• Äldre 26 Jan 16:34
    54287 visningar
    175 svar
    175
    54287

    Idag har min ring från England kommit!!! (bild)

    Beställde från 77diamonds.com (England) och ringarna leverandes idag med FedEx till mitt jobb!! Ska ha ringen med stenen som vigselring och får den andra i morgongåva (konstiga skuggor på den dåliga bilden, men det är en helt slät vanlig ring i vitt guld 2,5 mm). Förlovningsringen flyttar jag till höger hand.

    Rekommenderar verkligen 77diamonds, vilka priser och vilken service, och vilken ring!!! Skrattande

    För den nyfikne om mittenstenen: 0,56 ct, Radiant (avlångt fyrkantig, ser mkt större ut), F color & Excellent cut 

    Hur ska jag kunna låta bli dessa till i april då bröllopet är??


  • Svar på tråden Idag har min ring från England kommit!!! (bild)
  • Äldre 26 Jan 18:54
    #5

    Det är ingen import & tull eftersom det är EU!! Så 0 kr... :p

  • Äldre 27 Jan 09:36
    #8
    Tveket skrev 2012-01-27 08:05:11 följande:
    Jättefina ringar!! Jag har inte börjat kolla på ringar än men tänkte ta tag i det snart. Priserna på hemsidan verkade väl rätt bra, eller? Jag har ju som sagt inte så stor koll än, nån annan kanske vet om det var prisvärda ringar på hemsidan eller inte? =)
    Ringen som jag köpt skulle kosta ca 30 000-35 000 kr i Sverige, jag köpte den för 18 000 kr från England från 77diamonds.com ! Så enligt mig, väldigt prisvärt!! Och det kostade ingenting i frakt till Sverige, utan gratis frakt. Däremot moms 20%, men det är inkluderat i priset redan där du bygger ihop ringen på sidan och ser vad det blir direkt. Men moms betalar du ju överallt, även när du köper ring i Sverige (och då är det väl 25%?). Beställde ringarna 8/1 och de kom med FedEx 26/1.
  • Äldre 27 Jan 14:40
    #10
    Lillis82 skrev 2012-01-27 12:49:24 följande:
    Nu har jag bokat in ett möte med 77dimonds nästa fredag Glad SKulle ändå till London nästa vecka så tänkte passa på .. känns spännande.. 

    Tack för tipset Mysullis!! 
    Varsegod! Hoppas du blir lika nöjd som jag!!! Skrattande
  • Äldre 28 Jan 13:08
    #14

    Varsegod, bild på ringarna på. Är så sjukt nöjd att det är pinsamt.... *s* Skäms



     


  • Äldre 6 Feb 15:36
    #17
    Lillis82 skrev 2012-01-27 12:49:24 följande:
    Nu har jag bokat in ett möte med 77dimonds nästa fredag Glad SKulle ändå till London nästa vecka så tänkte passa på .. känns spännande.. 

    Tack för tipset Mysullis!! 
    Hur gick det hos 77diamonds?? Glad
  • Äldre 9 Feb 09:24
    #19
    Lillis82 skrev 2012-02-08 21:43:08 följande:
    Det gick jättebra!! De var hur trevliga som helst och kändes väldigt proffsiga!! fick se de olika ringarna hur de såg ut och även lite olika diamanter och storlekar som jag var intresserad av.. De visade skilnaderna mellan de billigare och dyrare diamanterna vilket jag tyckte var väldigt bra då det annars är svårt att förstå..

    De har väldigt bra kvalitet på sina diamanter och det känns väldigt tryggt att de har certifikat på dem.. 

    Det fanns även möjlighet att växla in gammalt guld så man kunde få ner kostnaderna så nu skall jag bara bestämma mig vilken jag är intresserad av.. men det lutar åt den här  =)


    Tack så jättemycket igen för tipset!! Skulle aldrig ha hittat till dem om jag inte sett din tråd här! 
    Åh vad spännande!!! Jättefin stilren ring! Vilket storlek på diamant kommer du att välja? Och ska du dit igen och beställa ringen eller över internet?

    När de visade olika kvaliteter, vad såg du som lekman för skillnad? Jag är så dålig på sånt där att jag för säkerhets skull tog väldigt bra kvalitet, istället för att bli besviken. Fast egentligen vet jag inte om jag hade behövt att göra det. *s*

    Glad
  • Äldre 10 Feb 09:43
    #21
    Lillis82 skrev 2012-02-09 18:25:40 följande:
    Jag kommer åka dit tror jag då jag är osäker på ringmåtten samt att de vill väga och värdera guldet på plats.. Hur gjorde du med ringstorleken? Funkade det att gå till en butik i sverige och uppge det måttet?  

    De visade mig diamanter i färg F-I och jag såg ingen skillnad förutom när hon lade diamanterna i ett vitt fack så man skulle kunna se skillnaden, men även då var den väldigt liten!! Inget som du skulle se om du hade ringen på dig! 

    Sen så visade hon en ring utan och en med flourecens och enda skillnanden du såg då var när ringen var i uv-ljus och för min del händer inte det såååååå ofta Flört Då gav den ringen med flourecens ifrån sig ett litet blått ljus medan den utan såg ut som vanligt. .

    Sen var det ganska stor skillnad i storlekar så jag kommer nog att beställa en ring som är 0,5 eller större så jag tror att det skulle bli snyggare på en sån ring som jag vill ha. .  

     
    Angående ringstorleken kan du gå till en svensk butik och ta din storlek. MEN du måste omvandla det till brittiska mått, men de har en konverteringstablell på 77diamonds.com. http://www.77diamonds.com/ringsize-77diamonds.html 

    Tänk på att de även har 1/4 och 3/4-storlekar om man önskar det. Jag ex. ville ha 16.75 (diameter enligt svenskt mått) eller 52,75 (omkrets, ett annat mått vissa butiken använder i Sverige). Dvs jag ligger mellan 2 storlekar för att det ska bli bra på fingret. Då beställde jag storleket L 3/4 eftersom det motsvarar de storlekarna enligt brittiska mått och 77diamonds måttabell. Passade perfekt!!!

    Jag tyckte att 77diamonds storlekskonvertering inte stämde exakt med andra sidors konventering (var inne på massa andra sidor, och var nervös hela väntetiden att ringen inte skulle sitta bra). Men strunta i det! De verkar veta vad de pysslar med eftersom det blev superbra! För 16.5 är för litet för mig, och 17 så stort att ringen åker runt när jag skakar handen. Så behövde verkligen ett mellanting.

    I värsta fall kan man ju lämna in ringen till en guldsmed i Sverige för storleksändring om det skulle blir nåt fel. Men en enstensring utan sidostenar är det lätt för guldsmeden att ändra både upp och ner i storlek.

    Du måste berätta sedan när du beställt!! Skrattande
  • Äldre 23 Feb 09:43
    #24

    Bröllopet närmar sig i april och frågor som gravering av ringar börjar blir aktuella.

    Jag ska ringen med stenen som vigselring. Men går det att gravera en sån smal ring? Någon som gjort det? Eller måste den vara ograverad?

    Glad

  • Äldre 14 Mar 15:18
    #32
    Lillis82 skrev 2012-03-12 13:44:17 följande:
    Vilka mått är det på din rings diamant? Har kollat på olika varat och deras mått men när jag försöker måla upp dem ser de jätte konstigs ut jämfört med bilden pÅ deras sida som visar en 0.5 carat..
    Hallå!
    Jag vet inte måtten i mm på min mittensten. Men stenen är 0,56 ct, och du får jämföra med bilden här i tråden hur stor den ser ut på handen. Men att tänka på är att min sten är rektangel-formad (radiant), alltså avlångt fyrkantig vilket gör att den ser större ut än ex en helt kvadratisk sten (princess). Radiant & oval form är de som ser större ut än vad de egentligen är, har jag för mig.

    38 dagar kvar tills jag får bära ringen.... Skrattande
Svar på tråden Idag har min ring från England kommit!!! (bild)