• goli

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • goli

    Hahaha, du får spamma anytime, Mandis! Speciellt med såna bilder, herregud! Skrattande En fråga om Ubud, låg det nära stranden?

  • Mandis

    Goli, det var så lite så..hoppas att du har nytta av tipsen...blir nästan lite avundsjuk på att ni ska åka dit ;)! Monkey forest glömde jag ju såklart att nämna, det ligger i Ubud så dit måste ni gå, jag älskar ju apor..även om aporna där var väldigt fräcka och snodde saker dom kom åt haha.


    Ja det är verkligen tur att vi har våra killar som orkar lyssna på allt och inget =)! Kommer nog ur svackan snart...just nu längtar jag mest till semester..som vanligt haha. Hoppas allt går bra för dig och att du kämpar på sista biten med plugg..snart är du fri =)!

  • Mandis

    Oups såg inte din fråga, Ubud ligger i mitten av Bali så det finns inte några stränder men däremot mysiga butiker, vackra risfält och konstgallerier. Man behöver ju inte bo där utan det är lätt att åka på dagsutflykter dit..men jag gillade verkligen Ubud och tyckte det var värt att bo där. Vårt hotell hade ju en fin pool så man kunde sola och bada ändå =)!


    Vilka områden funderar ni på att bo på?

  • goli

    haha, ja vi har hört talas om de tjyvaktiga aporna, min fästman hälsar att han planerar att sno bananer från aporna!

    Tack så mycket, det är inte så mycket kvar som tur är. Känns konstigt att det efter 6 år snart är över. Lite surrealistisk känsla...

    Hahaha, jag kommer nog också vara en sån som räknar dagarna till nästa semester hela tiden. Hoppas att du inte har långt kvar tills dess... och nu när ni redan har varit på Bali så har ni ju fler ställen att utforska. Har hört att Maldiverna är det perfekta stället för att bara slappa med sol, bad och god mat. Kanske något för er?

  • goli

    Vi har inte riktigt bestämt vart vi ska bo men vi vill gärna uppleva så mycket som möjligt utan att det blir stressigt. Har kirurgitenta på onsdag och efter det ska vi sitta och boka hotell. Tack så hemskt mycket för dina tips igen, det kommer vara till stor hjälp när vi ska boka! Och lycka till på jobbet!

  • Pagnie
    Mandis skrev 2013-04-14 16:15:53 följande:

    Pagnie, ja du har rätt..det är ju alla dom negativa personerna som förstör...man får försöka bortse från dom och fokusera på det man är där för. Vad skönt att det verkar ha löst sig i alla fall!! Själv är jag inne i en jobbsvacka just nu...men förhoppningsvis blir det bättre snart, tills dess får min kära man höra mig klaga varje dag tyvärr..kan ju inte ta ut det på jobbet så det får bli hemma haha.


    Förresten är lekamattan du har gjort superfin, va duktig du är =)!


    ja det är jätteskönt att det äntligen har rett upp sig. känns jättebra äntligen. även fast det finns vissa människor som fortfarande retar gallfeber på mig.
    Tack så mycket. den är inte helt klar men snart så. ;)
  • Mustikka

    Mandis vilka härliga bilder du har :) tack för tipsen det du skrev innan gjorde att jag fick fjärilar i magen det är precis en sån resa jag vill ha. Ska visa den för fästmannen. Vi vet ännu inte vaet vi ska det beror lite på ekonomin efter bröllopet men vi har Thailand i tankarna nen bali verkar så himla mysigt också. Kommer bli svårt att välja något, man vill ju åka överallt haha. Ska sätta mig ner idag och leta smekmånad.

  • goli

    Mustikka, jag röstar på Bali hahaha! Men så är jag väldigt subjektiv också! Tycker Bali blir perfekt för en smekmånad! När hade ni tänkt åka? Det kan ju också vara en avgörande grej. Hörde att augusti månad är perfekt för Bali. Om ni väljer thailand så kolla att det är bra väder. Har inte koll på när det är bäst att åka, det är ju alltid varmt där men det kan vara väldigt mulet också! Finns säkert många här på BT som har varit i Thailand, kanske kan fråga dem?

  • kitkät

    Oh, jag känner mig som en riktig bridezilla just nu. 
    Jag lyckas inte få till rätt nyans på tärnklänningarna! Jag har hittat en nyans som jag gillar, men det står att tyget är "shiny", så jag är orolig att klänningarna kommer se för glansiga ut!

    Och så har jag hittat en färg på en av deras färgkartor, men det är svårt att avgöra om det är rätt nyans eller inte. Jag vill ju gärna se en klänning som är sydd i den nyansen för att kunna avgöra. 

    Färgnummer 28, vad tror ni om den? Ser det ut att vara i färgen aprikos?



     
  • kitkät

    Mustikka,
    Förlåt, jag kom på att jag inte har skrivit något om ditt släktproblem som du tog upp här! Du fick så bra råd av tjejerna tycker jag. Men låt ingenting få förstöra din stora dag. Och vill dom inte vara på din bröllopsdag, så vill du antagligen inte ens ha med dom! Jag förstår om din pappa känner sig besviken, men försök att inte göra så stor sak av det så det inte blir släktbråk precis innan ditt bröllop, det är inte heller så kul! Då kanske folk börjar välja sida och det slutar med att fler väljer bort ditt bröllop! 
    Men som goli gav dig råd om; du kan ju alltid ringa till din faster (eller hennes barn om ni har bra kontakt) och fråga hur det kommer sig att dom väljer bort ditt bröllop?
    Hoppas det löser sig och oavsett så är jag säker på att du kommer vara lycklig på ditt bröllop, med eller utan dom!  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop