• goli

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • Lavelii

    Nu är fästmannen hemma (var utomlands på en väns bröllop) och ordningen är återställd haha... Känner mig inte fullt lika stressad nu och nära och kära har kommit med lösningar som gör att jag inte behöver bli gråhårig iaf nu när det är ca 8 veckor kvar.
    Och min kära bror kommer upp och hjälper till om någon vecka! Saknat honom!!!

    Tack Goli! Det är ju verkligen så. Här kan man ventilera allt Och jag håller med dig, det tillhör lite att få utlopp. Efteråt känner man sig alltid (iaf för min del) starkare och har ny energi. Så nu är det bara att köra!
    Och ja, nej jag kände inte att hon hade koll alls. Jag ser minst 5 år äldre ut på bilderna efter hennes provsmink, och folk har svårt att tro på när jag säger att jag fyller 30.

    Har fått min vilja igenom att ha orkideer som majoritet på blomarrangemangen. Mer eller mindre alla andra typer av blommor ingår i "obegränsad" mängd men av orkideer så "ingår" Egentligen inte mer än någon kvist (1-2) på varje arrangemang men jag vill ha mer. Får eventuellt betala en slant extra fast Afram var väldigt tillmötesgående så jag hoppas dekoratören gör som jag säger. Det tror jag han gör också, iaf om Afram backar upp mig. Annars sa fästmannen igår att om jag verkligen vill ha det så betalar vi extra så att vi får det.
    Världens bästa!!

    Sist vi var hos Afram så visade han det arrangemang du ska ha Kitkät, med vaserna i olika höjder och sa att jag kunde få det ju med orkideer i. Men jag har ju fastnat vid kandelabrar.
    Har bilder på mobilen över hur jag vill ha det. Hittade det igår. Får lägga in de senare.


    Håller med Goli, det var jättefint med fontänen Kitkät!! Det kommer bli hur fint som helst

    Har äntligen hittat skor till fästmannen också och om 3 veckor ska jag iväg med svågrarna och ringbäraren för att prova ut smoking till dem. Min klänning behöver jag inte prova igen förrän i oktober. Den 21a ska jag provsminka igen (kusinen som gör det ju så det är mest bara för att bestämma färger osv hon har sminkat mitt tidigare flera gånger).

    Har beställt massa smått och gott från Calligraphen som vi ska lägga upp på brickor i hemmet innan kyrkan...det är inte helt sunt det här faktiskt. Kände det när jag klickade hem ytterligare en favourbox bara för att ha variation (har redan 2 olika)... :-/ (vi kommer inte ge ut några i lokalen...utan de som passerar i hemmet innan kyrkan får ta det dem vill ha typ).

    Och gällande OSA. Ingen har hittills hört av sig FÖRUTOM våra vänner och kollegor (alltså icke-syrianer). haha... Så typiskt. Men det är ju tid kvar och alla inbjudningar är faktiskt inte ute än. Mina kollegor är ju världens bästa. De blev så chockade av att bli bjudna, men de har ju varit mer engagerade i vårt bröllop än många andra sedan jag började planera i januari. Så nu har alla bett om att jag ska skicka ut inspo bilder till dem så de vet vad de ska leta efter för klänningar osv. De köper inte att jag säger; "valfri lite festligare klänning". Icke! Så mkt koll har de att de vet att ingen kommer med någon lätt sommarklänning.
    Ska bli så himla kul!!!!

    Ja som ni kanske märker så är jag betydligt mer positiv idag

    Kitkät, kan inte du visa ditt hårsmycke som du köpt? Förresten när ska du på nästa provuppsättning?

  • kitkät

    Ja... nu börjar det verkligen närma sig för mig! 
    Det sista vi har planerat nu, som vi ska avklara nästa vecka i Stockholm är: möte med Panorama igen, möte med Oscarsfoto, träffa floristen och göra en sista avstämning av brud- och tärnbuketterna, träffa MUA igen för konsultation, träffa prästen och ha vigselsamtal samt gå igenom vigseln, träffa live-bandet samt  åka till brudbutiken och hämta min slöja! Det är mycket som vi ska avklara på tre dagar. Men det ska gå! :)

    Nu har jag beställt paraply, ballerinaskor och hårsmycke. Det blir dessa:



    Det står att paraplyt ska vara "ivory", men den ser väldigt vit ut om man t ex jämför med skorna nedan som också är ivory. 



    Blomman på skorna ska klippas bort! Hoppas det går, för skorna är jättefina i övrigt tycker jag! Dom går ju i samma modell som mina högklackade skor. 



    Men utan vita pärlor, som det är på bilden! 

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Visst är fontänen fin?
    Det kommer bli jättebra och jag är väldigt nöjd med dom dekorationer som vi har kommit fram till! 
    Det jag är osäker på, som jag skrev i förra inlägget och tänkte att ni skulle hjälpa till med (men ingen svarade på det) är väggen bakom honnörsbordet. Kan inte bestämma mig! 

    Och så har vi bestämt  att vi ska ha en sådan servettvikning på varje tallrik, men i mörkbrunt istället för vitt. Även stolsrosetterna kommer vara mörkbruna! Jag älskar att dom har fyrkantiga tallrikar! Det ser mer exklusivt ut! :) 



    Lavelii, vad ska du ha för blommor i lokalen förutom orkideer? 
    Vi kör på bara rosor och nejlikor. 

  • kitkät

    Föresten Lavelii, 
    Kan du inte visa vad du beställt på Calligraphen?

    goli,
    Jag har faktiskt väldigt svårt att tro att jag kommer sakna planeringstiden just nu. Det känns bara som en tung börda och som en sten i mitt hjärta typ. Jag vill bara att det ska vara över nu! Men jag kommer nog längta tillbaka till bröllopet och som du skrev, inte vilja att det ska ta slut! Det kommer nog kännas tomt när bröllopet är över, att den dagen man längtat till hela sitt liv nu är över, men samtidigt kommer det bli skönt att bli människa och börja leva igen och inte bara andas bröllopsplanering.  

  • Lavelii

    www.romance.se/index.aspx&Lang=sweden&PId=1018325&tagval=party_table_boxes&menuIdx=4

    www.romance.se/index.aspx&Lang=sweden&PId=1117207&tagval=party_table_boxes&menuIdx=4

    www.romance.se/index.aspx&Lang=sweden&PId=1183891&tagval=party_table_boxes&menuIdx=4

    www.romance.se/index.aspx&Lang=sweden&PId=1013829&tagval=party_table_ribbons&menuIdx=4 fast med guldtryck och binda på boxarna ovan.

    Sen ska jag köpa mandlar, och chokladplattor och fylla med, plus praliner (tror jag). Känner att denna bit gick lite för långt...men jag tyckte om de och kunde inte bestämma mig för enbart en sort. Dessutom så ska jag ju inte ha en till varje av de 350-400 personerna så då gick jag bananas och tyckte att jag kunde beställa tre sorter. Kanske inte behöver beställa lika mycket sötsaker från Södertälje då förvisso.

    balunz.se/product.html/harkam---sparkly-rose-silver Detta hårsmycke har jag köpt. Älskar den! Kitkät,
    Angående dekorationen bakom honnörsbordet så är jag också lite förvirrad i det. Ingen aning faktiskt hur jag vill ha det. Att bara ha kandelabrar där känns lite tråkigt. Afram visade en bild på en dekoration där de hade placerat glasskivor i olika höjder, som en trappa ungefär (om ni förstår hur jag menar?) som det sedan var fullt med blockljus i olika höjder på...det såg mysigt ut. Så kanske något sådant för vår del... Men inte alls säkert!



     
  • Lavelii

    Oj, råkade trycka på posta inlägget för snabbt... Bilder jag bifogade är ungefär så jag vill ha framsidan. Inte med rosa blommor dock, och mer rosor inblandat.

  • Lavelii

    Men Kitkät, jag tycker absolut du kan ha bakgrunden som på bilden du länkade till. Enkelt och stilrent! Det är så vi ska ha fast då eventuellt med de glasskivorna. Har ingen bild att visa än på det dock...får ta de nästa gång jag träffar Afram. 

    Så här tänkte jag att kandelabrarna skulle se ut fast med blockljus. Både de på bordet och de stora i kyrkan och vid ingången i lokalen. Dock ska de va lite mer orkideer i själva buketten och inte det rosa och sedan rosor och kallor... Sen kanske fylla ut med någon annan blomma om floristen tycker det behövs.


  • kitkät

    Fint hårsmycke! Jag har sett den förut, gillar den men tyckte att den var för stor. Jag vill ha hårsmycket på sidan och då skulle det inte bli snyggt med så stort hårsmycke! 
    Har du köpt ballerinaskor ännu? 
    Jag fick hem paraplyt jag beställt idag. Den är helt perfekt i storlek och färg. Färgen är ivory, inte alls så vit som på bilden, vilket är bra!

    Det är svårt tycker jag med honnörsbordet. Jag har sagt att jag inte vill ha varken blommor eller kandelaber i bakgrunden. Jag vill ha det cleant och simpelt. Vi får se hur det blir till slut. Ska fundera lite på det! 

    Jag vet vad du menar med bordsskivor i bakgrunden med ljuslyktor på. Det är fint faktiskt! Och annorlunda dessutom. Kör på det om du gillar det! 

  • Lavelii

    Ja, jag trodde också den skulle vara för stor. Speciellt eftersom jag är så tunnhårig. Men med löshår så blir det mer volym typ och den satt superfint i sidan. Tänker också ha den så

    Jag har köpt ballerina. La upp en bild på dem för länge sen. Hade ju ångest över att köpa vita ballerina, men hittade ett par i Tyskland från Aldo som jag faktiskt inte mår dåligt av att se haha...och kan tänka mig bära de sen också. Inget speciellt alls med dem. Dem är inte kritvita, mer ivory och sedan är det en väldigt nätt knuten roset framtill med en liten gulddetalj som hänger.

    Tyckte dina var jättesöta och jag hade nog också försökt få bort rosen. Fint att de följer samma stil som dina klackar Det gör inte mina. Min klackskor är egentligen inte några jag dör för så att säga. Jag tänkte mest praktiskt med dem, att de skulle hålla fast foten helt. Kan försöka lägga upp bilder senare igen

    Vad bra att du tyckte om paraplyet. Jag är ju mer och mer övertygad om att det kommer regna på vår dag haha... Har fortf inte hittat någon jag är helt nöjd med dock. Finns tid

  • Lavelii
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151685384655320.1073741825.332535665319&type=3#!/photo.php?fbid=10151685386985320&set=a.10151685384655320.1073741825.332535665319&type=3&theater

    Så här tänker jag mig vår dukning och snart hänger där en pampig kristallkrona i mitten!! Kommer bli så bra!
    Deras linneservetter är så himla fina. Med diskreta, klassiska detaljer på. De ser väldigt lyxiga ut!

    Var i lokalen för två veckor sedan och kollade medan de jobbade. Har stort kontrollbehov av att bland annat se hur de jobbar i köket... haha... Det måste vara rent liksom!! Blev verkligen imponerad över deras samarbete oh hur cleant det var. De var så himla många kockar och massa i servicen och Afram lägger ju fan märke till allt och är så himla noga med detaljer. Känns verkligen jättebra!

    Dock sa Afram till mig att vin inte går åt så himla mkt. Att det egentligen är onödigt att köra; rosé, vitt och rött. Att det i så fall räcker med vitt och rosé tex och inte så överdrivet mkt flaskor. Men jag känner väl lite tvärtom, alla dricker vin och folk ska ha valmöjligheten att välja det vin de vill ha. Och sedan dessutom ett dessertvin.

    Hur har ni gjort?
    Hur många flaskor av vodka t ex har ni köpt? Blev mkt över Pagnie och Goli?
    Afram sa ca 60-65 flaskor vodka MAX...?
Svar på tråden Orientaliskt bröllop