Emblas Mamma skrev 2010-12-29 07:06:07 följande:
Jag var på ett bröllop i somras med 70 gäster och buffé!
Gick KANONBRA utan ett enda problem.
Har folk bara lite vett och etikett som dom faktiskt har i min familj så sitter man och väntar på sin tur och tar sen..
Toasmadamen behövde endast säga till att "först går bord 1" "sen bord 2" osv..
så jag ser absolut inget fel i buffé.. tycker det är rörigare med att serveringspersonal ska springa runt med mat till alla - då krävs ju riktigt många människor = dyrt, eller om det är för få så får ju gästerna vänta på varandra och då kallnar maten.
Buffé är en jättebra lösning !
Det har väldigt lite att göra med "vett och etikett" att buffé för mig ger en känsla av rörighet. Att gäster ska behöva gå ifrån bordet, vänta på sin tur, ta själva osv är för mig inte okej vid ett bröllop. Det i sig bryter snarare mot flertalet etikettsregler om att damer inte får lämna bordet förrän efter huvudrätten, herrarna efter efterrätten osv.
Både jag och min blivande make är studenter och har sålunda varit på vår beskärda del av sittningar, och det finns faktiskt en anledning till att dessa delas in i ful-sitsar och fin-sitsar. Och enligt dessa kriterier bör ett bröllop verkligen klassas som en fin-sits där servering ingår.
Och att servering skulle behöva bli dyrt stämmer inte alls, det krävs oftast bara en servitör per tio gäster om han/hon har någorlunda vana. Och att hitta några vänner som kan ställa upp behöver inte kosta mer än tacksamhet. Och även om det skulle kosta lite extra, är det inte värt det? Man gifter sig bara en gång (förhoppningsvis).
Min åsikt är att buffé är en nödlösning; en icke eftersträvansvärd sådan.