• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • lanovia 08

    Flamman. Denna karl Bra att du är på det klara vad du vill ialla fall. Hade du funderat på att ta tillbaka honom hade jag nog blivit väldigt orolig för vad som komma skall. Vad bra att du ser till att hålla ett skyddsnät runt dig och har någon att messa om något händer.  Förhoppningsvis skall det inte behövas men... tänker mycket på dig och hoppas du slipper undan den här skiten SNART!

  • lanovia 08

    Heloise välkommen hem.

    Ingis trevligt att höra från dig. Har inte kunnat låta bli att oroa mig lite för hur du har det, men verkar ju helt ok nu. Gött!

  • passionsblomman
    ingenjörsbruden skrev 2011-09-06 12:56:04 följande:

    mååååånga gånger!
    Jag kommer aldrig att kunna sluta med BT, behöver läsa dina kloka ord, helst dagligen!


    Fru Bygg: Hoppas pluppen kommer snart så du får gosa o mysa!


     


    Ingis, det här var nog by far det gulligaste jag hört på länge!
    Hur har du det förresten helgen den 30/9, 1 och 2/10?
    Ingen chans att få se dig i sagohuset?

    Hvidis? hur utvecklar sig ert schema?

    Villemoa, TACK för den infon! Skönt att höra. Då är det antagligen bara fullt ös-som vanligt- hos Bruttan.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • lanovia 08

    Nej nu måste jag röra på mig. Såg till att ta en liten vilopaus då jag är trött idag. Men om 45 min skall E hämtas hem och innan dess har vi två hundar som behöver på promenad. Jag skulle helst slippa då jag har ont i bena, vet inte om jag gick för mycket i Oslo eller vad som hänt. Men pappa håller på i hallen så jag tycker att lite nytta kan jag la göra. Han tycker förmodligen inte jag behöver gå, men som sagt han kan ju inte göra allt.

    Idag firar vi 3-årig bröllopsdag. Tänk vad tiden går. Ikväll skall vi ut o äta. Egentligen borde vi kanske spara de hundralapparna till renoveringen som kostar sin små lappar. Men vi känner att vi vill unna oss detta nu. En kväll på tu man hand skall bli trevligt. E får vara hemma med morfar.

  • Norrskensflamman

    Blomman... precis så där hemskt tänker jag också. Att han dog och vi fick sörja tills gråten tog slut och sen gå vidare. Just av samma anledningar som du anger...

  • passionsblomman

    Ingis, Blommis har det BRA med sovmöjligheter! Det finns tre dubbelsängar, en bäddsoffa, sonens 1,20 säng och flera madrasser. Klart du ska komma!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Daa

    Lanovia: jag har inte hört något ännu och tycker att det har tagit lång tid. Kanske är jag inte prioriterad eftersom jag inte har samma katastroftankar som jag hade för några veckor sedan (eller hur länge sedan det nu är... helt vill efter en sådan här sommar ). Men alltmer övertygad är jag om att jag verkligen behöver prata med någon.


     


    Idag känner jag mig kass och korkad eftersom jag inte ser några av dessa sömn-mönster ni pratar om hos parvlarna, trots att de är åtta månader och har ätit på fasta tider nästan så länge som de funnits. Jag undrar: är det mitt fel att de sover så lite och oregelbundet på dagen? Ska man som mamma se att barnet är trött fastän det är som en liten solstråle och glatt parvlar runt på golvet eller vägrar ligga stilla i famnen eller vagnen? Är det möjligt, om man är mer kompetent än jag, att söva ett barn som inte är trött?


    Någonstans säger en liten röst att jag inte ska tänka så, för om mina barn verkar vara pigga, så är de pigga oavsett hur lite de har sovit, men ändå har jag svårt att tysta den där andra rösten som säger att om jag bara gjort rätt, om jag bara varit lite bättre, så skulle jag ha fått en timme eller två både på förmiddagen och eftermiddagen för annat än att underhålla/se efter/leka med ett eller två barn. Och då hade jag förmodligen inte varit i den sits jag är nu.


     


    Hm, det blev ett riktigt neggo-inlägg (f'låt). Jag har fått tillbaka mycket av krafterna, men oj, så länge det kommer att dröja innan tänka-positivt-bufferten är tillbaka.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård