• Äldre 26 Jan 16:34
    54267 visningar
    175 svar
    175
    54267

    Idag har min ring från England kommit!!! (bild)

    Beställde från 77diamonds.com (England) och ringarna leverandes idag med FedEx till mitt jobb!! Ska ha ringen med stenen som vigselring och får den andra i morgongåva (konstiga skuggor på den dåliga bilden, men det är en helt slät vanlig ring i vitt guld 2,5 mm). Förlovningsringen flyttar jag till höger hand.

    Rekommenderar verkligen 77diamonds, vilka priser och vilken service, och vilken ring!!! Skrattande

    För den nyfikne om mittenstenen: 0,56 ct, Radiant (avlångt fyrkantig, ser mkt större ut), F color & Excellent cut 

    Hur ska jag kunna låta bli dessa till i april då bröllopet är??


  • Svar på tråden Idag har min ring från England kommit!!! (bild)
  • Äldre 19 Aug 12:53

    Jag har hittat min drömring på 77diamonds och kan här se att många är nöjda vilket är skönt att se. Jag har siktet inställt på en Vintage - Visconti ring i vitguld och en 0,5 carat rundslipad diamant. Någon som har den?

  • Ithild­ess
    Äldre 3 Sep 03:32

    Ja det var tur att man hamnade på denna tråden....
    Efter att ha ojat mig sedan jag hittade Verragio ringarna om att vi kommer aldrig ha råd, men alla andra ringar bleknar i deras jämförelse.
    Så tänkte jag när jag såg denna tråden....att ja jag kan väl titta iaf...
    Och se på f...
    Vintage - Dauphin helt i min smak...inte en Verragio...men så pass nära rent designs mässigt att det är värt priset för en, med en rimligt stor sten till och med (andra som man tittat på som kostar lika mycket som en från Verragio är inte lika vackra ens).
     
    Och folk verkar nöjda...så jag har som redan sagt till mannen att det blir nog härifrån....får man hoppas att den designen finns kvar sen bara :) 

  • Äldre 3 Sep 13:38

    Jag beställde min ring från UK, dock från the Diamond Store och inte 77 Diamonds. Jag blev helnöjd. Jättefin lyster och precis som bilderna visade (jag har dock ingen diamant utan en stor topas). Satt perfefkt gjorde den också. Mitt enda tips är att verkligen mäta vilken storlek du ska ha på ringen och om du ska ha en stor solitär i ringen se till att ringen sitter tajt så att den inte snurrar på fingret. Lycka till !

  • Äldre 4 Sep 15:03

    Hej,

    Hoppas att någon fortfarande finns kvar på den här tråden för jag har hittat 77diamonds och är förälskad i alla ringar. Däremot blir jag lite orolig över att beställa en ring som man inte sett "på riktigt". Men det är ingen som har haft några problem med sin ring härifrån?

    Jag försöker även tyda alla val man ska göra och behöver lite hjälp.
    Jag har valt ringen "Vintage - Grivinnan", och undrar hur man ska välja mellan alla olika alternativ. Vad har Ni valt som Ni blev nöjda med? Vad innebär rubriken "certificate", vad ska man ta där?
    Vad ska man göra med rubriken "price"? Vad ändrar den?
    Och vad är det egentligen "cut" innebär? Exelente cut t.ex., vad är det?

    Hoppas någon har tid och lust att svara på alla mina frågor :)

     

  • Äldre 4 Sep 17:14

    Malin 91- ska försöka hälpa dig med några svar. Min ring från 77diamonds kom förra veckan och ja den är helt fantastisk. Jag valde att åka till london och kolla på några stenar innan jag bestämde mig, men om du inte vill/ kan göra det så tycker jag att du ska maila deras support för hälp att hitta den perfekta stenen. Men lite tips har jag med. För att hitta en bra sten behöver du först och främst bestämma en budget, sedan vad är viktigt för dig. Vill du ha en stor sten men med sämre kvalité eller en mindre med bättre? När det kommer till certifikat tycker jag att du ska välja gia, de är ett stort företag och du kan vara säker på att du får det som lovas. För att få en ring som gnistrar mycket tycker jag att du ska ta v.good eller excellent cut. Colour och clarity, ja de beror på vilken form på stenen du ska ha. Men ta inte mindre än h och si1. De ringar som går att köpa på guldfund, albrekts, och hallbergs ligger mellan g-h och vs1-p1. P1 finns inte att välja på 77diamonds. Även schalins använder många gånger g-h och vs1-p1.

  • Äldre 4 Sep 17:35

    Josefin och Micke: Tusen tack för att du tog dig tid att svara på mina frågor!! Jag har mailat till dem och bett om en "free finger sizer", men du kanske vet hur man ska tänka kring storlekarna som finns där? Minns jag inte helt fel så är min förlovningsring 7,0  i storlek (bara en siffra jag får upp i huvudet, så kan vara tokigt).
    Vad köpte du för ring? Vad valde du för sten? Och vad valde du på de andra rubrikerna?  Nyfiken i en strut, men vill ju att det ska bli bra! Kommer inte få en ring ens i närheten av denna om jag ska köpa i Sverige känns det som.

    Tillkommer det några mer kostnader än den som står när man gjort klart beställningen? Jag har bara klickat i lite för att se:
    Ring: Grevinnan
    Sten: Round
    Carat: 0,50
    Colour: F
    Clarity:  VS1
    Certifikate: GIA

    (vad tror du om det?)

    Cut: Då finns det bara "Good" och "Fair" att välja på? Men det kanske går att få "v.good" eller "exellente" om man mailar till dom?

    Då står ialf totalpriset på: £ 2297,74 ...
    Kommer det vara det priset i slutänden då eller läggs det till någonting mer för något? 

  • Äldre 4 Sep 18:20

    Min ring är en 6-kol delicacy Carat: 0.71Certifikat: GIA Färg: E Klarhet: VS1 Cut: v.good Sedan har den polish och symmetry: exellent  Jag har valt en sten med mycket bra egenskaper men min sten var en sten som de hade på lager (i vanliga fall finns de inte på 77 egna lager utan finns centralt på något sätt) därför hade den ett mycket bra pris, faktiskt bättre än andra jag kollade på med sämre egenskaper. I annat fall hade inte jag behövt ha så bra färg då det med blotta ögat inte går att se skillnad på en E och F till exempel. Är det runt 0.5 om du är intresserad av?Har du provat en så stor sten i verkligheten? annars är mitt tips att gå in i en vanlig guldsmedsbutik och prova lite så du ser hur stor stenen är i verkligheten.    om det är runt 0.5 som gäller så skulle jag rekomendera denna sten:Code: RBCPAB22VWXQegenskaperna är:Shape:round                                                                                                                                                                         Weight: 0.49                                                                                 Colour:  F                                                                                 Clarity: VS1 Polish: Excellent                                                                                 Symmetry: Very Good                                                                                  Fluorescence: None   Cut: Exellent Priset för denna i vitt guld blir 2.326. Om du vill ha gult guld blir den lite billigare, platina lite dyrare. Den tillkommer inga kostnader utan är de priset som gäller När det gäller storlek kan det vara 17.0 som du har? Mitt tips är att gå in i en guldsmedsbutik och prova.  Deras provringar är bättre än de som är gratis som man kan beställa från nätet. Tänk på att fingrarna har olika storlek beroende när på dagen du provar, på morgonen brukar finrarna vara mindre än på kvällen. När det är kallt är de mindre än när det är varmt. min ring sitter alltså tajt på sommaren men på vintern är den stor. Tänkte om du inte har haft så många ringar innan så är det lätt att missa och att storleken blir för liten eller för stor under vissa perioder.                        

  • Äldre 4 Sep 18:21

    oj vad konstigt de blev trots att jag skriver från datorn, hoppas du kan läsa ändå.

  • Äldre 4 Sep 18:44

    Tack för alla bra tips!!
    Du som har 0,71.. Är du nöjd med den storleken? Du har inte lust att skicka en bild på din? :)
    Ja, jag ska ta mig till en butik här i stan och göra som du säger!! =) Men... Är det verkligen dem måtten som finns på 77s hemsida som vi har i Sverige? Tyckte det såg så knepigt ut?

    Och allt det du skrivit kan jag inte hitta på hemsidan där man beställer (som t.ex. polish och symmetry)? Kan inte heller se att det går att ändra "cut" där? Må vara jag som är korkad.... Haha.
    Hade du mailkontakt med 77 och bestämde sånt eller är det olika för olika ringar? 

  • Äldre 4 Sep 19:12

    Ja jag är mycket nöjd med min storlek. Jag har små händer så en större hade bara sätt konstigt ut, sedan har jag jobbat i en guldsmedsbutik tidigare och har därför sätt många ringar så enligt mig är en 0.5 liten (altså om jag skulle ha haft den, men på någon annan är den stor) därför blev min perfekt. Men det handlar såklart också om att den måste ha rätt proportioner till handen. om du har storlek 17.0 är det inga problem med en 0.5 det kommer se bra ut. Jag har inget kort på ming ring, den ligger säkert i bankfaket till den ska användas så kan tyvärr inte ta något heller.     Sedan när det kommer till måtten är det inte samma men på 77 hemsida finns en tabell för vilken din storlek blir. den ligger under education och sedan ring size. Du kan se informationen om symmetri och polish om du för musen över de olika stenarna. då kommer det upp en extra ruta brevid med den informationen. Cut går inte att välja utan det dår bara att se vid de olika "diamantförslagen". Jag hade ingen mailkontakt eftersom jag åkte dit istället. När jag bokade min tid fick jag uppge vilken typ av sten jag ville ha, budget och sedan vilka egenskaper jag efterfrågade på ett ungefär. Så för att du ska få bästa möjliga hjälp tycker jag att du först går och provar storlek (på ring och sten), när du vet vilken du vill ha bestämm budget och efter det maila dem om du har frågor. annars får du fråga här om du behöver mer hjälp så kan vi nog hitta en bra sten till dig!  

Svar på tråden Idag har min ring från England kommit!!! (bild)