• goli

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • goli

    KITKÄT!!!!!!!!!!!!! IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!! Så hemskt ledsen att jag inte skrivit innan, har haft en galen helg men lovar att jag har tänkt på dig!

    Stort stort STORT grattis till dig och Oskar! Hoppas att ni fick en fantastisk dag och en ännu mer fantastisk kväll. Nu är ni gifta! Hur gick allting? SKRIIIIIIIIV och berätta!

  • Mustikka

    KITKÄÄÄT DU ÄR FRU NU!!! Ett stort Grattis till dig och din man wow nu är ni gifta och jag kan tänka mig att det är underbart. Hoppas din heeela dag från att ha stressat på morgon till att ha festat hela kvällen med dina nära och kära varit magisk och helt fantastisk. Du får berätta mera sen när du loggar in, ser framemot det. 

    Sorry tjejer jag har haft en helt galen månad, Skolan har verkligen tagit mina krafter men har följt med er i mobilen, ni är inte glömda.  Har verkligen saknat all bröllopsplanering sjukt nog, och kan också sägav att jag ville lite glömma min mardröms catering. Har inte riktigt berättat om dem eller hur fel ingången till kyrkan blev. Men det är inget jag tar nu, först vill jag höra om hur det gick med Kitkäts fantastiska dag.

    Kan skicka ett inlägg om Mona lisa så förstår ni kanske mig lite. 

    Pagnie hur går allt för er nu som man och fru? =)

    Saknat er tjejer 

  • kitkät

    Nu är jag Oskars fru! 
    Tack för era gratulationer!

    Vår bröllopsdag var underbar, magisk och fantastisk kul! Vi har fått SÅ bra gensvar från våra gäster - både
    under bröllopet och efter bröllopet då gästerna ringt till mina föräldrar och talat om att vi har haft det bästa, finaste och mest välplanerade bröllop dom varit på! Det känns så kul att höra, efter allt slit med att planera bröllopet. Nu är det över och vi kan slappna av och börja leva som nygift par! Och om fem veckor åker vi på bröllopsresan. 

    Dagen innan bröllopet så samlade vi brudföljet och åt middag hemma hos mina föräldrar. Det blev även lite dans och sedan skiljdes vi åt, Oskar sov på hotell med sin bror och jag sov hemma hos mina föräldrar!
    Under dagen (dagen innan bröllopet) ringde dom från Panorama och berättade att Sveriges television hade ringt till dom och velat få tag på mig och Oskar. Tydligen så har någon från Sveriges television följt mig här på Bröllopstorget och dom ville vara med under vår bröllopsdag och dokumentera hela bröllopet för att ha med oss i ett program om olika kulturer som ska gå på TV. Vi tackade nej till det. Sedan ringde även prästen och berättade att dom hade ringt till kyrkan och frågat om våra kontaktuppgifter, men han gav inte ut dom! 
    Det är smickrande och kul att dom ville ha med just vårt bröllop i programmet som ska spelas in, men vi kände att vårt bröllop är privat och ingenting som vi vill visa hela Sverige!  

    På bröllopsmorgonen vaknade jag spänd, nervös och fylld av förväntan. Frisören och MUA komm tidigt på morgonen och tog sig an mig, brudtärnorna och min mamma. Jag var jättestressad och hann knappt äta något, istället knaprade jag på så många druvsockerpiller jag bara kunde!
    En timma innan vi skulle bege oss till kyrkan så kom fotograferna och tog lite bilder på mig och min familj/släkt. Vi drack champagne och det bjöds på olika sötsaker som mamma hade beställt.
    Det blev en del dans hemma och därefter följde min bror mig hemifrån. Det blev lite stressigt hemma, eftersom gästerna kom samtidigt som fotograferna och jag blev väldigt stressad av att alla stod och tittade på medan dom fotade mig. Och dessutom var jag väldigt nervös, för nu gick det upp för mig att det verkligen var sant. Jag skulle gifta mig! 




    Jag & min bror innan vi ska bege oss till vigseln: 



    Bilen vi åkte i till/från kyrkan: 


    När vi kom till kyrkan så var jag fruktansvärt nervös. Vi kom i tid men många av mina gäster var sena, så jag var tvungen att sitta kvar i bilen tills alla gäster hade kommit in i kyrkan. Inte nog med att dom var sena, många stod kvar utanför kyrkan och tog en cigg istället för att skynda sig in. Pappa fick säga till alla att skynda sig in i kyrkan. När alla var på plats så följde min pappa mig upp för trapporna, in till kyrkan. Och där stod vi i några minuter tills kyrkklockorna ringde, musiken började spela och portarna öppnades. Där framme stod min då blivande man och alla blickar riktade mot mig! Min pappa följde mig nästan fram till altaret, Oskar mötte oss vid första bänkraden och han och pappa kramades. Jag hör då min pappa säga: "Ta hand om henne, hon är min ögonsten!". Jag trodde att jag skulle bli mer känslosam och gråta under vigseln, men jag log mest. Kunde inte slita ögonen från Oskar. Vigseln var magisk och min favoritdel under hela bröllopsdagen. 
    Min bror läste ett stycke om kärlek ur Bibeln och Oskars bästa tjejkompis sjöng "Kärleksvisan" för oss i kyrkan! När vi sedan var vigda, så fick vi gå in i ett rum och vänta tills alla gäster hade gått ut och ner från kyrkan. Brudtärnorna delade ut såpbubblor till alla gäster och när vi kom ut och ställde oss högst upp på den höga trappan så kändes det som att vi ägde världen! Alla stod nedanför och väntade på oss. Vi tog emot gratulationer och sedan gick vi upp bakom kyrkan där det är utsikt över vattnet och tog bilder med våra föräldrar! 






    Efter alla gratulationer och fotografering med familjen, så åkte jag, min man och brudföljet bort till Gripsholms Slott för fotografering. Det var iskallt och jag trodde att jag skulle avlida! Men min kära svåger var så snäll så jag fick låna hans kavaj mellan tagningarna, eftersom han var varm. Haha. 
    Vi hade tur i oturen eftersom det var regn på bröllopsdagen men det var uppehåll när vi kom fram till kyrkan, när vi kom ut från kyrkan och under fotograferingen! 

    Efter fotograferingen begav vi oss till festlokalen. Chauffören försåg oss med vodka, whisky och champagne. Det var en härlig biltur med mycket glädje. 
    När vi kom till festlokalen så fick vi vänta en liten stund innan vi kunde dansa in i festlokalen. Alla stod uppställda längst entrén och musiken började spela, vi fick klartecken från personalen och skuttade in! Det var som att all världens glädje for in i min kropp! Kunde inte sluta le och att få dansa in i lokalen och möta allas glädje och musiken var något fantastiskt. 
    Därefter var det dags för varmrätten. Min pappa och svärfar höll tal och sedan var det dags för brudvalsen. Vi dansade till "Utan dina andetag". Det ni ser på bilderna är inte någon rökmaskin, det är torr is i skålar med varmt vatten som skapar "rökliknande" täcke på golvet. 



    Direkt efter brudvalsen började bandet att spela och brudföljet var redo att göra oss sällskap på dansgolvet. Alla kom upp och dansade och dansgolvet var i gungning fram till kl 03.00! 

    Klockan 24.00 var det dags att skära tårtan. All belysning stängdes ner i lokalen och det blev kolsvart. Alla underade vad som höll på att hända? Plötsligt börjar låten "Access to Paradise" att spelas och in kommer personalen med varsin "tårta" och stora tomtebloss på. Dom stod på varsin sida av oss och bildade en gång som vi fick gå igenom. Väl framme vid tårtan så började dom dra sig tillbaka och en arabisk "tårtlåt" började spelas. Och då kom brudföljet och gjorde oss sällskap. Vi skålade och matade varann av tårtan, jag och min man! 



    Efter tårtan blev det ännu mer dans. Och tyvärr så hade det blivit något missförstånd så det blev aldrig någon paus för att äta tårta, Djn och bandet avlöste varann och jag & Oskar fick aldrig smaka på tårtan! Vi dansade heeeeela kvällen. Det känns lite tråkigt nu i efterhand, även om det var kul då, eftersom vi inte fick chansen att varken njuta av maten, tårtan eller prata med våra gäster. Men alla hade superkul och vi fick som sagt jätte fin respons. Panorama skötte det galant och hade gjort allt precis som vi hade bett om! Honnörsbordet var precis som jag ville ha det och på varje bord hade dom ställt våra festhäften som vi hade gett dom! Servicen var fantastisk och många av våra gäster berättade hur bra personalen hade varit och sett till så att borden var fulla hela tiden! 

    När vi får bilderna från fotograferna så kommer jag visa er mer, dessa bilder är tagna av våra gäster (varav en av dom arbetar som fotograf). 

    Efter bröllopet åkte vi till hotellet tillsammans med ca 50 pers av våra gäster! Dagen efter åt vi frukost ihop och pratade om bröllopet. Det var jättetrevligt att få umgås lite med gästerna och prata om dagen som hade varit. 

    Omgivningen sa hela tiden till mig att vara beredd på att saker och ting skulle gå fel och att inget bröllop har varit precis som planerat. Så jag måste säga att vi är välsignade. Allt gick som planerat, ingenting gick fel egentligen, förutom som sagt att vi knappt hann sitta något under bröllopsfesten. Enda gången som vi satt var under middagen. Men det är ok! Huvudsaken är att festen som helhet blev fantastisk. 
    Många kom fram till mig under bröllopsfesten och sa att det märks att vi lagt ner mycket tid på detaljer och planering, att dom aldrig varit med om ett så välplanerat och vackert bröllop. Bara det känns fantastiskt! 

    Och nu är jag fru Nygren! Det känns så overkligt! Tänk att jag min bröllopsdag redan har varit! Det känns väldigt skönt att slippa all oro, ångest och stress inför det. Men samtidigt tråkigt att dagen är förbi. 
  • kitkät

    Idag har jag varit gift i en vecka och ingen verkar intresserad av att läsa om min stora dag. Den här tråden verkar urdöd!

  • goli

    Kitkät! Stooort grattis! Du får förlåta att jag inte har skrivit tidigare men det har varit en ritkigt stressig vecka för min del. Har varit på jobbet från 7,30 till 21 nästan varje dag och igår och idag jobbade jag 24-timmars jour... Har varit helt död tills jag loggade in här och fick se dina underbara bilder och läsa om er dag!

    Vilken vacker brud!!! KILILILILILILILIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hur känns det nu då? Har du hunnit vänja dig vid tanken på att vara fru? Jag har fortfarande inte vant mig, blir fortfarande pirrig när jag hör min man kalla mig för sin fru... hahaha!

    Vad härligt att allt gick så bra och att du fick njuta av din dag! Och tänk inte på att ni inte hann umgås med gästerna  eller äta av tårtan. Det var likadant för oss! Men det låter som att ni hade fantastiskt roligt.

    Och måste bara skriva att det är så kul att äntligen få se hur du ser ut! Jättevacker! Och din klänning var perfekt!

    Förstår att det kääns skönt att slippa all stress och oro nu. Men nu har ni er smekmånad att se fram emot. Är allt ordnat och fixat? Hur länge kommer ni att vara borta?

    Snart är alla på de här tråden gifta ju! Vad ska vi göra sen? Håller med om att tråden håller på att dö ut nu när nästan alla är "färdiga", hahaha! Kanske dags att hitta ett nytt forum? Flört Men vi har Lavelii och Viola kvar... Skrattande

    Hade ju vart spännande att följa ert bröllop på TV, hahaha! Men håller med dig om att det ändå är en privat upplevelse som man kanske inte gärna vill dela med hela Sverige!

    Vad händer nu då? När ska ni flytta in i er nya lägenhet? Hur går det med all inredning? Vi har inte gjort något alls, vi är typ på jobbet hela tiden... är ganska utmattad redan, hahaha!

  • Roro245

    Hej, har följt den här tråden ett tag och det har varit intressant att läsa!

    Jag undrar ifall det är nån som har tips på bröllopsinredare som fixar med inredning, blommor, dessertbord etc? Vi ska ha bröllopet i fest i fristående lokal och gifter oss i november nästa år. Men har jätteproblem med att hitta någon som kan ordna med inredning etc. Bröllopet kommer ske i jönköping men alla tips på "festfixare" runtom i sverige upskattas

    Tack på förhand.

  • goli

    Hej Roro! Välkommen till vår tråd! Får jag fråga var ni kommer ifrån och vad för bröllop ni ska ha? Är det orientalisk tema? Finns en tjej i Stockholm som är bröllopskoordinator. Hon heter Affi och gör ganska mycket runt bröllop. Adressen till hennes hemsida är www.persianbride.se Hoppas du kan få lite hjälp av det! Lavelii och Viola, hur går det för er med allt? Hur långt har ni kommit? Hoppas att det rullar på för er!

  • kitkät

    goli,
    Tack så hemskt mycket! Det känns underbart! Men sorgligt att jag aldrig mer kommer få bära min brudklänning! Kanske bär den hemma i smyg ibland, bara för att få känna mig så fin igen. Glad
    Jag har aldrig känt mig så vacker som jag gjorde på bröllopsdagen. Sminket blev perfekt, håret likaså och klänningen fick jag otroligt mycket komplimanger för! Kände mig som en prinsessa verkligen. 

    Om exakt en månad åker vi på bröllopsresa till Mauritius och blir borta i 22 dagar! Skönt att slippa november i Sverige.

    Vi bodde på hotell fredag - söndag efter bröllopet och sedan åkte vi hem och bodde i vår nya lägenhet för första gången. Vi har fått det mesta på plats; säng, matbord, tv-bänk men vi har ännu inte fått vår soffa som är flera veckor försenad, så vi har suttit på golvet hela veckan vilket inte känns så kul! Vi kan inte ens bjuda hem folk, vilket i försig är rätt skönt! Haha. Vi har bara varit hemma och donat, gått ut och ätit på restaurang, haft mysiga middagar hemma etc. Imorgon tänkte jag baka scones för första gången nånsin. Nu jävlar ska jag bli en tvättäkta hemmafru. 
    Kan visa bilder på vår heminredning när allt är på plats sen. Det vore kul om alla delade med sig så kan vi inspireras av varann! 

    Har ni fått bilder och bröllopsfilmen ännu? Vi väntar med spänning, längtar tills vi får se bröllopsfilmen så att vi kan återuppleva bröllopet igen. Allt känns som en dimma, jag minns knappt något från dagen typ.  
     

  • Mustikka

    Kitkät Blev så rörd av dina bilder Du såg så vacker ut en riktigt prinsessa. Fick seriöst tårar och för lyckan i dina ögon påminde om min bröllopsdag. Min man vet vem ni är han visste att jag tittade på era bilder och blev så glad (pratade med mig själv om hur fina ni var) och han frågade är det kitkät du pratar om. Visade bilderna sen och min man tycker att din Oskar ser ut som en riktigt man för att han har skägg haha, det är en komplimang min Oskar har inget och han klagar jämt stackarn. Det strålade verkligen om er. Och Vetu vi fick inte heller någon tårta för vi dansade kväääällen lång. Synd men man missade inget för lyckan var lika bra. Är jätte glad för er och nu kommer nya äventyr som gifta. Btw vi kanske ska vägleda varandra till hur man gör för att bli bästa hemmafrun. Haha hag behöver lektioner. Vi har inte fått filmen än men snart. Borde inte vi ses och ha bröllops film maraton?

Svar på tråden Orientaliskt bröllop