• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • ingenjörsbruden

    Det är alltid spännande med matdiskussioner...bara man är lite open-minded!

    Potatis är gott....iallafall i viss form.....riktig hemmagjord potatismos, hasselbackspotatis, råstekt potatis..... chips gör inte ont heller....... lax-recepten var bättre rent mentalt för mig att dregla över!

    SS: turkiskt på morgonen är gott, man kan blanda 3% yoghurt med turkisk om man tycker den turkiska är för tjock i början.

    Jag kompletterar alltid måltiderna med grönsakskolhydrater, paprika, tomat, sallad, spenat, kål i alla dess former, aubergin o squahs (ahh hur faaaasen stavas det). Alla kolhydrater är inte av ondo....

    Jag har själv aldrig känt mig mätt på tex en kycklingsallad....alltid blivit hungrig snart efter måltiden......men om man har en fet-sås till så står jag mig lätt till nästa måltid.......behöver inte vara mkt sås.

  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2012-01-10 14:32:30 följande:
    Åhhh... här börjar det suga i slalomtarmen!! Igår morse hade vi -20, men imorse: -10, ett litet täcke med lätt, fluffig pudersnö. Gud, vad jag vill iväg och åka slalom!!!
    Har redan börjat "smygsurfa" och som smått planera en helg i slutet av januari.
    Musikern har, som alla här uppifrån, åkt slalom men inte på typ 20 år nu. Men han gillar ju att vara ute och verkar intresserad av att prova igen.
    Så min plan är att vi far en helg i månadsskiftet jan-feb och så får han hyra och prova vad det är att åka på carvingskidor... Stackarn vet inte vad det är nämligen
    Sen får han förhoppningsvis blodad tand.
    Flickorna väntar sedan länge på att träningen ska dra igång. Det gör den idag, men vi ska hoppa denna gång och börjar nästa vecka istället.
    blir jättesugen på att åka slalom av att läsa detta! Hoppas på blodad tand för musikern!
  • ingenjörsbruden
    Fru sy skrev 2012-01-10 13:23:54 följande:
    Vi äter ju bara fetter från växtriktet, typ Oatly grädde. Jag har fått för mig att det är "bättre fetter" som är snällare mot kroppen. Men vad vet jag, jag äter ju det för att jag inte tål mjölkprodukter så har ju inget annat val heller!

    Vi har snö här idag så Orvar har varit ute och åkt pulka för första gången. Det tyckte han var jätteroligt! Förresten så kryper han, hoppar på rumpan och har börjat resa sig mot saker. Och så har tand fem och sex precis kommit fram...

    Jag har fortfarande ont i munnen sedan min operation förra veckan, trodde faktiskt det skulle blivit bättre nu. Så vi är hemma och tar det lugnt, lite småförkylda oxå. Snickarna är på övervåningen och byter fönster  
    Vissa fetter från växtriket bör man begränsa.....solrosolja har jag för mig.....men solrosoljan är mkt bättre än margarin tex.

    Gulliga Orvar i pulka! Oj då är det fullt ös där hemma med krypande/gående pöjk! Så härligt!
    Usch för ont i munnen, hoppas det går över snart. Spännande tid att byta fönster.....brrrr eller?! De brukar iofs vara snabba....
  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2012-01-10 13:29:46 följande:
    Ingis; sorry, men jag gillar inte de allra fetaste mejeriprodukterna Det växer i munnen. Kan gå som sagt med fetfil till frukost och fetfraiche/fetgrädde i en sås t ex men annars... blä.
    Det kan jag förstå.....tyckte osså det kändes så i början....men fetfil är helt ok....bra start....ta mindre mängd av det feta tex creme fraischen o späd med buljong eller matlagningsvin eller så.....bättre innehåll än att ta låg-fett-produkt som bara behöver värmas för att få rätt konsistens........
  • ingenjörsbruden

    Jag ska åååååsså göra ngt kul.....jag ska på spa med mina 3 tjejkompisar! Ska bli superkul!


    lördagslunch+spa+brunch+spa+3rättersmiddag -sitta uppe halva natten o snattra tills munlädret spricker..... frukost+spa+söndagslunch

    Låter väl som ett bra upplägg?

  • ingenjörsbruden

    Nä nu ska jag ta o få massage på axlar o nacke....har dragit på mig en rejäl spänningshuvudvärk...... högst troligt pga installation av Windows 7 på en kollegas dator.....sicket strul det var....6,5 h! Inget roligt..... men men....har lärt mig massor som säkert är till nytta när jag ska installera på de resterande 16 datorerna.....snark.....

  • Ninnnis

    God morgon! För andra morgonen i rad har Mini inte vaknat och ätit förrän 07.30-07.45. Igår vaknade han till vid 5 och 6, men hann somna av sig själv om innan jag hann göra välling. Imorse hörde jag honom gny lite vid 5, sen var klockan plötsligt 07.35 Däremot måste jag komma i säng lite tidigare på kvällarna så att jag faktiskt utbyttjar hans hela nätter.

  • Ninnnis

    Härligt med tjejspa, Ingis! Jag har precis bokat en helg i Oslo till mig och mamma. Hon ska få det i 60-årspresent av oss. Fredag till söndag i februari, jag kommer säkert att längta massor efter Mini men så mysigt det ska bli! Bra för maken att få vara lute ensam med Mini också. Det var faktiskt hans förslag

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård