• goli
    Äldre 7 Oct 13:27
    1425473 visningar
    3377 svar
    3377
    1425473

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • Äldre 5 Nov 13:43

    lavelii gud vad fint ni hade det. jag längtar så tillbaka när jag ser dom här bilderna. du var ju verkligen en fantastiskt vacker brud.
    hoppas ni hade en underbar dag.

  • Äldre 6 Nov 10:06

    så tjejer då kör vi på första arbetspasset idag då efter semestern. jag mår illa nästan hela dagarna och blir andåfdd av att gå 10 meter så vi får väl se hur det här går. ni får önska mig lycka till och så får vi hoppas att jag överlever några veckor tills detta går över.

  • Äldre 6 Nov 12:09

    Detta blir sista meddelandet från mig på 23 dagar. Nu åker vi till Mauritius. Flyget går om mindre än en timme. Jag var tvungen att skicka från mobilen och säga Hejdå. Vi hörs snart igen. Har redan hunnit svepa i mig två glas vin. Gratis till vår nygifta brud. Ser framemot fler bilder från dig. Och Viola hoppas du får en underbar bröllopsdag. Ni är bäst allihop. Puss

  • Äldre 6 Nov 18:52

    Kitkät, du lär väl säkert inte se detta men hoppas att ni får en fantatstisk smekmånad. Ta vara på varje sekund!

    Lavelii, ååååååååååååååååååååååååååhhhhhhhhh säger jag bara. Vad vacker du är! Vacker klänning, vacker lokal, vackra bilder och vackert par! Återigen stort grattis till er! Längtar till att få höra om allt och alla detaljer!

    Pagnie, hahaha! Håller tummarna för att det blir tvillingar! Kanske därför du e stor redan och mår som du gör... Skrattande Vi har inte försökt länge, bara 2 månader men jag räknar med minst ett år. Längtar sååå sjuuukt mycket, både jag o maken. Men vi försöker hålla våra huvuden kalla och inte stressa, det kan ju påverka negativt. Men vi jobbar på, så att säga. Hahaha! Flört Om eller när det väl går så kommer det att bli svårt att hålla det från våra familjer. Men vi ska försöka vänta lite tills vi är säkra iaf. Åh, vad roligt att ni ska berätta under julen. Världens bästa julklapp(ar)!!!

    Viola, snart är det din tur! Hur går det med allt? Skriv och berätta om du hinner. Ser fram emot att få se dina bilder också snart!

    Mustikka, hur är det med dig? Vad händer? Hur trivs ni med livet som gifta?

  • Äldre 7 Nov 19:22
    goli skrev 2013-11-06 18:52:16 följande:
    Pagnie, hahaha! Håller tummarna för att det blir tvillingar! Kanske därför du e stor redan och mår som du gör... Skrattande Vi har inte försökt länge, bara 2 månader men jag räknar med minst ett år. Längtar sååå sjuuukt mycket, både jag o maken. Men vi försöker hålla våra huvuden kalla och inte stressa, det kan ju påverka negativt. Men vi jobbar på, så att säga. Hahaha! Flört Om eller när det väl går så kommer det att bli svårt att hålla det från våra familjer. Men vi ska försöka vänta lite tills vi är säkra iaf. Åh, vad roligt att ni ska berätta under julen. Världens bästa julklapp(ar)!!!
    haha ja nu vet vi ju dock att det bara var en men det gör absolut ingenting. ska bli så roligt att berätta för dom. ja jag förstår det. men ja jag ställde ju också in mig på att det skulle ta ett år. nu gjorde det ju inte de men det visste vi ju inte först.
    roliga var ju att vi slappnade ju av när det väl hände. vi tänkte ju pausa men ja då blev det en bebis istället. dock hade vi sex varje dag den månaden så inte så lätt att missa ägglossningen i alla fall. haha
  • Äldre 7 Nov 19:24

    här är vårt mirakel tjejer. fick se den lilla idag på ultraljud. helt underbart att se. man blir så lycklig. en liten bebis och ett fint pickande hjärta som gick så fort. var en underbar känsla och jag svävar på moln nu. beräknad 24:e juni. hoppas vi får fler bebisar i tråden snart.


  • Äldre 13 Nov 12:59

    Pagnie, vad gulligt! Vilken bra bild det blev, hahaha. Man ser ju hur han/hon posar... ;) åh vad roligt! Du måste berätta om alla reaktioner efter att ni har berättat! Hur går det för resten då? Viola, hoppas du får tid till att skriva och berätta lite. Kramar

  • Äldre 13 Nov 19:18
    goli skrev 2013-11-13 12:59:37 följande:
    Pagnie, vad gulligt! Vilken bra bild det blev, hahaha. Man ser ju hur han/hon posar... ;) åh vad roligt! Du måste berätta om alla reaktioner efter att ni har berättat! Hur går det för resten då? Viola, hoppas du får tid till att skriva och berätta lite. Kramar
    haha ja det blev en bra bild. men nästa bild ni får se kommer man se lite mer i alla fall. då har den mer armar och ben. men det blir i v.13. så om fyra veckor cirka. hoppas alla blir jätteglada. drömde inatt att min syster hade berättat för hela familjen redan. usch vad ledsen jag var.
  • Äldre 14 Nov 11:42

    Hej tjejer!!

    Pagnie: Ett litet mirakel. Så underbart att se!! Kan inte ens föreställa mig din/er lycka! Så kul att få följa din graviditet här

    Så då kommer en liten bröllopsberättelse nu x antal veckor försent haha...

    Hursomhelst, jag börjar några dagar innan bröllopet. Rättare sagt torsdagen innan bröllopet.
    Jag var väldigt lugn och sansad. Förvånansvärt lugn. Allt gick enligt planer. Bordsplaceringen var jobbig men jag tyckte ändå jag löste det på ett bra sätt. Tills jag gjorde misstaget att informera en närstående släkting om hur jag tänkt kring bordsplaceringen och denne person tyckte de lät bra osv... men så då får jag under torsdags eftermiddagen när jag håller på att få manikyr och pedikyr ett otrevligt och verkligen egoistiskt och ogenomtänkt sms av syskonet till denna närstående släkting som jag vädrat mina tankar för. Denne person hade synpunkter på varför jag "splittat" på deras familj och satt de vid två olika (NÄRLIGGANDE ÄNDÅ!!!) bord och att det inte var acceptablet och jag vet inte vad. Sedan får man samtal från modern till dessa personer som tycker detsamma och jag blir rasande och säger det ena och det andra (jag markerade men var aldrig ohövlig ändå) och lägger på luren. Sedan fortsätter detta intill sent på torsdag natten och jag får ångest. Min bror blir förbannad över deras sätt och ringer och sätter de på plats och tar över ansvaret i bordsplaceringen för jag var i upplösningstillstånd och var nära på att kontakta var och en av dem och tala om att om det inte passar de så behöver de inte komma!
    Hursomhelst, detta var den ända stress jag hade innan bröllopet. Annars flöt allting på så himla MAGISKT bra. Alltså jag förstår fortfarande inte de.
    Från ingenstans så hade Gabriella Elio tid att sminka mig, min mamma och svägerskor (så min kusin slapp och kunde fokusera sig på sig själv och på att bara vara med och njuta!), så jag var på provsmink hos henne 2 dagar innan. Klockrent! Hon är ju helt fantastiskt duktig!!!

    Anyway, på fredagen checkar jag och familjen in på hotell tillsammans med min kusin och hennes familj. Vi är hos min moster och fixar i ordning hemmet. Är tillbaka på hotellet vid 22 tiden och jag "somnar" runt 12 tiden och vaknar stup i kvarten. haha...
    Klockan 7 vaknar jag på morgonen, tar en dusch, går ner och äter frukost med mamma och kusinen.
    Klockan 8.15 ungefär kom Lorenzo och började fixa mig! Så himla nöjd med håret. Jätteduktig var han! Rekommenderar honom helt klart!! Han fixade även mamma och svägerskorna som kom kl 9 och joinade oss. Alla blev supernöjda.
    Folk kommer in och ut i hotellrummet. Moster med tårar bland annat. Vi alla andra var så lugna dock. Alla sa de när de kom in och hälsade på, att jag var så otroligt lugn. Inte alls stressad. Inte uppjagad. Inte för nervös. Bara lugn och harmonisk. Helt underbart. Totalt fokuserad och njööööt av varenda sekund. Skrattade och hade kul!
    Gabriella kom vid 11. Jag var klar 12.30. Då var det dags för påklädnad. Mamma och svägerska hjälptes oss. Och först då, när slöjan ska på så blir jag lite...inte nervös men det blev liksom på riktigt. Bara wow typ. Mamma har lyckats spela in ett videoklipp där jag säger något i stil med att detta är overkligt men nu kööör vi! haha...
    Pappa kommer in när jag är helt färdig att lämna hotellet och kan inte hålla tillbaka tårarna så han säger bara att jag är världens vackraste brud och kramar mig och lämnar rummet. Brorsan, min finaste mest underbara skatt, tillsammans med min svägerska hjälper mig ner till bilen så att vi kan åka för att fotograferas.
    Det har regnat under dagen men slutat men jag ville ändå inte fotograferas i någon park eftersom det säkerligen fortfarande var blött gräs. Så stadshuset blev det. Och så sprack det upp och vi fick lite sol.
    Min dåvarande fästman kom från sitt håll med min svåger. Jag kan inte ens minnas våra första ord till varandra haha... blickarna sa allt. Hans leende bara sprack upp när han såg mig och mitt likadant. Han var så stilig och jag, enligt honom, världens vackraste. Ingen av oss var närvösa. Allt var så naturligt. Även de mest onaturliga poserna vid fotograferingen till och med haha... hade inte många sådana dock.

    Efter 2 timmars fotografering åkte vi våra separata vägar igen. Han hem till sin familj och jag till min moster. Där jag möts av min absoluta favorit kusin (som skulle sminkat mig), min wingwoman/partner in crime, som öppnar dörren och får ur sig "meh..nej...alltså, nej...men herregud... förlåt alltså nej jag klarar inte detta...!" Trots att hon sett mig i brudklänningen flera gånger förut... Möttes även av kusindottern som tittar och säger "men vilken stooooor klänning du har!! Iiiihhhh MAMMAAAA HON HAR DIAMANTER PÅ SINA SKOR!!!!" hahaha... älskar barn!!! 6 år. Helt underbart.

    Iaf... filmteamet kom dit efter 1 timme så jag han äta lite osv. I samband med att de kom så kom hela tjocka släkten. Först var det fotografering med bara mig och sedan släkten. Varje familj etc för sig.
    Och sen klockan 17.00 då hör man davul o zurna utanför dörren och fästmannens familj stormar in och tar över haha... Magiskt! Så mycket lycka, glädje, dans och glädjerop. En hel del tårar och när det var dags att lämna huset så fick jag verkligen anstränga mig för att inte titta tillbaka på min mamma när brorsan förde mig ut ur hemmet för då hade jag brakat ihop. Jag hade bestämt mig tidigt att jag ska INTE gråta under denna dag!!

    Hursomhelst, på väg till kyrkan i Rolls Roycen, med bror, brudnäbb och svägerska, så går allt bra. Vi snackar och skrattar och min älskade lilla brudnäbb är mer nervös än någon. Tog sin roll på absolut största allvar!
    Mitt i allt kommer jag på att jag glömt ge floristen mina ringar, så att han kan fästa de på ringkudden...men det ordnade sig. Hade ju ringarna med mig. Men skulle ju ha gett dem till maken vid fotograferingen så han kunde ge de til floristen. Iaf...som de syrianer man är så blir ju vigseln 15 min försenad. Inte pga mig dock. Men mina föräldrar och min andra svägerska fastnade i trafiken.
    Och i den väntan får jag en panik för jag känner helt plötsligt att nej för fan jag måste på toa hahaha!!! Trots att jag gått hemma duktigt och fint!
    Så min bror ringer festarrangören, som får utrymma entren och stänga alla dörrar så att jag kan smyga in på toa innan vigseln och tills jag var klar hade alla anlänt och nu var brodern min (som skulle föra fram mig) mer nervös än någon annan. Älskade bror! Jag var fortfarande cool lugn. Bara lite orolig att jag skulle snubbla på klänningen som plötsligt kändes för lång. Men det gick bra.
    Vigseln var vacker och musiken vi valt har alla gett komplimanger för. Vackra melodier. När vigseln var klar så gick vi ut och smög in igen för att ta foto med våra familjer. Sedan ut till bilen och så bara andas. Tillsammans. At last! Första kommentaren från maken: "Baby! VI ÄR GIFTA!!!!" och sedan åkte vi runt, pratade om tiden. Vår tid tillsammans, tiden vi planerat bröllop. allt som hänt under tiden. Drack champagne och bara njöt av lugnet. <3

    Sedan kl 21 var det dags att göra entre. Josef Özer (sångaren) och en i bandet mötte oss vid entren. De skulle spela in oss med davul o zurna. Josef säger "Vilken fantastiskt vacker klänning du har!" Jag tacka och skoja om hur många brudar han säger det till haha... Han skratta och sa "Ska vara helt ärlig med att det är första gången någonsin men jag ser det på ett annat sätt nu ju när man är i branschen! hehe"
    Han och hans bröder har öppnat en festklänningsbutik för någon vecka sedan.
    Iaf... de börjar spela...dörrarna öppnas och därinne är ett hav av människor som klappar och dansar och den stunden glömmer jag aldrig. Vilket lyckorus! Min bror står längst fram tillsammans med mina svågrar och svägerskor och föräldrar. Alla är så glada och lyckliga och vi kommer in till dansgolvet och Josef ger järnet från scenen och festen är igång! Min kristallkrona är på plats fint i taket, alla bordsarrangemang var fantastiska. Alla våra vänner från utlandet ger järnet, mina kollegor från jobbet är uppe och dansar. Det var helt magiskt!!
    Vår låt var helt enkelt vår <3 och perfekt!

    Man hann knappt äta. Vi dansade hela kvällen. Josef gick verligen all in som han lovat och vi önskat. Han spela så mkt att vi till och med tittade på varandra och sa "ska han inte ta paus nu så vi kan sitta ner lite haha". Man ville ju inte lämna dansgolvet alls!!
    Afram var där under kvällen, och räddad mina klänning som hade fått lite fläckar från fotograferingen med någon mirakelspray haha... Måste få tag i den. Lite spray på fläcken och sedan var fläcken borta.
    Våra bartenders fick mkt att göra från de att portarna öppnades, trots att vi egentligen skrivit på menyerna att baren öppnar 22.30. Men de spexade och alla tyckte de var super. Kollegorna pratar fortfarande om maten, stämningen, den medryckande musiken, generositeten och de duktiga killarna i baren
    Har hittills bara fått positiva reaktioner från alla jag pratat med. Alla videosnuttar upp på facebook från massa olika människor med kommentarerna "livets kväll" / "BÄSTA bröllopet" etc från de mest otippade människorna dessutom gör en väldigt glad. För jag och maken var helt överrumplade över hur otroligt perfekt allt var! Precis allt! Afram var så otroligt professionell hela vägen, till och med på bröllopsdagen skickade han sms med att allt var under kontroll, njut av dagen etc och sedan en bild på blomarrangemanget för att hinna ändra om det inte var som jag tänkt mig.
    Allt var exakt som vi önskat oss. Maten var underbar. Dessertbordet otroligt vackert. Borden i lokalen var precis som vi bestämt. Blommorna var underbara. Servicepersonalen var otroligt proffsiga. Folk fick det de ville. Vi hade sagt att ingen får nekas något. Och Afram uppfyllde alla våra önskningar och mer därtill. Han fixade även sånt som vi inte räknat med att folk kanske frågar efter. Men ingen saknade något. Jag fick komplimanger hela kvällen. Väldigt mkt för klänningen. Den var så perfekt! Och min man var så otroligt stilig i sin kostym!!!

    Våra familjer var så otroligt nöjda också och det är viktigast för oss. Min svärfar ringer fortf ibland bara för att säga att vi gjort ett bra jobb i planeringen till bröllopet. Likaså mina föräldrar. Ingen av de var ju involverade. Vi rådfrågade inte någon osv...(förutom er här haha). Så när alla kom in i lokalen så visste ju ingen va de kunde vänta sig. Precis som vi ville också. Och alla blev hänförda

    Det var lite om vår dag... och nu är vardagen igång. Och jag längtar varenda dag jag är på jobb att få komma hem till vårt fina hem, till min fina man och bara få vara en liten familj. Laga mat, mysa, till och med städa ser jag fram emot hahaha...
    Barn längtar vi efter men vi väntar nog till smekmånaden som vi får skjuta på ju. I Februari åker vi iväg i 20 dagar ca till Aruba och New York. Vi ska boka biljetterna till helgen. Ska bli underbart. Så även om man vill börja bebisverkstaden NU så väntar vi lite...

    Om två veckor är vi bjudna på bröllop...första bröllopet som gift par. Det ser vi fram emot nu

    Det var min story tjejer. Lite sen som sagt, men bättre sent än aldrig typ
    Kram på er.

  • Äldre 14 Nov 13:21

    tack så mycket Lavelii. Jo det är mycket lycka men samtidigt mycket oro. vill bara komma fram till jul och se det lilla miraklet en gång till på ultraljud efter v.12. då kan jag nog slappna av tror jag.

    grattis än en gång till eran dag. verkar som ni hade en jättebra dag ni också. men tomt blir det nu det lovar jag ;)

Svar på tråden Orientaliskt bröllop