Inlägg från: sacki79 |Visa alla inlägg
  • sacki79

    Bröllopstårta "amerikansk".....

    Jag rekomenderar att du gör egna mousser att fylla tårtan med då jag tycker att de på pulver som hemsidorna ovan säljer smakar lite "mesigt". Du behöver heller inte nödvändigtvis använda dig av dowel-rods när du bygger din tårta utan kan likagärna köpa vanliga grillpinnar men stoppa i så fall i en pinne extra eller 2.

    Lycka till!

  • sacki79
    Kattpoet skrev 2011-01-23 11:47:06 följande:
    Men att stabla en mousse tårta går inte,  då måste man ha så mycke gelantine för att hålla ihop den att den kommer att studsa.

    Den svenska moussen är mjuk, den håller inte att staplas på varandra.
    Vad du kan göra är att skaffa en tårtställning som är några millimter högra än tårta, stapla den så och lägga blommor  i skarven så att det inte syns. Se bara till att de inte är besprutade eller giftiga blommor.
    Det går hur bra som helst att stapla tårtorna med våran mousse vi använder här. Gör du bara en riktig mousse så går det hur bra som helst. Jag har gjort många sådana utan att de har stutsat som du säger. Jag använder 1-3 gel blad (beroende på vad det är för mousse) per 15 bitars.
  • sacki79
    Farmall skrev 2011-01-22 16:45:59 följande:
    Tack för alla tips.
    Jag kan baka tårtor själv, men min bröllopstårta vill jag inte göra själv. Den dagen vill jag inte baka tårta och dessutom ger det ju otur..

    Någon som vet någon i närheten av mig som gör fina tårtor? Bagerierna jag pratat med hittills är inte intresserade. Svårt att hitta alla bara.
    Jag bor i Göteborg fast det är ju en bit ifrån det med...Skrattande
Svar på tråden Bröllopstårta "amerikansk".....