• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Villemoa

    Blommis; Bruttan verkar ha det bra, hon uppdaterar på FB titt som tätt. Vad jag förstått så har de blivit klara med tillbyggnaden och nu inreder de.

  • ingenjörsbruden

    Ninnis: De där leendena är helt obeskrivliga! Som man kan smälta!


    Daa: Håller tummarna för att sömnen fortsätter på rätt spår! Ballans dagiskompis på 2 år har fått syskon, 3 veckor gamla tvillingar. Träffade dem på lekplatsen, de såg rätt slitna ut men väldigt lyckliga! Tänkte på dina numera stora parvlar o allt dubbelmatning o dubbeltröstning o ja....tack för att jag/vi fått följa med o dela o uppleva er vardag!


    Heloise: Välkomna hem!


    Blommis: Håller helt o fullt med dig i det du skrev till Flamman i förra inlägget. Har tänkt så också både en o mååååånga gånger!
    Jag kommer aldrig att kunna sluta med BT, behöver läsa dina kloka ord, helst dagligen!


    Fru Bygg: Hoppas pluppen kommer snart så du får gosa o mysa!


     

  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2011-09-06 07:44:01 följande:
    Vad härligt Ninnis! Hoppas att ni fick sova gott i natt också. Bra dagssömn ger god nattsömn har jag hört. Min lille store J sov fem timmar i sträck inatt! Hurra! Jag han nog med ett par drömcykler för jäklar i min låda vilka äventyr jag har varit på i drömmarnas rike inatt. Ja, utan drömmar blir man lätt tosig. Och på tal om det så är det ju underbara nyheter från Dig Daa! Hoppas att det håller i sig! Och skönt att få vända allt med en kurator. Heja dig!
    YEY för 5 h nattsömn!
  • lanovia 08

    Fru Bygg jobbigt att du mår så dåligt just nu. Vi kan hoppas att det inte sitter i hela vägen fram till förlossningen ifall den dröjer några veckor.
    Jobbigt det är när du inte ens kan få sova på nätterna. Jag har haft några risiga nätter också då är jag glad att jaginte måste iväg till jobbet dagen efter.
    Hur mycket har du E på dagis? Får du ha henne trots att du har semester? Eller vad är det du har nu? Semester? föräldrarledigt??

  • Hvidbrud

    Ojojoj, vad en unge kan hoppa ur sängen många gånger innan hon somnar. Nu ligger hon och sparkar i väggen... Jag lyfter tillbaka henne, säger sov nu jag älskar dig. Går ut. E klättrar ner och går ut. Jag går in. Lyfter upp i sängen. Säger sov nu. Jag älskar dig. Igen och igen och igen.

  • lanovia 08

    Daa vilka härliga nyheter!!! Mer sömn åt Daa! Vet du något om när du skall få komma till kurator?

  • Daa

    Heloise: välkommen hem! Hoppas att ni får ha kvar semesterlugnet i alla fall i någon mån när allting drar igång här hemma.


     


    Flamman: skönt att höra av dig. Håller också med Blommis. Och du vet det: du är stark och klok och toppen i största allmänhet och du kommer att reda dig och se till att flickorna också gör det. *stor kran*


     


    Fru Bygg: jobbigt att du mår så dåligt. Hoppas att det blir lite lättare framöver. *kramar om*


     


    Hvidis: oj, de kan vara envisa de där barnen när de sätter den sidan till.

  • lanovia 08

    Härligt att höra att både Mini och J har sovit bra.

    Ninnis något att försöka komma ihåg mitt i allt det jobbiga som småbarn kan innebära (även om det mesta är positivt som t.ex. de underbara leendena du nämnde), det är att det går över fortare än man tror. Helt plötsligt är det en ny fas och något nytt. Tänk alla nätter vi gruffat om trängseln i sängen, E bredde ut sig över mer än halva sängen och på varsin sida låg jag o maken o tyckte att det var mest synd om oss själva. Ja hur länge varade detta? Nu sover hon så gott som alla nätter själv i sin säng. Händer bara vid enstaka och specifika tillfällen att hon kommer in till oss. Kolikskriket trodde vi aldrig skulle sluta, men 3 mån gammal var hon lugnt. Ja du förstår nog vart jag vill komma. Jag har många gånger stått mitt upp i det och undrat om det är så här vi skall ha det i 10 år framöver, men nej. 1½ år senare är det inte mycket som är som det var för några månader för sedan för det har ändrats till något annat.

  • lanovia 08
    Hvidbrud skrev 2011-09-06 13:01:29 följande:
    Ojojoj, vad en unge kan hoppa ur sängen många gånger innan hon somnar. Nu ligger hon och sparkar i väggen... Jag lyfter tillbaka henne, säger sov nu jag älskar dig. Går ut. E klättrar ner och går ut. Jag går in. Lyfter upp i sängen. Säger sov nu. Jag älskar dig. Igen och igen och igen.
    Tålamod är en dygd!
  • ingenjörsbruden

    Här är det bra, riktigt på tiptop faktiskt för en gångs skull!


    Maken o jag lyckades kommunicera till slut, herre min gud va det kan vara svårt. Kom fram till, som vanligt, att vi båda två har förbättringsmöjligheter på vissa plan!


    Ballabus fyller år på lördag o blir TVÅÅÅÅÅÅÅÅ år! Jisses vilken tjej! Har humör för flera o trotsåldern är def här med besked. Jisses amalia! Tur att jag fått höra att man ska försöka vara glad när ens barn tar ut sina aggressioner o ilska på en. Det betyder att de känner sig trygga o litar på den personen. Men det är inte lätt att rabbla det mantrat!

    Trivs otroligt bra på jobbet o har rätt mkt att göra så jag hinner dåligt in här o skriva. Men läser så fort jag kan! Måste ju läsa alla kloka saker som sägs här.

    Är grymt sugen på att följa tåget mot casa Blommis.....hur har Blommis med sovmöjligheter?....o hur har ni tänkt ta er dit?


     

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård