• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Daa

    Flamman: jag tänker på dig! Skriver under alla goda råd du fått här i tråden. Hoppas att läget är lugnare nu och att du får känna dig trygg.

  • Daa

    Ninnis: fina du och Mini! *hjärtar*


     


    Ska inte ge några råd om dagsovning, för jag är i stort behov av dem själv. Parvlarna sover i vagnen under promenad. Ibland vaknar de under rask promenad på skumpig grusväg, fast då kanske man måste dra slutsatsen att de har sovit färdigt. För det mesta är det inga problem med att de sover så lite (förutom att det är omöjligt att få någonting gjort när man är ensam med dem), men ibland är de lite väl trötta när det börjar närma sig middagsgröt.

  • Daa

    Håller med fullständigt.


    Hvidbrud skrev 2011-09-01 09:28:57 följande:
    Blommis: alltså åh! Jag är nästan lite avundsjuk på dig och din fantastiska styrka och klarsynthet och ditt civilkurage! Din närvaro och din klokhet! Du är min idol och vardagshjältinna! Önskar att jag hade mer av det i mig. Jag tror att ett möte med dig i din fulla Passion kan ändra barnens framtid. Tror inte att de glömmer utan kommer få dem till att ta andra val och vägar när de blir större. Har man väl fått öppna ögon är det svårt att blunda igen.
  • Daa

    Jo, Ninnis, förresten: Jag har fått sova mycket de senaste två veckorna tack vare de "ofarliga" sömntabletterna (den sort som inte är vanebildande och så milda att man t o m kan ta dem som gravid) och antidepressiva och känner mig nästan som mig själv igen. Bortsett från när det blir krångel och motgångar, för då har jag en väääldigt kort stubin. När jag tänker efter så har stubinen varit väl så kort ända sedan parvlarna kom. Det tillsammans med att jag ofta är ledsen över att underbaraste parvlarna har haft osedvanlig otur när de fick mig som mamma ("de förtjänar bättre"), för tankarna till en förlossningsdepression som inte har gjort så mycket väsen av sig förrän jag slutade sova och allt bara blev pannkaka.


    Ser fram emot att få träffa en kurator och prata av mig lite. Och kanske få lite reda i funderingar och tankar.

  • Ninnnis

    Vad skönt att det går åt rätt håll, Daa!

    Det där med kort stubin känner jag så väl igen. Jag har varit otroligt lättirriterad sedan Mini kom, och i ärlighetens namn har det lett till en hel del tjafs med maken

    Vi har iallafall börjat prata om det och försöker hitta lösningar för att förbättra situationen, men grunden till det hela (det jag tror är grunden iallafall) är svårt att påverka, nämnligen kombinationen sömnbrist, ledsen bebis (i perioder) och att maken är borta en del i jobbet. Den däe himlastormande bebislyckan och föräldrakärleksbubblan med maken som en del pratar om upplever jag inte riktigt just nu. 

    Men du, parvlarna har har osedvanlig TUR som har fått dig som mamma (och Skäggmannen som pappa), det är det inget tvivel om! DU förtjänar däremot att må bättre än vad du gör. Jag hoppas kuratorsamtalen hjälper och att det i kombination med bättre sömn gör att du mår bra igen. Kram, allra finaste parvelmamman!

  • Ninnnis

    Tack för sovtips!

    Vi testar nog med vagnen och korgen så länge det går, så får vi se. Funkar det inte så testar vi spjälsängen även på dagtid. Han somnade i vagnen på förmiddagspromenaden, men vaknade så fort vi kom hem. Alldeles nyss fick jag honom att somna på egen hand i korgen igen, det känns som ett steg i rätt riktning. Självklart får han sov a i famnen när det är det enda som funkar, men jag vill gärna prova att få honom att somna själv. Och idag funkade det  

  • Ninnnis
    lanovia 08 skrev 2011-09-04 22:44:34 följande:
    Ninnis missade att du skrev att han kom bäst till ro i spjälsängen på dagen. Då skulle jag nog låta honom sova där. Kanske helt emot vetenskapen men vet barn som fått sova där o tror inte de har haft svårate el lättare att somna där för natten.
    Vi har inte provat att lägga honom där på dagtid, men på kvällen/natten har han inga problem att somna på egen hand i spjälsängen. Om inte vagnen funkar på sikt så blir det nog sängen ändå. Kanske utan att dra ner rullgardinen för att göra skillnad på natt och dag. Vi får se.
  • Ninnnis

    Lanovia, vad skönt att renoveringen av hallen går framåt.

    Fru Bygg, hur har du det? 

    Flamman, hur är det med dig?

    I eftermiddag ska jag på efterkontroll. Hoppas jag får godkänt på knipövningarna  

  • muggles
    Ninnnis skrev 2011-09-05 11:25:36 följande:
    Vad skönt att det går åt rätt håll, Daa!

    Det där med kort stubin känner jag så väl igen. Jag har varit otroligt lättirriterad sedan Mini kom, och i ärlighetens namn har det lett till en hel del tjafs med maken
    Sömnbrist har den effekten... Maken och jag hade i princip aldrig grälat innan vi fick barn (helt sant!). Men det blir bättre!

    Ada och Beda sov förresten hela natten inatt igen! :-0 Vaknade imorse 6.30 (av klockan) och kände mig utsövd! De har sovit ett par hela nätter förut men det var några veckor sedan nu.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård