• RufsMaja

    Hjälp, vad gör man när man har blivit lurad?

    Min vän som också ska gifta sig, har lämnat in sin förlovningsring för en storleksförändring, en halv strl mindre,

    Ringen har 3 diamanter, av kvalite River-TW/ VVS och även när hon lämnade in ringen för ändringen sa de som värderar ringen i butiken att diamanterna är av bästa kvalité River -TW.

    När hon hämtade ut sin ring, såg hon att diamanterna är annorluna, inte samma färg längre och krävde ett värderings intyg av dem och det visade sig att diamanterna är Numera bara TopCristal-Top Cape i kvalité.( mkt sämre kvalité alltså)

    Är inte det märkligt?
    Vad gör hon då?

    Jag tycker det är SKANDAL!!

  • Svar på tråden Hjälp, vad gör man när man har blivit lurad?
  • ohlala

    sen är det schysst mot de andra brudarna här som slipper gå igenom samma skit som en själv. det räcker ju gott och väl för en själv. liksom man skall berömma när ngt gått bra.

  • Kireina

    Jag blir lite ledsen över att ni har så dålig tillit till polisen och tar för givet att de inget kan göra.

    Man kan aldrig veta innan hur något ska gå. Bättre en anmälan för mycket än en anmälan för lite.

    Det är ju skandal oavsett! Sånt får bara inte hända. Blir lite hispig nu om jag fått tillbaka samma stenar som jag lämnade in, men det tror jag nog att jag fått. Kände mig inte osäker när jag fick dem iallafall.

    LYCKA TILL!

  • ohlala

    kan du namedroppam stället, TS så vi andra kan akta oss!!

  • sunset Drive

    Hur gick det? Vad var det för ställe? Ska själv lämna in en ring och vill inte riskera att få min fina diamant utbytt.

  • matildaochniklas

    det är ju inge kul om fler ska behöva bli ledsna!

  • RufsMaja

    jag tror affären löste hela situationen för min vän bra tillslut, så hon vill inte berätta vilka de är då det kan ha varit en missförstånd eller liknande sa hon till mig.

    Inte ens jag fick reda på så mycket sen, mer än det var en butik i stan och det löste sig för dem, då det var en missförtånd enligt henne.

  • lillamärtha

    Jag har också råkat ut för detta! 


    Min diamant hade börjat vicka efter 6års användning gick för att få hjälp i min vanliga guldsmedsbutik på linnegatan i Göteborg, när jag kom in insåg jag att de bytt ägare. De tittade på min ring o berömde hur fin den var, jag förklarade mitt problem och killen sa detta fixar jag direkt! Men jag ville veta hur mycket det kosta han sa att detta gjorde han gratis! 15min senare gick jag ut heeeelllt förstörd! Han hade liksom valsat ut guldet över diamanten och den hade tappat sitt ginster! Trodde detta berodde på att ljuset inte längre föll in i diamanten på samma sätt pga guldet! 


    Efter 4mån blev diamanten grå och jag lämnade in den för rengöring och att den skulle rättas tillbaka! Gissa chocken när den nya guldsmeden ringde tillbaka och upplyste mig om att det var en falsk diamant och att de ringde pga att de tyckte inte de gick ihop med övriga ringen som var så fin!!!


     

Svar på tråden Hjälp, vad gör man när man har blivit lurad?