• mahj26

    Hur ser er bröllopsmeny ut?? Tips???

    Hej!

    Har så svårt för att komma på en meny till vårt bröllop (30 juli 2011)
    Har pratat med några företag ang. catering, men de ville att vi själva skulle komma med lite idéer på ungefär vad vi vill ha först...
    Ska ju gärna vara något som passar med årstid och så...

    Vi gillar fisk, men då det är flera av gästerna som inte är så glada i det så tänkte vi ändå ha någon typ av kött till varmrätt... Helst inte alltför dyrt...

    Förrätt skulle ju kanske kunna vara något med skaldjur/fisk...

    Hur ser era menyer ut?? Behöver inspiration!! Flört

  • Svar på tråden Hur ser er bröllopsmeny ut?? Tips???
  • Oooops

    Förrätten: Inte bestämd ännu, men det blir nåt med skaldjur

    Varmrätt: Helgrillad fläskfile med nån slags potatis kantarellsås en god sallad och smör å bröd

    Efterrätt: Kaffe & Praliner

    Tårta: Cupcakes

    Sen har vi tänkt ha små smördegs bakelser med en fyllning på mascarponeost, räkor, dill, chilli till bubblet innan vi kommer till lokalen.

  • Sebastiána

    Vet inte om jag skrivit i den här tråden innan...

    Vi ska ha förrätt och sedan grillbuffé med en kock (eller två?) som kommer och grillar. Det passar vårt rustika tema + att vi båda två älskar grillat! Vi ska ha serveringspersonal också, men de ska bara duka fram förrätten precis innan gästerna kommer, duka av och servera drickat. Gästerna hämtar maten själva och kan då själva välja just den köttbit de vill ha (finns vegetarianer bland gästerna har vi även vegetariska alternativ). Vi har en bra toastmaster som kan hålla gästerna i styr. Alla ska givetvis inte gå och hämta mat samtidigt och inte när som helst. Till efterätt blir det tårta + spettekaka och kaffe för kaffedrickarna.

  • skruttisOmuffis

    Vi har inte helt och hållet bestämt oss för vad vi ska ha för varmrätt.... men vi vill inte ha alltför stabbig mat då vi både brukar bi lite trötta efter maten Så vi tänkte i alla fall köra kyckling som varmrätt. Kyckling går ner hos de flesta och är inte så "tungt".

    Så här långt har vi planerat vår middag... Vi ska ha sittande middag.

    Förrätt: Sparrissoppa med lättrökt laxkub samt marinerad sparris

    Varmrätt: Något med kyckling. Tar tacksamt emot tips på trevliga varmrätter med kyckling!?

    Efterrätt: Lime- och myntamarinerade jordgubbar med flädersorbet

    Lite senare blir det bröllopstårta med kaffe och avec.

  • Fossing77
    Oooops skrev 2011-01-20 11:49:48 följande:

    Förrätten: Inte bestämd ännu, men det blir nåt med skaldjur

    Varmrätt: Helgrillad fläskfile med nån slags potatis kantarellsås en god sallad och smör å bröd

    Efterrätt: Kaffe & Praliner

    Tårta: Cupcakes

    Sen har vi tänkt ha små smördegs bakelser med en fyllning på mascarponeost, räkor, dill, chilli till bubblet innan vi kommer till lokalen.


    Dom där smördegsbakelserna låter mumma! Har du något recept att dela med dig av?
  • Darling Daisy
    skruttisOmuffis skrev 2011-01-20 13:00:21 följande:
    Efterrätt: Lime- och myntamarinerade jordgubbar med flädersorbet

    Lite senare blir det bröllopstårta med kaffe och avec.
    Oh, flädersorbet!!!
    Det är ju så gott! Vilken bra idé du gav mig för vårt bröllop, tack!!
    Tänker ni göra egen? 
    Min mormor gjorde alltid egen flädersaft på våren och sen den godaste sorbeten på sommaren!  
  • skruttisOmuffis
    Darling Daisy skrev 2011-01-20 13:23:48 följande:
    Oh, flädersorbet!!!
    Det är ju så gott! Vilken bra idé du gav mig för vårt bröllop, tack!!
    Tänker ni göra egen? 
    Min mormor gjorde alltid egen flädersaft på våren och sen den godaste sorbeten på sommaren!  
    Ja, visst är det gott! Jag älskar lime och mynta också...efterrätten är min favorit i vår meny!

    ...vi kommer att ha festen på ett värdshus så de lagar all mat, men ni har det ju förspänt om det finns ett bra recept i släkten!

    Jag tror det finns att köpa färdigt i affären också...typ sia-glass...kan det stämma? ...men det kanske inte är lika gott som hemmagjord...
  • Zelmah
    skruttisOmuffis skrev 2011-01-20 13:51:43 följande:
    Ja, visst är det gott! Jag älskar lime och mynta också...efterrätten är min favorit i vår meny!

    ...vi kommer att ha festen på ett värdshus så de lagar all mat, men ni har det ju förspänt om det finns ett bra recept i släkten!

    Jag tror det finns att köpa färdigt i affären också...typ sia-glass...kan det stämma? ...men det kanske inte är lika gott som hemmagjord...
    Mmmmums! flädersobet!
    stämmer att Sia har en, tycker att den är jättegod, men jag har ingen annan att jämföra med. Men mums, det är så fräscht oxå, inte sådär stabbigt och sliskigt som vissa desserter kan bli. Syrlig och god Tungan ute
  • skruttisOmuffis
    Zelmah skrev 2011-01-20 14:00:59 följande:
    Mmmmums! flädersobet!
    stämmer att Sia har en, tycker att den är jättegod, men jag har ingen annan att jämföra med. Men mums, det är så fräscht oxå, inte sådär stabbigt och sliskigt som vissa desserter kan bli. Syrlig och god Tungan ute
    Ja det är superfräscht!
    Det är precis så vi tänkte eftersom vi även kommer att ha bröllopstårta...vi vill inte att det ska bli kaka på kaka eller för mäktigt! Jag tror att det kommer att bli toppen.

    Om någon mot förmodan gillar stabbigt och blir besviken på vår meny så får de trycka i sig varmkorv vid vickningen, haha
  • Thailand2011

    Kan tipsa om fläderparfait också!!!
    Inte lika sött som sorbet, utan gjort på grädde, ägg, socker och hemmagjord flädersaft!!

    GUDAGOTT till färska bär och någon fin chokladdekoration! =)

  • Hanna05

    Förrätt: Tunnbrödsrulle med rökt abborre
    Varmrätt: Ugnsbakad fläskfile, potatisgratäng & senapssås. Till det serveras en grönsallad & bröd.
    Efterrätt: Glassboll med åkerbärsmos.

    Bröllopstårta

    Vickning: Jordgubb & Annanasspett & lite salta chips vid sidan om. Bål som dryck.

    :)

Svar på tråden Hur ser er bröllopsmeny ut?? Tips???