• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • passionsblomman

    Daa, igårkväll satt jag och såg ett program där jag HELA tiden tänkte på dig.

    "Dödstrött" heter det. Det går i repris mitt i vargtimmen den 11, men kanske kan det spelas in? Det visas på SVT play också.

    http://www.tv.nu/p/11091103350430svt1--p

    Jag, som jobbat både natt och andra konstiga tider, känner väl igen mycket av det som beskrivs, och alla som haft sömnbrist under graviditet, spädbarnstid eller annars, tror jag har ut något av att se den här dokumentären. Man inser verligen inte HUR störd man blir och hur farligt det faktiskt är för kroppen att inte få sova det man behöver.

    Se den och ha sedan stor, stor förståelse för dig själv och tro inte att du borde kunna mera eller bättre. Det du sliter med är lika basalt som om du inte fick mat. Svält fast på sömn.

    Hoppas du fått sova någorlunda de senaste dagarna? Kram!!!!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Heloise

    Hej!
    Jag har försökt skummat ikapp men inte riktigt haft tid att läsa en vecka bakåt
    Vi har haft en underbar semester med god mat, god dryck och bara varandra. Vi har pratat, skrattat, älskat, busat med Elise, badat, solat och bara varit en liten väldigt lycklig familj! Vi behövde det, mer änb jag trodde. Elise har blommat upp och har förbättrat sin muskultatur enormt på bara en vecka. Hon har även börjat äta mat, äntligen!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alltså jag har ju fått i henne ett par skedar här och där men hon har itne velat äta men nu äter hon, gapar fint, tuggar och sväljer. Får i henne hela portioner med, alltså vår unge hon är så knepig, händer ingenting, ingenting, ingenting och så plötsligt så kan hon.

    Flyg gick bra och Elise klarade värmen riktigt bra, speciellt varvat med bad i poolen och lunch på rummet med AC

    Kom hem och kastades direkt ut i vårt filofax styrda liv, bvc träff på biblioteket och husvisning no 2 på tisdagen. BVC träffen var så där, jag blir så ledsen när jag ser de andra ungarna i gruppen som kan gå med stöd och som pratar och skriker och tar varandras leksaker och Elise som precis kan sitta med stöd, ibland själv kortare stunder. Hon tittar med stora ögon på de andra ungarna och säger ingenting. Jag ska börja gå på babyrytmik och öppna förskolan men det är jobbigt för jag blir så himla ledsen när jag ser hur utvecklade alla andra ungar är, hur mkt de kan göra och hur jävla lätt det är för dem att göra saker.

    Jag längtar så efter att få gå på våra funkis-träffar med mammor som kanske  också börjar gråta när de ser barn som ställer sig mot en stol.

    Det blidde inget plus men vi provar igen

  • passionsblomman

    -Åh! HEJJA Elise!

    Heloise, jag FATTAR verkligen att det måste skära i själ och hjärta att se andra barn kunna. Jag tror du måste ge dig plats att både känna och reagera. Det var ju det ni också hade väntat er, förberett er för och ville, såklart, som alla andra!

    Och ändå och samtidigt mitt i den sorgen-TÄNK vad er unge presterat sitt korta lilla liv hittills! DET är ju så otroligt mycket mer än de flesta människor någonsin behöver leva upp till!

    Snacka om att det där att "sorg och glädje går hand i hand", faktiskt stämmer!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Heloise
    passionsblomman skrev 2011-09-08 16:10:49 följande:
    -Åh! HEJJA Elise!

    Heloise, jag FATTAR verkligen att det måste skära i själ och hjärta att se andra barn kunna. Jag tror du måste ge dig plats att både känna och reagera. Det var ju det ni också hade väntat er, förberett er för och ville, såklart, som alla andra!

    Och ändå och samtidigt mitt i den sorgen-TÄNK vad er unge presterat sitt korta lilla liv hittills! DET är ju så otroligt mycket mer än de flesta människor någonsin behöver leva upp till!

    Snacka om att det där att "sorg och glädje går hand i hand", faktiskt stämmer!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    ja så är det verkligen å ena sidan denna stora lycka å andra sidan denna outsägliga sorg. Jag beundrar Elise mer än någon annan människa på denna jord och är så stolt över henne, så fruktansvärt jävla lejoninne stolt men samtidigt så vill jag ju att det ska vara lätt för henne med. Äsch jag vet inte jag är så otroligt ömskinnad, och ibland när jag minst anar det så ser jag något som gör att jaghelt förlorar fotfästet och faller ner i sorghålet. Jag klättrar upp på en gång ochg det går snabbare att komma upp för varje gång men jag vill ju så gärna vara stark och klara det här bra, jag vill inte vara svag och gråta inför bibliotekarien som inte fattar något.
    Jag vill inte låna böcker om hur man pratar med sina barn om deras funktionshinder eller om fördelar med TAKK eller om autism. Jag vill snacka om läggtider, rutiner och barn som itne vill sova på dagarna eller som gnäller, som har armar som gummi-tarzan och. Barn som faktiskt följer böckerna så att man KAN läsa en bok om utvecklingsfaser och ha någon nytta av det. Jag vill också kunna prata om utvecklingsfaser och annat vanligt. Men Elise följer sin egen väg och det finns ingen manual för henne, ingen vet hur det blir ingen kah ge mig ett facit eller tala om för mig att det kommer att gå bra, att hon kommer att må bra och det äter upp mig, ibland.

    Men sen så tittar jag på henne genom tårarna när hon sitter i sin nya stol och diggar Adele med jordens leende och så sträcker hon en hand mot mitt ansiktet och smeker mig över kinden och gurglar och då tänker jag att jag vill inte någonsin förlora den här känslan, den här varma självklara kärleken som lyser som en fyrbåk genom tårarna. Jag VET ju att allt kommer att gå bra men ibland, ibland går jag vilse.
  • dfk

    Heloise, så härligt med er semestervecka, det behövde ni{#emotions_dlg.flower}
    Stor kram Elise och Elise fina mamma!!

  • dfk

    Blomman du är också duktig som kämpar!
    Jag tycker du tänker helt rätt med kost och motion.

  • passionsblomman

    Heloise, mitt arma hjärta svämmar fullkomligt över för dig. Hjärta Och jag måste säga, att jag vore nästan lite rädd för dig, ifall inte även den där ömhudade sorgen fanns där. Det vore lite läskigt nära klämkäckt då på något vis. Med tiden tror jag det där hålet blir grundare och lättare att klättra upp ur, men konstigt vore väl om det inte alls fanns.

    Dfk, tack!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2011-09-06 13:12:21 följande:
    Ingis, det här var nog by far det gulligaste jag hört på länge!
    Hur har du det förresten helgen den 30/9, 1 och 2/10?
    Ingen chans att få se dig i sagohuset?

    Hvidis? hur utvecklar sig ert schema?

    Villemoa, TACK för den infon! Skönt att höra. Då är det antagligen bara fullt ös-som vanligt- hos Bruttan.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Jag är sjukt sugen kan jag säga! LÄTT!! O är det någon som ska sitta i Blommis famn så paxar jag först!!
    Helgen är än så länge obokad.....
    Borde eg åka ut o hälsa på min pappa o passa på att hälsa på lillbrorsan o hans lilla familj också. Det är ett tag sedan.
    Har inte vågat köra då ´vår bilmekare misstänkte att turbon var på väg att paja.
    Sen visade det sig att det var bara gammal olja som droppat o det var no problems. GÖTT att INTE behöva punga ut med de 10 lakanen.

    Jag är så hopplöst efter med allt, men det känns ok för jag gör så gott jag kan o försöker och är ganska nöjd med det.

    Samåker gärna till Blomman, både buss, tåg eller bil. Misstänker dock att ska både Hvidis o Jag åka med våra små ganstrar så blir det för trångt i bilen. Men attans mysigt o andra sidan. Men två bilar hade kanske fungerat?
    Tåg är ändå smidigast om det inte är för många byten.

    Idag har det varit ytterligare en galen dag, besiktning hela förmiddagen, in om på kontoret o äta mat, iväg på byggmöten med div tekniska huvudbry o många lösningar.

    Sen hem o värma kalops o äta med svärisar som passat Busan.
    Mys o gos med Loppan o sen har jag o maken monterat ett litet ikea-kök till henne!

    Nu ska jag slänga mig ner framför tvn i några minuter sen är det bingen.
    I morgon kommer mormor o myser med Busan o jag o maken fixar järnet inför kalaset vi har på lördag.
    Min studiekompis från universitet kommer ner o myser o kalasar med oss så maken hade så snällt inhandlat en hel bag-in-box till oss flickor! Uppskattas!

    Vet ni.....i helgen pratade vi om tårtor....o jag kom faktiskt inte ihåg vad vi hade för färg på vår bröllopstårta!! Hahahaha så pinsamt!
    Men vad den innehöll....DET kommer jag ihåg!

    Helosie: Åhh vad jag vill krama på dig!

    Daa: håller tummen för att sömnen är på väg på rätt håll!

    Hvidis: Gullunge du har! Hahaha var du inte sugen på lekplatsen?! O så ljuvligt att J har upptäckt syrran sin! Pussa dem båda såg gott från oss!

    Ninnis: som jag garvade när du skrev att vovven inte hoppade hindrena på agilityn! Jag såg för mitt indre att du hoppade hindrena o vovven kutade!

    Lanovia: Åhh dessa ljuvliga små plåster! Men du...kan ni inte lyfta in E i sin säng efter någon timme eller så? Det måste jag göra för annars går mitt humör ut över ALLA nästa dag! 
    Synd att din make inte insåg hur mkt det sliter mer på dig som är gravid om du inte får sova ordentligt. Hoppas nästa natt gick bättre!

    Blommis: de där krypen är ju rätt räliga...fyyyyyy o bläääääää

    Fru E: Hur har dagis gått? Tänker på dig!

    Nu kallar maken på mig..... o BAMSEKRAMAR till er allihopa!
  • passionsblomman

    Ingis vad ROLIGT om du också kommer! Skrattande Kom i min famn, du galna skånska!

    Borde ni inte rymmas i två bilar om du och Ninnis åker i en  och Hvidis och EA i en, med respektive medföljare i fyr- eller tvåbeningsgestalt? Eller, ni bor kanske inte alls så nära varandra som jag tror?

    Tåg är risk att ni bara kommer till Kalmar, och då måste åka buss sedan, det vore väl segt med barn och vagnar och så? Men kolla upp det föralldel, det kanske visst funkar.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård