sacki79 skrev 2011-01-23 12:22:03 följande:
Det går hur bra som helst att stapla tårtorna med våran mousse vi använder här. Gör du bara en riktig mousse så går det hur bra som helst. Jag har gjort många sådana utan att de har stutsat som du säger. Jag använder 1-3 gel blad (beroende på vad det är för mousse) per 15 bitars.
Ja varför skulle det vara omöjligt.. Jag får inte heller till det sacki79... Så där är vi överens
"Ingenting är omöjligt, det tar bara lite längre tid" sa en lärare till mig en gång i tiden. Och det stämmer ju.
Jag har även lyckats (tja den blev ju lite pösig och sned då, men den höll) med en moussetårta som var lös "svensk" mousse som någon beskrev det ovan.
Om jag bara hade gjort en tjockare botten som hade klarat att hålla de grillpinnar jag använde då, eller använt dom tjockare "plaströr" som jag använder i dag, så hade tårtan gott och väl klarat 4 våningar... Nu blev det bara 3 våningar tårta på buffén och den 4.e sparade vi som reserv ifall de andra inte räckte...
Om man absolut vill använda en tårtställning som har långt mellan våningarna, så gör högre tårtor då och fyll ut glappen med tårta...
Det är inte omöjligt det heller... ett extra lager mousse? Det är det väl ingen som säger nej till ;)
Jag är övertygad om att trådskaparen får sin tårta precis som hon vill ha den