Inlägg från: RufsMaja |Visa alla inlägg
  • RufsMaja

    Hjälp, vad gör man när man har blivit lurad?

    Min vän som också ska gifta sig, har lämnat in sin förlovningsring för en storleksförändring, en halv strl mindre,

    Ringen har 3 diamanter, av kvalite River-TW/ VVS och även när hon lämnade in ringen för ändringen sa de som värderar ringen i butiken att diamanterna är av bästa kvalité River -TW.

    När hon hämtade ut sin ring, såg hon att diamanterna är annorluna, inte samma färg längre och krävde ett värderings intyg av dem och det visade sig att diamanterna är Numera bara TopCristal-Top Cape i kvalité.( mkt sämre kvalité alltså)

    Är inte det märkligt?
    Vad gör hon då?

    Jag tycker det är SKANDAL!!

  • Svar på tråden Hjälp, vad gör man när man har blivit lurad?
  • RufsMaja

    hon har kvitto från när hon köpte ringen.( inte från samma ställe där ändringen gjordes)

    När hon var där för att ändrar Värderar de muntlig att det är av den bästa kvalité, men somsagt det är ju muntligt och ingen kan väl bevisa det?

  • RufsMaja

    hon har tänkt att polisanmäla, men tänkte kanske prata med dem i butiken på måndag först när de är tillbaka, är det bra, de kanske har en förklaring?

    Går hon annars till polis station eller?

    Hon är här hos mig nu och är såå ledsen, ringen betyder så mycket för henne, hennes blivande är är en student med student bidarg men har jobbat extra länge för att hon skulle få en fin och bra ring och nu händer det ngt man inte trodde händer i Sverige..

    Jag är förstummad.:(

  • RufsMaja

    nej, det hon har är ett kvitto på ringen, där står det hur mycket guld, hur många diamanter och vilken kvalité.

    Hur går polisanmälan till?

  • RufsMaja

    polisen har väl inte tid för sådana saker..är vi rädd..

  • RufsMaja

    Ja hon hade tänkt att göra en polis anmälan, men tänkte gå dit på måndag och pratar med dem först och höra en förklaring innan hon polisannäler, men finns det ngn tidram på när man ska polisanmäla sådana saker?

    Vad tror ni att polisen kan göra om de bara nekar och säger att de inte har byttt ut diamanter?

  • RufsMaja

    De sa till henne när hon hämtade ut ringen att " alla värderar olika, den ena kan värderar till River och den andra kan värderar det till TopCr"

    Sen släckte de ner butiken och sa att nu är det stängt här!

  • RufsMaja

    det gjorde hon och det är inte samma kvalité som innan, de är i blandade kvalité och mkt sämre än när hon lämnade in, man kan med ett par blotta okunniga ögon se att det är andra diamant.

  • RufsMaja

    dessutom ser man att ngn har vart inne och gjort ngt med runt diamanterna, vilket är konstigt då alla butiker hon kollat nu i efterhand med säger att denna ring ändrar man strl utan problem på under sidan--har ingenting med diamanterna att göra.

    berättade ingenting om vad hon misstänks kan ha hänt för dessa butiker.

  • RufsMaja

    "få ringen restaurerad " vad betyder det?

    Stenarna är så viktiga för henne, då hennes stackars m2b som är fattig fattig student slitit, jobbat natt, spara, äter knappt ngn lunch bara för att kunna ha råd och ge henne en fin fin ring--
    ..jag blir bara gråt färdig när jag tänker på det..

    Han har själv med hjlp av sin släkting som är kunnig om diamanter "handplockat" just desss diamanter som ska sitta på hennes finger.

    hon har sagt att ingen pengar i världen kan ersätta det..det handlar inte för henne egentligen kanske om att diamanterna är sämre kvalité nu utan den är HELA GREJEN.

  • RufsMaja

    Det som är sjuk också är att detta är på en välkänt Guldsmed i Stockholm, inte i ngt Slum område, utan ett ställe med Gott rykte..(trodde jag)

  • RufsMaja

    Ni är snälla som kommer med råd coh självklart är vi tacksamma för all råd vi kan få.

    vi har bestämt att låta detta företag vara anonym ett tag, men på ett eller annat sätt kommer vi så småningom att berätta vilket det är, så att andra lyckliga som ska köpa/ göra om sina vigselringar, förlovningsringar inte behöver vara med om ngt såå tråkig och ledsamt..

  • RufsMaja

    jag pratade med henne idag, det lät som att hon var såå ledsen o vill bara strunta i allt, hon känner att hon inte vill bråka en massa , kanske inte bli ngt ändå...de kan bara neka säkert...

    men jag blir såå upprörd, jag vill göra ngt åt saken, hon kan ju inte bara låta dom komma undan.....!!! arrrggg

  • RufsMaja

    jag tror affären löste hela situationen för min vän bra tillslut, så hon vill inte berätta vilka de är då det kan ha varit en missförstånd eller liknande sa hon till mig.

    Inte ens jag fick reda på så mycket sen, mer än det var en butik i stan och det löste sig för dem, då det var en missförtånd enligt henne.

Svar på tråden Hjälp, vad gör man när man har blivit lurad?