vad roligt :) Tur bara att det inte var samma helg hehe Jag bara väntar och väntar på att få gå på bröllop, men ingen som vi känner verkar vara på gång tyvärr :P
  • daniiel
    Darling Daisy skrev 2012-08-04 19:22:11 följande:
    Jo, då det artar sig Det har varit lite varigt och otäckt i veckan, men tack o lov så har jag fått en kanonbra sjuksyrra som håller ordentlig koll på mig nu. Hon ritade av sårkanterna och så fick jag komma tillbaka dagen efter för att hon skulle se om rodnaden gick ner eller inte. Det hade den gjort så jag slapp antibiotika

    Vilket oväder ni råkade ut för! Visst är det vackert och spektakulärt med åska. Jag gillar det också, men blir lite orolig för djuren och husen ifall det är väldigt nära.
    Just det, du bor ju i Skellefteå. Vi köpte en häst därifrån i veckan! En jättemysig kallblodstravare.
    Men vad skönt att det är på rätt väg nu! :) Och att få bra hjälp är så viktigt, att man känner sig trygg. Det finns ju, tyvärr, en hel del människor inom vården som kanske hellre skulle ha ett annat yrke. Alltid skönt att slippa antibiotika också tycker jag! Håller tummar för att det ska fortsätta och bli bättre nu då :)

    Precis, kommer åskan alldeles för nära, så kan den vara rätt skrämmande. Tyvärr kan ju konsekvenserna bli väldigt hemska och jobbiga om det skulle otura sig.
    Jamenvisst, Skelleftebo ja ;P Jaha, har ni många hästar och håller ni på med trav själva? :)
  • daniiel
    Darling Daisy skrev 2012-08-04 20:07:38 följande:
    Vi håller inte på med trav, så skelleftehästen ska bli rid och körhäst hos oss. Det är min mamma som ska rida/köra honom.
    Vi har en liten uppfödning av dressyrhästar, så vi har 9 hästar totalt. Av dessa är det tre unghästar som är egna uppfödningar.

    Var ute och gick med nya hästen i kväll, snacka om power-walk! Han har ett ordentligt tempo när han bara skrittar. Det är nyttigt för mig med lite effektiv motion

    Nu när knölen på magen är borta och konstaterad ofarlig, så känns det lite mer motiverande att röra på mig också. Det påverkade mig nog mer än jag trodde att inte vara säker på om jag "mådde bra" eller inte. Kändes typ som "det är ju ändå ingen idé att försöka röra på mig om knölen är farlig"... Logik på hög nivå!

    Nä, nu ska jag gå ner och umgås med mannen - det är ju trots allt lördagkväll!  
    Ahaaa okej, då förstår jag :) Vad mysigt, och mkt jobb kan jag tänka mig, att ha hästar.

    Det var ju verkligen bra att knölen inte var något farligt. Det är så otroligt lätt att jaga upp sig, även om man vet att det förmodligen är helt obefogat och onödigt.
  • daniiel
    Niini skrev 2012-08-04 20:19:45 följande:
    Vad gör ni förresten sådär annars då ni inte hänger här?
    Haha men jisses vad jag känner mig ung, oerfaren och "lat" när jag läser om allt ni andra håller på med ;P

    Jag fick min dotter när jag var 19år och gick sista året på gymnasiet, jag hade en termin kvar. Hon föddes med ett hjärtfel och är hittills opererad 4 gånger på andra sidan landet. Mycket av min tid sedan dess (hon är 5,5år nu) har därför spenderats på sjukhus och hemma med att ta hand om henne. Själv har jag dessutom mått väldigt dåligt sedan jag fick henne med depressioner och panikångest, som jag nu äntligen i höstas fick reda på vad det beror på (pmds) och äter numera medicin och känner att jag kan börja fungera igen. Blev även sjuk (gallan) och var dålig riktigt dålig under drygt 6 månader för 2år sedan. Hann med en bukspottkörtelinflammation också innan jag äntligen fick min galloperation. Mitt liv sedan jag fick min dotter har alltså kantats av mkt sjukdom och sjukhus.

    Jag har samtidigt försökt att göra klart gymnasiet på både komvux och folkhögskola. Nu har jag bara kvar 50 poäng till ett slutbetyg, så ska försöka tenta av det under hösten samtidigt som jag bara är hemma-mamma för att dottern ska orka med första terminen i förskoleklassen. Vad jag ska göra sen har jag ingen aning om. Jag kommer då vara 26år gammal utan utbildning, arbetslivserfarenhet och körkort. Ja, samt mamma till ett kroniskt sjukt barn. Väldigt attraktiv på arbetsmarknaden ;) haha

    Vi har dessutom två katter här hemma, den ena är 6år och den andra 5år, samt en söt liten hund (staffordshire bullterrier) som blir 10 månader nu i augusti. Så jag tar ju hand om våra underbara djur också :)
Svar på tråden BT-Veteraner