Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Bröllopstårta "amerikansk".....

    Det är inte svårt att göra sådana "amerikanska" bröllopstårtor själv.
    Jag har gjort 3 till olika bröllop. Enda gången det blev problem var när dom ville ha en väldigt lös fyllning i sin tårta.
    Det är ju inte en tårtställning man använder, utan man staplar dom på varandra med hjälp av något som heter dowelrods. Typ pvc-rör med en diameter på 2 cm (måste ju självklart vara avsett för att bruka i mat, annars kan man bli sjuk).
    Jag handlar på www.tartdecor.se eller www.kakburken.se och www.dekoreramera.se
    Ett tips om du gör tårtan själv är att köpa deras mousser och använda som fyllning. Då blir tårtan "skär-fast" och håller för rätt stor tyngd. Speciellt med hjälp av dessa "rör" som man trycker ner i tårtan som håller upp våningen ovanför (om du förstår hur jag menar).
    Man måste också ha tårtbrickor av papp emellan så det liksom finns en "stopp" som gör att den övre tårtan inte bara sjunker ner.

    Allt sånt finns på dessa sidor ovan.
    Och vill du se mina tårtor så hittar du dom flesta på trickytrixie.cybersite.se

    Lycka till :)

  • Chicita

    Bästa tipset jag kan ge dig är nog att ta kontakt med exempelvis www.tartdecor.se (Kungälv tror jag)
    Dom arrangerar ju tårttävlingar och utställningar och har kurser. Så dom kanske känner till någon i dina trakter...

  • Chicita
    Farmall skrev 2011-01-23 09:27:55 följande:
    Synd att du bor så långt bort chicita.
    Ja det är ju en bit emellan... Men du kan säkert få kontakt med någon annan "tårtamatör" via de som säljer produkter för tårtbakning.
    Jag trodde jag var ensam här i stan, men nu har jag hittat 4 st till som håller på. Alla har vi ju våra egna stilar och kunskapsnivåer. Men det är mer som bakar tårtor enligt amerikansk modell än vad man tror...

    Lycka till i ditt sökande.
    Om inte annat så be en släkting baka?
    Det är mycket lättare än man tror. Många blommor kan man göra med utstickare, samma med dekorband och liknande.
    Små medel kan ge en helt unik och vacker tårta...
  • Chicita
    sacki79 skrev 2011-01-23 12:22:03 följande:
    Det går hur bra som helst att stapla tårtorna med våran mousse vi använder här. Gör du bara en riktig mousse så går det hur bra som helst. Jag har gjort många sådana utan att de har stutsat som du säger. Jag använder 1-3 gel blad (beroende på vad det är för mousse) per 15 bitars.
    Ja varför skulle det vara omöjligt.. Jag får inte heller till det sacki79... Så där är vi överens Glad
    "Ingenting är omöjligt, det tar bara lite längre tid" sa en lärare till mig en gång i tiden. Och det stämmer ju.

    Jag har även lyckats (tja den blev ju lite pösig och sned då, men den höll) med en moussetårta som var lös "svensk" mousse som någon beskrev det ovan.
    Om jag bara hade gjort en tjockare botten som hade klarat att hålla de grillpinnar jag använde då, eller använt dom tjockare "plaströr" som jag använder i dag, så hade tårtan gott och väl klarat 4 våningar... Nu blev det bara 3 våningar tårta på buffén och den 4.e sparade vi som reserv ifall de andra inte räckte...

    Om man absolut vill använda en tårtställning som har långt mellan våningarna, så gör högre tårtor då och fyll ut glappen med tårta...
    Det är inte omöjligt det heller... ett extra lager mousse? Det är det väl ingen som säger nej till ;)

    Jag är övertygad om att trådskaparen får sin tårta precis som hon vill ha den Glad
  • Chicita

    Som jag sagt innan... Kolla med de som säljer saker för tårtdekorering.
    Många av dom har forum som man får ladda upp bilder i + att dom säkert har koll på vart deras kunder bor.
    Även om inte DOM lämnar ut uppgifter så kan dom ju vidarebefodra en förfrågan säkerligen...

    Om du inte vill baka tårtan själv pga skrocket angående olycka, så skulle jag ha bett någon i min omgivning att baka den (efter dina direktiv Flört)
    Det är ju inte superavancerat som sagt. Och om ni dekorerar med sidenband och färska blommor så krävs det ju ingen expert för den biten heller...

  • Chicita
    Farmall skrev 2011-01-25 11:08:16 följande:
    Ja det kansker de kan, ska kolla upp det. Tack!
    Junibrud skrev 2011-01-24 12:53:13 följande:
    Vi väntar också på svar från vår konditor om de skulle kunna göra en amerikansk tårta. Vi har hittat väldigt fina tårtor men vi får hoppas att de kan göras här. Titta gärna in på min blog så finns olika fantastiska design

    eros2011psyche.wordpress.com/

    Lycka till  
    Fina bilder, men jag vet precis hur jag vill att min ska se ut.

    Jag har fått kontakt med en konditor här och ska träffa honom på måndag. Får se hur han säger då...hoppas hoppas!
    Lycka till. Jag håller tummarna för dig :)
  • Chicita
    mun85 skrev 2014-02-27 21:49:06 följande:
    Farmall skrev 2011-01-23 08:28:51 följande:Nu förstår ni nog inte. Jag vill ha en svensk tårta med sockerkakstårtbotten och mousse men jag vill bygga upp den som en amerikansk alltså på varandra. Jag har ju bakat våningstårtor själv och vet att det går, men vill ha tag på någon här i närheten som jag kan beställa ifrån eftersom jag inte vill göra den själv.Jag har exakt samma problem =/ Jag bakar tårtor själv också, men jag vill ju inte göra min egna bröllopstårta. Jag bor dock i Uppsala så jag tror inte vi bor i samma område. Om du hittar något dock så blir jag glad om du hör av dig =) Jag gör detsamma.
    Tråden är från 2011
    Jag hoppas att TS har hittat någon och fått tag i sin tårta...

    I uppsala fanns en tjej som bakade tårtor förut har jag för mig.
    Men jag är inte säker på om hon la ner eller inte...

    Puffa på mig i morgon när jag är piggare så ska jag leta lite och se om jag kan hitta henne åt dig
     
  • Chicita
    mun85 skrev 2014-03-05 17:30:19 följande:
    Ojsan :) Det är så lätt att ramla in på gamla trådar. Tack för info Chicita! 
    Jag har faktiskt sen 2 dagar sedan tillbaka äntligen hittat någon som kan göra min tårta! En nypa socker i Stockholm. Vi ska på smakprov nästa lördag. :) 
    Härligt Glad
    Lycka till
  • Chicita
    lindalos skrev 2014-04-06 21:29:18 följande:
    Tråden är fortfarande från 2011... (står både 2 och 3 inlägg upp från ditt ;) 
    Så jag hoppas verkligen att den som startade tråden är nöjd med sitt val och tårtan är uppäten sen ett par år tillbaka ;) 
     
Svar på tråden Bröllopstårta "amerikansk".....