• mahj26

    Hur ser er bröllopsmeny ut?? Tips???

    Hej!

    Har så svårt för att komma på en meny till vårt bröllop (30 juli 2011)
    Har pratat med några företag ang. catering, men de ville att vi själva skulle komma med lite idéer på ungefär vad vi vill ha först...
    Ska ju gärna vara något som passar med årstid och så...

    Vi gillar fisk, men då det är flera av gästerna som inte är så glada i det så tänkte vi ändå ha någon typ av kött till varmrätt... Helst inte alltför dyrt...

    Förrätt skulle ju kanske kunna vara något med skaldjur/fisk...

    Hur ser era menyer ut?? Behöver inspiration!! Flört

  • Svar på tråden Hur ser er bröllopsmeny ut?? Tips???
  • Etheleglin

    Västerbottenpaj. Örtbakad lax. Fruktsallad med chokladfondue och glass. Bröllopstårta. Därefter kommer vi ha ett frukt- och godisbord som står framme under dansen. Vi räknar förrätt 1 h, huvudrätt 2 h, efterrätt 1 h, tårta 3/4 h.

  • Bröllop201187

    Vi kör på Buffé då blir alla nöjda och glada.. Vi gifter oss oxå den 30 juli 2011 =)

  • lovvydovvy

    Trattkantarellsoppa med rökt rådjursskav och örtbröd till förrätt

    Älgstek (tjälknul) troligtvis med vin- och chokladsås, potatisgratäng och grönsallad till huvudrätt

    Någon lätt dessert med antingen äpple eller vinbär (gifter oss i september så är ju säsong för äpplen)

    Bröllopstårta och kaffe

  • mahj26
    Bröllop201187 skrev 2010-12-28 01:35:43 följande:
    Vi kör på Buffé då blir alla nöjda och glada.. Vi gifter oss oxå den 30 juli 2011 =)
    Vad ska ni ha för buffé? Har också funderingar på buffé...
    Ska ni ha förrätt och efterrätt också?
  • mahj26
    lovvydovvy skrev 2010-12-28 08:10:13 följande:
    Trattkantarellsoppa med rökt rådjursskav och örtbröd till förrätt

    Älgstek (tjälknul) troligtvis med vin- och chokladsås, potatisgratäng och grönsallad till huvudrätt

    Någon lätt dessert med antingen äpple eller vinbär (gifter oss i september så är ju säsong för äpplen)

    Bröllopstårta och kaffe
    Mums! Det lät gott!! Vi ska gifta oss i juli, så det är inte riktigt samma säsong för oss..
    Tror er mat kommer bli toppen!!
  • Emblas Mamma

    Vi ska med ha buffé. Tycker det är bäst och smidigast:)
    Vet dock inte riktigt vad än.. Vi har pratat om något slags kött iallafall. Lite finare..
    Jag är rätt sugen på potatis och champinjonsås och massa goda grönsaker till..

    Efterrätt blir en liten chokladmousse med jordgubbar och en gräddklick.

    Och sen blir det tårta och kaffe :)

    Förätt? vet inte.. tycker själv det är rätt onödigt för jag blir alltid mätt på sånt ;) haha.. men kanske om dom får lite goda snittar under minglet och väntan på oss.. det är ju en idé faktiskt!

  • SnartFruSir

    Vi ska äta skaldjursbakelse till förrätt, oxfilé tournedos med gårdsgrönsaker, rostad klyftpotatis och whiskybearnaise alt rödvinssås (har inte bestämt oss ännu). Efterätt blir troligtvis lakritspannacotta.

    Bröllopstårta består av hallon- och choklamousse, täckt med vit choklad, så vi vill helst inte att något av det ska finnas med i efterrätten, så att det blir för mycket kaka på kaka.

    Om du vill få ner priset lite kan det vara en idé att servera kyckling till varmrätt. Förrätt skulle t.ex. kunna vara gravad lax med hovmästarsås, eller någon liten skaldjurssallad kanske?

  • SnartFruSir

    * ska stå varmrätt innan oxfilé, men det tror jag nog ni förstod :)

  • Planer

    Vi va inne på olika hemsidor och kollade upp menyförslag, sen mejlade jag dom som vi va intresserade av och gjorde om hans meny som vi gillade bäst fast bytade oxfilén mot fläskfilé (blir billigare) och skrev att vi ville ha en lättere dessert som typ sorbet med lite fäsrka frukter till. Vi fick priset 335:- per person.
    Vet inte om det är billigt eller dyrt men menyförslagen som dom skriver försöker dom ju såklart få så dyra som möjligt så man kan ju ändra lite själv.

  • 1700tal

    Utifrån vår cateringfirma och alla deras rätter är detta en av deras "billigare" sammansättningar (och bör därför vara prisvärda ingredienser även hos andra) och troligtvis den kombination vi kommer välja (men vi hinner säkert ändra oss)...

    Östgötsk grönärtsoppa med ostkex (70 kr/pers)

    Fläsknoisette med portvinsstuvade champinjoner, potatiskaka och sallad (160 kr/pers)

    Glassbakelse med citron- och hallonsås och grädde (70 kr/pers)

    Kaffe + tårta

    Ev skippar vi efterrätten och går direkt på tårtan senare på kvällen, eftersom vi håller ganska tajt budget. Efterrätten skiljer ju över 5000 kr för våra 80 gäster och vi uppskattar förrätten mer. Men det återstår att se.

Svar på tråden Hur ser er bröllopsmeny ut?? Tips???