SofiaMagdalena skrev 2012-11-19 16:49:24 följande:
Hej hej!
Vi har gjort en helomvändning från borlig vigsel till kyrkovigsel. Skall träffa en präst i december och prata lite om hur man kan göra. Skall bli spännande.
Hur kommer ni andra gör med maten?
Vi skall laga det mest själva men funderar på hur man gör med serveringen och uppläggningen av maten. Vi har inte råd att anställa massor med personal. Tips!?
Kram!
Det beror på hur ni vill ha det med maten. Vill ni till en början ha en buffé eller vill ni ha maten serverad?
Om ni vill ha en buffé så behöver ni ju inte tänka på det där med att ha personal som serverar er maten, utan då är det ju självbekänning. Vill ni däremot ha personal som serverar er maten, kan ni ju alltid involvera folk ni känner. Mina föräldrar hade tex på deras gemensamma 60 års fest sina lite äldre barn barn som hjälpte till med servering och upplägget av maten på borden. De fick en liten peng som tack för hjälpen (tror att det var någonstans mellan 500 - 1000 kr), behöver ju inte gälla pengar men du förstår nog principen. De tyckte att det var jätte kul att bli engagerade i festen.
Vidare så på min m2b:s brors bröllopsfest hade han sin lillebror och kusin som fick bemanna baren. Det går att lösa på ett billigt sätt om ni involverar människor ni känner.
Själva så har vi personal som både gör och serverar maten. Lokalen var gratis, men då man bokar lokalen måste man köpa mat och dryck av dem (3 rätters kuvert). Givetvis så har vi provsmakat maten och den var gudomlig. Vidare så har vi läst en hel del recensioner, både härt på BT men även på andra ställen, och det har inte varit några som helt klagomål på varken maten eller serveringen.
Vi hade också tänkt ha en borglig vigsel då vi inte är så kyrkliga av oss. Men då vi hittade en kyrka som kändes helt rätt valde vi att ha kyrkligt, + att det även skulle bli billigare, då kyrkan är gratis, medan vi hade behövt betala vigselförrättaren en eventuell resersättning samt att där vi hade tänkt ha den borgliga vigsel tog ut en ganska så dyr avgift.