• Svar på tråden Mer fortsättning! Bröllop Umeå 2009!
  • SommarNoll9
    SofiaochEmil skrev 2009-04-21 13:21:15 följande:
    Hej! Inte sett denna tråd tidigare. Vi gifter oss 27 Juni i backen kyrka. Har festen på Göstas Loge i Yttersjö. Mat har vi tagit från Evys. Tårtan är kvar att ordnas. Har inte beställt brudbukett heller. Anna Thurfjell ska ta våra bilder.
    Vi ska både vigsel och fest på Göstas loge! Hur har ni tänkt kring dukning och så? Vi ska dit ikväll och kolla upp vad som finns och vad vi behöver fixa, t ex vaser, karaffer osv. Du får avlägga rapport efter bröllopet om hur det gick och om det är något särskilt vi ska tänka på
  • Brud augusti

    Jag var på en 40-års fest för någon månad sedan där de tagit maten från Evy´s, jag var faktikt besviken på deras buffé, den var smaklös och små portioner. Så om du ska ha dom så begär en provsmakning och fråga hur stora portionerna är!

    Linnea alba skrev 2009-04-20 20:16:37 följande:


    Är det någon som anlitat Evys catering och vad tyckte ni i så fall om dem?Har prel-bokat dem men kan inte hitta några nyare uttalanden än från 2005 om hur deras service, portionsstorlekar och mat är så det vore kul med litet synpunkter.
  • SofiaochEmil
    SommarNoll9 skrev 2009-04-21 14:30:06 följande:
    Vi ska både vigsel och fest på Göstas loge! Hur har ni tänkt kring dukning och så? Vi ska dit ikväll och kolla upp vad som finns och vad vi behöver fixa, t ex vaser, karaffer osv. Du får avlägga rapport efter bröllopet om hur det gick och om det är något särskilt vi ska tänka på
    Jag är lite orolig för dukningen vi har nämligen bjudit 85 pers och om vi ska ha den dukningen vi vill så ryms det bara 78 st =) Jag ska hyra dukar och servetter från Holmsunds tvätteri 35kr/duk och 6kr/servett. Ska rapportera, när ska ni gifta er?
  • SofiaochEmil

    Brud augusti skrev 2009-04-21 16:10:34 följande:


    Jag var på en 40-års fest för någon månad sedan där de tagit maten från Evy´s, jag var faktikt besviken på deras buffé, den var smaklös och små portioner. Så om du ska ha dom så begär en provsmakning och fråga hur stora portionerna är!Linnea alba skrev 2009-04-20 20:16:37 följande:
    Vi har provsmakat, supergott. Portionerna tyckte jag var lagom men det beror väl på hur mkt man vill ha. Vi har 3 rätters, ej buffé.
  • Havsro

    Oj oj oj nu var det längesen man var här... Jag hoppas det beror på att jag har fått mycket annat gjort ;)

    Nu är d verkligen nära för oss... på lördag precis tre veckor..3 ynka veckor!!! Så då passar jag på att åka iväg till Turkiet en vecka med jobbet :P

    Känns dock som det mesta är klart -förutom bordsplacering, festhäfte, hämta sprit, beställa blommor (göra slipper jag!)göra löpare till borden (och hinner jag inte det så är det skit samma!)

    Annars hoppas jag att vi har tänkt på allt!

    Hoppas allt går bra för er andra också!

    Linnea Alba: En kollega till mig var på bröllop och hade Evy´s - provsmakningen hade varit toppen o kocken hade varit perfekt! Men på bröllopet så hade Evy själv tagit hand om beställningen och det var fel kött och torrt, inte gott kött... De kommer nog inte ta mat därifrån igen - men det kan ju hända att de har skärpt till sig och att det var en olycklig engångshändelse!

  • SommarNoll9
    SofiaochEmil skrev 2009-04-21 22:40:02 följande:
    Jag är lite orolig för dukningen vi har nämligen bjudit 85 pers och om vi ska ha den dukningen vi vill så ryms det bara 78 st =) Jag ska hyra dukar och servetter från Holmsunds tvätteri 35kr/duk och 6kr/servett. Ska rapportera, när ska ni gifta er?
    Oj 85 stycken är många!! Men finns det hjärterum... Vi har bjudit 56 vuxna + 5 barn, så vi ryms nog.

    Vi gifter oss 1 augusti.

    Vi var ju ut till logen igårkväll och mätte bord, kollade så att det fanns karaffer, vaser, tillbringare osv
  • Linnea alba

    Tack alla för synpunkterna på Evys! Återstår att se vem det blir, vi har prel-bokat några stycken och får se vem som ger bäst intryck...

    En annan fråga: tips på dukning. Har ni några roliga idéer? Vi har temafärgerna grönt och vitt (tänk liljekonvalj) och det vore roligt med nåt annat än bara servetter och blommor på borden.

    Hur gör ni andra? Låter ni som ska ha catering dem sköta dukningen med fria händer?

  • SofiaochEmil
    Havsro skrev 2009-04-22 11:30:35 följande:
    Oj oj oj nu var det längesen man var här... Jag hoppas det beror på att jag har fått mycket annat gjort ;)Nu är d verkligen nära för oss... på lördag precis tre veckor..3 ynka veckor!!! Så då passar jag på att åka iväg till Turkiet en vecka med jobbet :PKänns dock som det mesta är klart -förutom bordsplacering, festhäfte, hämta sprit, beställa blommor (göra slipper jag!)göra löpare till borden (och hinner jag inte det så är det skit samma!)Annars hoppas jag att vi har tänkt på allt!Hoppas allt går bra för er andra också!Linnea Alba: En kollega till mig var på bröllop och hade Evy´s - provsmakningen hade varit toppen o kocken hade varit perfekt! Men på bröllopet så hade Evy själv tagit hand om beställningen och det var fel kött och torrt, inte gott kött... De kommer nog inte ta mat därifrån igen - men det kan ju hända att de har skärpt till sig och att det var en olycklig engångshändelse!
    Men fy! Nu blev jag orolig.....vill ju ha BRA mat!
  • Hempling

    Vi sköter dukningen själva. Har inte kommit fram till hur vi ska göra helt klart ännu, men ett tips till dig för att få in mer grönt och vitt kan ju vara att ha gröna och vita blockljus i grupper på bordet, kanske strö ut några "diamanter" om ni gillar sånt, ni skulle kunna lägga murgröna som en "bädd" på bordet och bryta av med ljus eller blommor, om ni ska ha vin till maten skulle ni kunna göra egna snygga etiketter till flaskorna som går i grönt och vitt och låta dessa stå på bordet... Ja, kanske inte så mycket "roliga" ideér, men något för någon annan att spinna vidare på?! :)

    Men generellt tänker jag nog ändå att det är bra att inte ha allt för mycket på borden, då man ska rymma mat och festprogram oxå.

    Linnea alba skrev 2009-04-22 19:33:24 följande:


    Tack alla för synpunkterna på Evys! Återstår att se vem det blir, vi har prel-bokat några stycken och får se vem som ger bäst intryck...En annan fråga: tips på dukning. Har ni några roliga idéer? Vi har temafärgerna grönt och vitt (tänk liljekonvalj) och det vore roligt med nåt annat än bara servetter och blommor på borden.Hur gör ni andra? Låter ni som ska ha catering dem sköta dukningen med fria händer?
  • Linnea alba

    Hempling: Tack! Vilka bra tips! Var kan man köpa diamanter (och annat till dukningen för den delen)?

    Fler dukningstips mottages gladerligen!

Svar på tråden Mer fortsättning! Bröllop Umeå 2009!