Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Barnkarusellen snurrar vidare

    Nenne,

    har en manlig kompis som har för högt järnvärde. Han går med jämna mellanrum och lämnar plasma (tror jag att det är) på blodcentralen och mår då bra. Samtidigt gör han ju nytta.

    Som jag förstått det medicinerar han inte, men troligen är det livsvarigt att han behöver lämna plasma då och då.

  • start september

    MSW,

    jag kan påminna. Visst är lättare att ha åsikter innan man hamnar i klistret själv, så har jag känt ofta under denna resa...

    Smakisarna gick som en dans här, lite strul med grövre mat men annars har det inte varit något problme alls förrän i lördags...

    Ja ja, det löser sig väl.

    Efter ett par timmar var hon hungrig och åt ett rån samt faktiskt några skedar youghurt. Till ordinarie mellis fick förutom mackan ned lite youghurt till - så det ordnar sig nog.

  • start september

    Funderaträsket är vi också i. Ibland vill man utomlands, ibland vill man ha ett större hus än vi har idag, ibland vill man något ytterligare annat. Man slipper nog aldrig ifrån att fundera.

  • start september

    Jag drömmer ju redan om syskon (fast vi försöker inte än), så era diskussioner om syskonvagnar är jättespännande. Sjukt, jag vet!

    Jag har surfat lite och tycker att den Cicci köpt verkar bra, denna verkar också bra, snarlik men dyrare:
    www.easywalker.nl/zwe/duowalker.html

    Nä, kanske borde man surfa på matstrul snarare än sykonvagnar...

  • start september

    Sweet,

    fy för magsjuka. Vi hade det alla tre för ett tag sen. BLÄ.

    Vi ger gröt fm och kväll, lunchpuré med grönsaker och kött/fisk och fruktpuré till efterrätt. Till 99% färdigköpt mat. Fisk fixar jag själv, har inte hittat någon burk hon gillar. På eftermiddagen macka (vitt bröd med leverpastej) samt ibland yoghurt med fruktpuré. Hon har börjat smaka små bitar av vår mat - hon tycker det är jättekul att få från våra tallrikar.

    Hon brukar äta med god aptit, men det har gått långsamt att få till den grövre konsistensen. Jag ammar morgon och kväll (sällan mycket på kvällen) samt tyvärr just nu på nätterna (efter sjukorna har vi inte tagit i tu med det, för mycket separationsfas just nu så hon sover mestadels hos mig från tvårycket och då äter hon sig till sömns). Vi vill kunna ge välling när jag slutar amma, men det har gått trögt.

    Så det låter ganska likt hur ni har det!

    Hon låg i början flera kurvor över hur det är nu, men det verkar ha stabiliserats. Vi hade tur och hon klarade magsjukan jättebra, var tillbaka matmässigt redan efter ett par dagar, men förkylning och tänder har minskat aptiten.

    Efter att inledningen på dagen var kass bättrade det sig sedan. Nu får hon äta rån samtidigt som jag matar - hela portionen gröt gick ner.

    Överhuvudtaget känns det som hon testar sin egen vilja mycket mer nu.

  • start september

    Appropå mathållning,

    tänk vad jag lärt mig i denna tråd. Macka hade jag inte vågat om det inte vore för Mugglan, extra olja i mat har jag också haft nytta av, samt kunskap om vad päron är bra för. Och alla boktipsen som varit så grymt nyttiga.

    Och andra tips man fått - typ sova ute - vad skulle man gjort utan dem?

    Och vi hade nog inte fått till henne utan er heller - Progesteron lärde jag mig via tråden också.

    Kram till er alla!

  • start september

    Ett annat barnvaktstips jag fått är att när banret börjat på dagis kan man ofta få kontakt med någon vikarierande dagisfröken som vill jobba extra och då redan känner barnet lite. Har en väninna som knöt upp en tjej som slutat på deras dagis för att plugga som nu hjälper till regelbundet med att hämta från dagis ngn gång i veckan. Låter super.

  • start september

    Hurra Mrs B för bra sömn! Lät ju toppen. Strular maten strular sömnen, det är nog ofta så "enkelt".

    Sa hon som har problem att få i dottern mat - naturligtvis strular också sömnen.

    Jag har varit på Utö för några år sedan - maten var bra, frukosten superb men vi bodde superbudget i vandrarhemsstandard så hur den vanliga boendet är vet jag inte.

    Middagsinspiration ja. Maken borta så det blir något ur frysen till mig. All fokus på att mata lilla matstrularen. Men laxen ska testas!

  • start september

    Ni skönhetsproduktskunniga - vad är den bästa ögonkrämen? Vill ha något som får mig att se pigg ut - både mindre svullna ögon och mindre mörka ringar under. Vad köper man då? Får möjlighet att på handlat till mig taxfree så jag tänkte slå till på något lite dyrare om det finns något bra.

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare