• RufsMaja

    Hjälp, vad gör man när man har blivit lurad?

    Min vän som också ska gifta sig, har lämnat in sin förlovningsring för en storleksförändring, en halv strl mindre,

    Ringen har 3 diamanter, av kvalite River-TW/ VVS och även när hon lämnade in ringen för ändringen sa de som värderar ringen i butiken att diamanterna är av bästa kvalité River -TW.

    När hon hämtade ut sin ring, såg hon att diamanterna är annorluna, inte samma färg längre och krävde ett värderings intyg av dem och det visade sig att diamanterna är Numera bara TopCristal-Top Cape i kvalité.( mkt sämre kvalité alltså)

    Är inte det märkligt?
    Vad gör hon då?

    Jag tycker det är SKANDAL!!

  • Svar på tråden Hjälp, vad gör man när man har blivit lurad?
  • RufsMaja

    Ja hon hade tänkt att göra en polis anmälan, men tänkte gå dit på måndag och pratar med dem först och höra en förklaring innan hon polisannäler, men finns det ngn tidram på när man ska polisanmäla sådana saker?

    Vad tror ni att polisen kan göra om de bara nekar och säger att de inte har byttt ut diamanter?

  • MissDoe

    Jag tror inte det spelar så stor roll vad dom säger.. Hon har ju både kvitto på vilka stenar som satt där innan och kvitto på att hon lämnat in ringen. Att det är bytt stenar märks ju vid en ny värdering och det är nog det polisen tycker är viktigast! Jag skulle kunna tro att dom startar en förundersökning vilket som.

    Inte många som erkänner ett brott bara för att man frågar snällt..

  • RufsMaja

    De sa till henne när hon hämtade ut ringen att " alla värderar olika, den ena kan värderar till River och den andra kan värderar det till TopCr"

    Sen släckte de ner butiken och sa att nu är det stängt här!

  • Bellanote

    Kan hon inte gå till butiken hon köpte ringen i och be dem värdera stenarna så att hon vet säkert att det inte är samma som innan. Alltså inte till affären hon gjorde förändringen i.

  • MissieA

    Men det låter ju väldigt skumt det där. Att dem först säger att diamanterna är av bästa kvalitet och sen när hon hämtar ringen säger dem en annan sak, att dem inte är samma kvalitet. Dem måste ju ljuga för om dem sa 2 olika saker.

    Men gör som Bellanote säger, be henne kolla med butiken hon köpte ringen i. Annars tycker jag att ni ska vara hårda och kräva en förklaring och fråga varför dem sa två olika saker. Om hon är säker på att diamanterna är utbytta tycker jag att hon ska polisanmäla.

  • MissDoe

    Låter som rent skitsnack i mina öron! Om alla värderar olika så är det ju ingen mening att värdera alls! Åh, vad jag känner att jag skulle vilja gå och skälla ut dom! GAH!

    Tycker att det är självklart att hon ska polisanmäla, bättre att ta hjälp av några som kan istället för att bråka fram och tillbaka utan att komma nånstans.


    RufsMaja skrev 2008-03-15 17:20:07 följande:
    De sa till henne när hon hämtade ut ringen att " alla värderar olika, den ena kan värderar till River och den andra kan värderar det till TopCr"Sen släckte de ner butiken och sa att nu är det stängt här!
  • RufsMaja

    det gjorde hon och det är inte samma kvalité som innan, de är i blandade kvalité och mkt sämre än när hon lämnade in, man kan med ett par blotta okunniga ögon se att det är andra diamant.

  • RufsMaja

    dessutom ser man att ngn har vart inne och gjort ngt med runt diamanterna, vilket är konstigt då alla butiker hon kollat nu i efterhand med säger att denna ring ändrar man strl utan problem på under sidan--har ingenting med diamanterna att göra.

    berättade ingenting om vad hon misstänks kan ha hänt för dessa butiker.

  • MissDoe

    Usch vad hemskt det måste vara för henne! Men samtidigt så har hon ju starka bevis för vad hon misstänker och det är ju bra. Även om hon inte kan få tillbaka "sina" stenar så måste hon ju kunna få ringen restaurerad och dessutom tycker jag att hon ska kräva skadestånd när hon polisanmäler. För visst ser du till att hon går till polisen?! Det här måste ju stoppas och hon MÅSTE få hjälp!

  • Kivistik

    Hon borde polisanmäla. sådant är jätte grovt tycker jag!

Svar på tråden Hjälp, vad gör man när man har blivit lurad?