• Mysullis

    Idag har min ring från England kommit!!! (bild)

    Beställde från 77diamonds.com (England) och ringarna leverandes idag med FedEx till mitt jobb!! Ska ha ringen med stenen som vigselring och får den andra i morgongåva (konstiga skuggor på den dåliga bilden, men det är en helt slät vanlig ring i vitt guld 2,5 mm). Förlovningsringen flyttar jag till höger hand.

    Rekommenderar verkligen 77diamonds, vilka priser och vilken service, och vilken ring!!! Skrattande

    För den nyfikne om mittenstenen: 0,56 ct, Radiant (avlångt fyrkantig, ser mkt större ut), F color & Excellent cut 

    Hur ska jag kunna låta bli dessa till i april då bröllopet är??


  • Svar på tråden Idag har min ring från England kommit!!! (bild)
  • Jackie85

    En tanke bara...

    Om man beställer en ring därifrån och jag få hem den några veckor senare...tar med den tillen juvelerare och gör en värdering på ringen. Visar det sig då att den är sämre än va de utgett sig för att den skall vara är det ju bara att skicka tillbaka den, eller? 

  • zero

    Jag vet inte hur det är med stenen, men ringen i sig kan du ju byta ut eller kräva pengarna tllbaka på såvida den inte blivit pillad med så att säga (för det mesta).

    Det handlar ju mest om hur man "får ut det bästa" för de pengar man betalar och där faller det ju om man inte kan se vad man köper.  I vissa fall har de inte bytat ut ringar också så man kan nog inte ta det helt för givet. För mig gick det bra dock, har skickat tillbaka ringen 2 gånger innan  jag sa "nej tack, så här vill jag ha det istället så jag slipper tappa stenar hela tiden" Jag blev dock aldrig erbjuden att få pengarna tillbaka trots att de hade slarvat med ringen men tredje gången kom den tillbaka i bra kvalitet utifrån mina önskemål.

    Kanske ska säga också att om ni designar er ring via dem har ni ingen bytesrätt och jag vetifarao om det inte gäller valet av diamanter också.  Man kan uppgradera för ett relativt förnedande pris dock om de köper tillbaka stenen. Som sagt,det finns bättre ställen. Men ringar med småsten och sånt funkar ju. (detta är ju mina åsikter dock förståss).

  • jools
    zero skrev 2013-10-18 18:38:10 följande:
    Du kan beställa ringen utifrån hur du vill ha den från 77diamonds. Men det kostar extra, hur mycket de tar får du höra med dem, jag har beställt båda mina ringar därifrån och fått dem skräddarsydda utifrån mina önskemål men då utgick jag från modeller de hade, dock har jag som sagt inte köpt någon sten därifrån för det finns bättre ställen att köpa lösa stenar ifrån.
    Tack för hjälpen!
    Det är så sjukt förvirrande :)
    Vad menar du med att ta risken att köpa en diamant från dem? Är deras diamanter inte bra eller vad?

    Har du förslag på bättre sidor att handla ifrån?

    Tack än en gång!
  • zero

    Det enda jag ser som "risk" är ju att du inte har någon aning om vad du köper i förhållande till att du kanske skulle fått något bättre någon annanstans eller pås samma ställe. Som sagt så sitter ju inte 77 diamonds på tusentals diamanter, de har bara tillgång till dem.
    Man vill ju helst se vad man köper, eller jag vill det. Det tillkommer tull att köpa från Usa (25% moms på lösa stenar och ca 27,5- 29,5% (inklusive tull ?? ) på en ring med sten i. från 77d betalar du ju istället 20% vat men ingen tull eller moms.

    Sidor som jag har hört gott om eller som iaf erbjuder tjänster som jag personligen är intresserad av är:

    www.goodoldgold.com
    www.briangavindiamonds.com
    www.whiteflash.com
    www.jamesallen.com 
     
    Kanske kommer på fler senare.
    Jag vill själv  köpa från good old gold. Deras August vintage är ju fantastiska och de har ju övriga runda cuts också.
    (Det är alltså samma företag som jag länkade videos ifrån). Man kan be om att få sin egen video på de stenar man är seriöst intresserad av.
    Dock kan man bara betala med banktrasfer och på jamesallen kan du använda kort.( vad jag vet iaf)

  • Jackie85

    Så nu har vi kommit hem från ringshoppingen :) De var verkligen supertrevliga på 77diamonds. Jätteproffsiga och extremt hjälpsamma. 

    Jag hittade vad jag vill ha och skall snart beställa. Däremot trots 1,5h provning så GLÖMDE jag att kolla ringstorleken, så jag får åka in till en juvelerare i stan och kolla upp det. 

  • Jackie85

    Nu börjar det närma sig att beställa :) Var inne i stan och kollade ringstorlek och har lite beslutsångest. På min nuvarande förlovningsring har jag stl 50. Jag har en tendens att svullna om jag promenerar etc och när jag är lite svullen eller när det är varmt på sommaren så sitter stl 50 bra, men jag får alltid hålla fast min ring när jag simmar eller shamponerar håret för att inte tappa den. När jag nu testade ringstorlek så fick jag på mig en stl 49 också och även om den var halvknepig att få på över knogen så satt den bra när den väl kom över knogen...Fanns tydligen inget mellanting mellan dessa storlekar så nu funderar jag på om jag skall beställa samma stl som jag har nu eller om jag skall beställa en tightare som är småbökig att få på och av. Någon som vet?
     

  • zero

    Det är bra om det går relativt smidigt att få av ringen. Det viktigaste är att det finns lite utrymme över knogen för knogarna blir verkligen större med åren påstår alla äldre ringgalningar jag pratat med.
    men ta något mellan 49 och 50 kanske? 

  • Jackie85
    zero skrev 2013-12-09 10:24:02 följande:
    Det är bra om det går relativt smidigt att få av ringen. Det viktigaste är att det finns lite utrymme över knogen för knogarna blir verkligen större med åren påstår alla äldre ringgalningar jag pratat med.
    men ta något mellan 49 och 50 kanske? 
    Fanns inget mellanting enligt hon i affären :(
Svar på tråden Idag har min ring från England kommit!!! (bild)