Inlägg från: Emblas Mamma |Visa alla inlägg
  • Emblas Mamma

    Hur ser er bröllopsmeny ut?? Tips???

    Vi ska med ha buffé. Tycker det är bäst och smidigast:)
    Vet dock inte riktigt vad än.. Vi har pratat om något slags kött iallafall. Lite finare..
    Jag är rätt sugen på potatis och champinjonsås och massa goda grönsaker till..

    Efterrätt blir en liten chokladmousse med jordgubbar och en gräddklick.

    Och sen blir det tårta och kaffe :)

    Förätt? vet inte.. tycker själv det är rätt onödigt för jag blir alltid mätt på sånt ;) haha.. men kanske om dom får lite goda snittar under minglet och väntan på oss.. det är ju en idé faktiskt!

  • Emblas Mamma
    Etheleglin skrev 2010-12-28 22:39:01 följande:
    Måste bara sträcka upp ett varningens finger för buffé på bröllop; det blir lätt rörigt om folk skall gå omkring samtidigt som det skall hållas tal och liknande. Det kräver otroligt mycket av en toastmaster för att få det att fungera, plus att man måste ha flera "stationer" där det går att ta mat. Om man har mycket, mycket få gäster (<20) kanske det, rent hypotetiskt, kan fungera, men jag har ärligen inte varit på ett enda buffébröllop som blivit bra.

    Sittande middag med möjlighet till påfyllning på varmrätten är då ett mycket bättre alternativ. Fast det brukar sällan vara någon som behöver mer mat om man har tre rätter, tårta, fikabord plus godis/frukt i dukningen. 
    Jag var på ett bröllop i somras med 70 gäster och buffé!
    Gick KANONBRA utan ett enda problem.
    Har folk bara lite vett och etikett som dom faktiskt har i min familj så sitter man och väntar på sin tur och tar sen..
    Toasmadamen behövde endast säga till att "först går bord 1" "sen bord 2" osv..

    så jag ser absolut inget fel i buffé.. tycker det är rörigare med att serveringspersonal ska springa runt med mat till alla - då krävs ju riktigt många människor = dyrt, eller om det är för få så får ju gästerna vänta på varandra och då kallnar maten.
    Buffé är en jättebra lösning !
  • Emblas Mamma
    AnnC81 skrev 2010-12-29 09:25:25 följande:
    Jag håller med, jag har varit på flera buffébröllop - det senaste med 100 gäster och det gick hur bra som helst! Vi ska också ha buffé (italien inspirerad) på vårt bröllop, alla får vad de vill ha och blir mätta och nöjda. Solig
    21 maj 2011
    haha  ja :D och framför allt å får man ta VAD man vill och så kan man om man är kräsen som jag skippa de äckliga krabborna och sniglarna eller vad det nu är för konstigt som alltid ska serveras :P

    förlåt, men jag är jättekräsen när det gäller sånna saker.. tycker det är pinsamt att gå på "fin restaurang" som det heter och få förrätt som alltid består av något äckelpäckel som hummersoppa eller liknande. Min sambo får alltid äta upp det åt mig. Och det är ju med pinsamt. Nu är jag inte så kräsen annars utan bara gällande sånna grejer som folk tycker är "fint" men som egentligen inte alls är gott :P haha..
    Så buffe - man får ta vad man vill och man behöver inte skämmas för att man inte tycker om en liten del av det som serveras - det är bara att skippa det ;)
  • Emblas Mamma
    brobba skrev 2011-01-01 15:14:40 följande:
    Ni som ska ha buffé.
    Ska ni ha så era gäster ska ta både förrätten och varmrätten samtidigt eller har ni ett förrättsbord och sedan  ett med varmrätt så dom börjar med förrätten?
    så dom får gå två gånger ?
    Man behöver inte ha förrätt!
    Vi ska INTE ha någon förrätt utan bara varmrätt.
    Möjligen att dom får lite snittar till minglet innan vi kommer på plats!

    Efterrätten kommer vi se till att den står på plats efter middagen då vi kommer be gästerna sträcka på benen lite för rökpaus och annat.
    Alltså har dom bara behövt gå EN gång till huvudrätten.

    Tårtan kommer ju flera timmar efter huvudrätten så jag tror inte dom kommer klaga över att få gå en gång till den också..
  • Emblas Mamma

    Etheleglin : vad synd att du är en för fin person för vårt bröllop då! Synd att du ser med förakt på vårt och andras bröllop med buffé.. Verkligen synd! För även om Vi har det så kan vårat bröllop bli lika fantastiskt! Och VI har iallafall vett och etikett att BETALA ordentligt till dom som ska servera, eftersom dom hör ett stressat och slitit jobb. Dessutom är alla våra vänner bjudna - och var det inte du som skrev att ETA gäster är där för att slappa av och inte jobba? Våra vänner ska inte servera i alla fall;) serveringspersonal för alla våra gäster skulle säkert gå på 10000 och det lägger jag hellre på vår fantastiska resa eller vår fantastiska dotter. Sen är det upp till dig vad du gör på ditt bröllop - men kom inte och säg att vi har ett ofint bröllop utan vett och etikett för det vet eu inget om :) dessutom har många av våra gäster resan nu blivit tacksamma över buffé, då dom får välja vad dom själva vill och hur mycket dom vill ha, min svärmor tex skulle nog kräkas om hon tvingade äta upp hälften av maten på tallriken så liten i maten som hon är - men enligt henne måste man ändå äts upp. Jag har ett till antal gäster som är av samma typ så jag tycker vi har en bra lösning! Synd att du tycker vi är dåliga bara!!!!


  • Emblas Mamma

    Måste även påpeka att ALLA har inte råd med vissa saker,
    vissa prioritertar andra saker före vissa saker.
    Och då kan man inte bara komma och säga att "det är väl bara att spara några månader till" för så är det inte alls!
    Vissa kan behöva spara väldigt länge på bara några tusenlappar och andra kanse inte vill vänta 5 år på bröllop!

    jag säger bara det; vissa prioriterar annorlunda.

    Nu tillhör inte jag dom som har så dåligt med pengar - men jag vill bara att detta faktiskt ska FRAMKOMMA också. Man får ju ha lite förståelse med!


  • Emblas Mamma
    Fossing77 skrev 2011-01-02 12:40:28 följande:
    Jag tycker absolut att en 3-rätters hör till ett bröllop, om brudparet själva tycker det. :) Vill brudparet bjuda på varmkorv, så absolut, kör på det! :) Var och en tänker olika och det viktigaste måste ju vara att brudparet är nöjda med sin dag, och det tror jag att både vänner och familj förstår och är glada att de får delta i dagen. Man kan inte stöpa alla i samma form, och tur är väl det. Hade varit gräsligt tråkigt om det var så. :)

    Sen kan man ju diskutera för och emot det ena eller andra i all oändlighet, det viktiga är ju bara att man faktiskt låter andra har sin åsikt och sina tankar utan att för den delen klanka ner på varandra för det. BT finns ju för att hämta inspiration och ge nya vinklar på saker och ting, det är iaf det jag använder det till och då är det ju bara berikande för mig att få höra andras åsikter om saker jag kanske inte alls tänkt på på samma sätt. :)

    Är själv något av en diskussions-junkie och älskar en god diskussion med många argument (en störning från studenttiden tror jag ;)) men man måste låta andra ha sina åsikter även om man inte håller med. Ingen är väl sämre eller mer ouppfostrad för att de vill ha en buffé på sitt bröllop? Nej, jag tycker verkligen det är spännande att se hur alla har olika lösningar på maten och läser här med stort intresse. :) Så kom gärna med mer tips, både på bufféer och flerrättersmiddagar. :)
    Visst är det roligt att vi gör olika:)
    Själv tycker jag inte det finns något som är finare än något annat, man blir bjuden och då är det ju liksom en fin gest att bli det:)

    Många tycker att det är finare med t.ex buffé än 3-rätters kan jag ju skvallra om för er som tycker ni är mycket finare ;)
    Dom menar på att i buffé får dom ta så mycket dom orkar tills dom blir mätta! Mycket mer generöst än att någon annan ska lassa upp en bit på en tallrik och tala om att: det här få ni minsann bli mätta på ;)
    Så är det.

    Så det kan vara vad det vill! Huvudsaken är som sagt att man är nöjd som brudpar och vet vad ens gäster önskar :) Och att alla har trevligt! Det behöver inte vara så stelt och fint alltid!
    Jag var på bröllop med grillning i trädgården för 2 år sen - GUD vad roligt vi hade - och maten var TOPPEN!
    Mycket vackert och inte alls ofint :)
    Mysigt tycker jag!
  • Emblas Mamma
    lovvydovvy skrev 2011-01-02 14:19:18 följande:
    Håller med, är det någon gång man vill ta i lite extra så är det ju vid sitt eget bröllop. Bordsservering ger en festlig känsla tycker jag. Har aldrigt tyckt att buffé är särskilt trevligt eller festligt.
    Nej, men då är det ju upp till er som tycker det är ofint,
    som sagt - andra kan tycka att buffé är mer fint och påkostat.

    Man klankar inte ner på andra för det.
  • Emblas Mamma
    lovvydovvy skrev 2011-01-02 23:47:03 följande:
    Men gisses vad du tar i och tolkar in i vad alla skriver. Det är ingen som "hoppar på dig" eller tycker att det du ska ha är ofint. Forumet är en plats för att uttrycka sina tankar och tåsikter och det är tråkigt om du tar illa vid dig men dina inlägg är väldigt anklagande, defensiva och högljudda.
    var detta inlägget högljutt?
    nehedu!
    Ja, klart jag tar åt mig när någon skriver öppet "ofint"
    så bara skärp er med sånt trams.

    Om folk vill vara fina och leka kung och drottning är det upp till dom, tycker förresten det är löjligt att tro att man är förmer än andra!
    Håller med föregående talare om du tittar OVANFÖR ditt inlägg - där ser du att hon är inne på precis samma spår som jag och det inte bara är jag som reagerar på detta!
Svar på tråden Hur ser er bröllopsmeny ut?? Tips???