• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Kjell Präst


    Idag är det tjugo år sedan min nyblivna fru stod i snöslasket iklädd brudklänning och tofflor och knuffade på bilar som kört fast i geggan. Porslinsbröllop 27 november 2013. Bättre fru kunde jag inte ha fått!
  • passionsblomman

    Och GRATTIS Hvidis till väl genomfört jobb med skolan! Jättekul att de gillade ert förslag!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hihi-så himla söt er lilla dotter är på bilden Kjell-verkligen precis så där av förvåning runda ögon som när de undrar vad som händer. "Whaa-vad det blixtrar!"


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Idag är vi utan vatten här, hela dagen. Inte för badrumsrenoveringens skull, utan för att kommunen ska spola rent alla vattenledningar i byn. Jahapp!. Bara för det får man ju en släng av tvångstankar om opraktiska och avttenkrävande tillstånd som magsjuka, hundar som bajsar ner pälsen eller annat oplanerat som definitivt blir mer lätthanterligt med vatten än utan.

    Fast jag har givetvis hällt upp vatten  i kannor, grytor och hinkar-och i badkaret faktiskt, så man åtminstone kan spola någorlunda på toa och har dricksvatten, kan koka kaffe och sådant där livsviktigt.

    Själv ska jag visserligen iväg till stan mitt på dagen och framåt, men Blompojken ska ju vara hemma hela eftermiddagen och de slår inte på vattnet igen förrän vid 18:00, så han behöver ju kunna fixa en kopp thé åt sig iallafall.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Jag ska, förutom läkarbesök och newbodypaketutlämning, hinna med ett julklappsinköp och en sväng förbi Materialmännen för att hämta ut den nya duschen och också välja handdukstork.

    Det är mycket nog på en dag för mig, MEN jag ska efter allt det där, göra något viktigt och ovanligt. Jag ska hem till min väninna-hon som jag lärde känna för ett par år sedan när jag gick den där kursen via af/fk. Hon skulle laga mat, och eftersom hon ordnat med barnvakt kan vi sedan-om vi vill-gå vidare ut på stan och sätta oss och ta en öl eller whatever och snacka i lugn och ro. NÄR var jag ute me d en kompis en vanlig vardagskväll senast? Kvällstid är läxor, träningar, middag och allt det där. Men, nu ska dessutom sambon jobba i stan ikväll, så när han slutar kan jag åka med honom hem eftersom han samåker från jobbet, så vi slipper få två bilar varav en annars ju blir stående i stan. Jag är så nöjd över att jag kom på att det ju går att göra så.

    Blompojken är helnöjd-han får en egen kväll då han kan regera över TV:n helt ostört. Hans enda aber är att han måste våga gå ner i källaren efter 18, för då ska vattnet slås på och han behöver öppna kranen närmast vattenmätaren först. Men, det kan väl vara en lagom utmaning-han fyller ju ändå 13 nästa gång och det finns lyse i källaren...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Norrskensflamman

    Grattis Kjell! Och grattis Hvidis, och.. och... hoppas MR ger bra besked Blommis. Och ha så trevligt  ikväll. Och så minns jag inget mer. 
    Har fått ett dödsbud (en vän som ryckts bort 52 år ung) och orkar inte riktigt kommentera allt. Jag har skrivit lite i min blogg istället för den som känner sig hågad.
    Men jag skickar en stor kram till alla trådisar! Hjärta
    Hörs sen.
     

  • Daa

    Kjell: GRATTIS på bröllopsdagen! Jättefin bild och underbar historia om bruden som hjälper stackars fastkörda bröllopsgäster. 

  • Daa
    Hvidbrud skrev 2013-11-21 22:08:41 följande:
    Butiken godkände vårt örslag md stor budjet och alt! Ville till och med ha MER! Så himla roligt Idag har jag varit i kontakt med tryckeriet och "mina" stora posters ska tryckas upp och det blir nog bra. Måste säga att det käns skönt att ha en tydlig roll och veta tydligt vad man gör, att vara specialist, liksom, innom ett smalt område. Det gilar jag. Gruppen jag är i fungerar förvånansvärt bra ihop och 1+1+1 = 5, vi kan mer ihop.  
    Nu är jag så trött att jag skulle kunna sova med en kladig padda utan att märka det, så nu hoppar jag i säng.

    HA en bra nat och morgon! Tjingeling! 
    Wo-hoo! Bra jobbat, Hvidis. Så roligt för gruppen! 
    Så trött att du skulle kunna sova med en kladdig padda utan att märka det?  
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård