• RufsMaja

    Hjälp, vad gör man när man har blivit lurad?

    Min vän som också ska gifta sig, har lämnat in sin förlovningsring för en storleksförändring, en halv strl mindre,

    Ringen har 3 diamanter, av kvalite River-TW/ VVS och även när hon lämnade in ringen för ändringen sa de som värderar ringen i butiken att diamanterna är av bästa kvalité River -TW.

    När hon hämtade ut sin ring, såg hon att diamanterna är annorluna, inte samma färg längre och krävde ett värderings intyg av dem och det visade sig att diamanterna är Numera bara TopCristal-Top Cape i kvalité.( mkt sämre kvalité alltså)

    Är inte det märkligt?
    Vad gör hon då?

    Jag tycker det är SKANDAL!!

  • Svar på tråden Hjälp, vad gör man när man har blivit lurad?
  • Kallt kaffe

    Jag håller med. Polisanmäl oavsett vad de säger i butiken. Andra kan ju råka ut för samma sak och det vill man ju inte.

    Sen kan man gå till lokaltidningen. Då tar det fart i grytorna vill jag lova.

  • matildaochniklas

    Absolut ska hon polisanmäla!! Även om hon inte kan få tillbaka sina stenar är det jätteviktigt att anmäla för att inte fler ska råka illa ut!

  • Aleta

    Polisanmäl!
    Tala även om för butiken att hon polisanmäler och säg dem att deras enda chans att klara sig någorlunda är att plocka fram de rätta diamanterna. Säg att de är handplockade och specialvärderade så kan de nog få fram dem, de kan ju inte redan ha sålt dem!?

    Jag blir jättenervös, ska lämna in stenar för montering på tisdag, tänk om jag får något annat tillbaka!
    Hade även tänkt gravera om min farfars vigselring som är i 23 karats guld, men det vet jag inte om jag törs nu. Guldpriset står ju högt och tänk om de ersätter den med något liknande och smälter ner den riktiga!

  • LT2B

    Om det ska gå att ersätta så måste din vän ha ngn form av bevisföring som tyder på att stenarna faktiskt var av ett visst värde och att detta nu har sänkts. Ska ni inte testa en ny värdering på ett "oberoende" ställe och se ifall värdet på ringen faktiskt har sänkts?

  • RufsMaja

    jag pratade med henne idag, det lät som att hon var såå ledsen o vill bara strunta i allt, hon känner att hon inte vill bråka en massa , kanske inte bli ngt ändå...de kan bara neka säkert...

    men jag blir såå upprörd, jag vill göra ngt åt saken, hon kan ju inte bara låta dom komma undan.....!!! arrrggg

  • fiffinurlig

    Om hon inte vill göra något åt saken och du vill hjälpa din vän så gör så att DU tar ringen och kvittot från den butik som hon köpt den ifrån och gå till butiken och låt ett vant öga bedömma huruvida diamanterna har ändrat kvalitet och huruvida någon har micklat med dem...OM så är fallet så SKA det polisanmälas..

    Visst man kan aldrig bevisa att det är guldsmeden som snott diamanterna MEN om det är en guldsmed med gott rykte så är dom säkert mycket rädd om det..Rykten färdas snabbt..

  • tobebanek

    Fruktansvärt!!
    Hon måste orka ställa guldsmeden till svars! Blir så ledsen för hennes skull!!
    Känner mig plötsligt jättenervös själv. Kan du säga vilken gata eller område stället ligger på? Heter stället samma som ett manligt förnamn?
    Jag har beställt min ring från en smed som verkar ytterst seriös och har superfina smycken, men jag fick ett förvånansvärt bra pris. Och eftersom jag inte kan någonting om stenar så är jag säkert ett optimalt luroffer. =(
    Han vill ha min förlovningsring när han ska göra vigselringen..vet att min förlovningsring också har bästa kvalitetét på stenarna.
    Bäst att få den värderad innan och spara den skissen på vigselringen. Den måste ju kunna räknas som en offert.
    Håller tummarna för din kompis skull! Hoppas VERKLIGEN att det löser sig för henne.
    Lycka till!!

  • ohlala

    namedropping funkar bra här på BT...jag blev uppringd av VDn + butikschef för en av landets största guldsmedskedjor när de fufflade med min ring och hade "slaravat bort" den...och vipps så hade de hittat den och var så trevliga och bad om ursäkt och erbjöd presentkort och hela baletten allt för att butiksbiträdet bara inte "orkat leta" när min m2b var där och skulle hämta den och snäst bort honom...

  • Liten liten kanin

    Vilken butik handlar det om? Skriv ut namnet här tycker jag, polisanmäl och ring tidningen!!! Fy f-n vad arg jag blir!!!

Svar på tråden Hjälp, vad gör man när man har blivit lurad?