• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Norrskensflamman

    Och nu laddar vi om för kvällens konsert med Anders Ekborg! Fatta att vi ska sjunga med den rösten, wow...

    @Daa; det blir inte vår kör som sjunger i "din" stad. Praktikaliteter satte käppar i hjulet. Men jag rekommenderar ändå att gå och lyssna, för han har en grymt vacker röst!

    Vår konsert är slutsåld. Det blir fullsatt!! Så himla kul

    Det blir en massa fina låtar. Bl a gör vi Gabriellas sång, You raise me up, Bui-doi (ur Miss Saigon), O helga natt med honom. Sedan gör han några egna, vi gör några egna klassiker och så ska jag sjunga med ungdomarna en låt som EMD gör, "Välkommen hem". Den texten är så fin så man får rysningar.
     

  • Kjell Präst

    Nu har jag och vår förskollärare berättat om advent för sammanlagt över 900 skolbarn. Plus att över fyrahundra personer gick i våra gudstjänster på första advent. Plus att vår adventsbasar drog in 40 000 :- till välgörande ändamål!

  • Soldemor

    Hej!

    Vad ni har varit duktiga och effektiva i helgen!

    Vårt bord på julmarknaden drog in ca 1 000,- till Filippinerna samt kanske några hundra i en bössa jag hade ställt fram. Många tittar på det som säljs men kanske inte köper. Då gjorde jag reklam för möjligheten att lägga lite i bössan. Men de övriga som stod vid vårt bord  var kanske inte fullt så inriktade på att sälja, mer att vara sociala....visst, det är väl bra. Men är nu vår uppgift att stå på en marknad för att sälja, så är väl det den primära uppgiften.

    Efter gudstjänsten i söndags åkte maken och jag till en super-duper-fantastisk inredningsbutik som ligger utslängd på en åker långt bort från all ära och redlighet. De har himmelska pajer i sitt kafe och alldeles för många kattrelaterade saker...dyra....och alldeles underbara. Köpte en tavla som jag skall f örsöka fotografera och lägga ut i galleriet.

    I går var jag ledig och började projekt städning och plock inför ett litet glöggevent vi skall ha i helgen. Och så for vi runt länet för att handla (dvs vi åkte till Malmö) och lite spinning hanns det med ocskå.

    Idag tillbaks till arbetsverkligheten och direkt blir det strul på grund av chefan. Jag hade fått besked av en person i församlingen som ville sponsra en konsert som var för en tid sedan. Men det verkar hon inte ha gått med på. Vadå, får inte vem som helst sponsra aktiviteter eller är det att personen ifråga (som är fin och förnäm i hennes värld) gjort överenskommelsen med mig och inte med henne?
    Spännande fortsättning följer...

  • Norrskensflamman

    Jag funderar på en sak. Jag tror Soldemor eller Kjell kan svara:

    Är predistolen enbart avsedd för predikan eller är det okej att stå där för någon annan än prästen och läsa en dikt? Jag har nämligen sett det förekomma. 

  • Kjell Präst
    Norrskensflamman skrev 2013-12-03 11:27:34 följande:
    Jag funderar på en sak. Jag tror Soldemor eller Kjell kan svara:

    Är predistolen enbart avsedd för predikan eller är det okej att stå där för någon annan än prästen och läsa en dikt? Jag har nämligen sett det förekomma. 
    Jag skulle säga, att predikstolen är avsedd för predikan - av präst eller lekman. Inte för diktläsning. När vi har temagudstjänster läser vi alltid bibeltexterna från predikstolen, övriga texter i en fristående mikrofon.
  • Soldemor

    Här är det jag som håller med kollega Kjell. Predikstol - för predikan. Hade en brudgum som på fullt allvar föreslog att jag skulle läsa vigseltalet från predikstolen - nej, tror inte det...

  • Soldemor

    Nehej, om man skulle åka och pryla lite konfirmander...eller i alla fall ha generalrepetition inför helgens julspel...

  • Soldemor

    Good morning!

    Här regnar det idag, och blåser. Var absolut jättekul att köra bil i fem mil, speciellt när man fick möte med långtradare. Fast det kunde varit värrre, kunde varit snö. Och för varje snöfri dag som går, så blir det färre dagar som det kan bli snö innan våren åter gör sitt intåg, vilket den enligt mitt förmenande kan göra redan i typ februari. Och om 17 dagar så blir det int mörkare!

    Sådana här peppande tankar har jag när jag kör på morgonen till jobbet. För det är mörkt och lite dystert nu.

    Men jag är glad ändå, för igår fick jag erbjudande om att ta lite påskmässor i en annan församling, sådan mässor som man inte vill ha där jag jobbar nu. Så: Tjoho!

    Hur är det här då? Hur går det med hönsisarna, Blommis?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård